• شنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403091006833
  • خبرنگار : 50022

رئیس دانشگاه خوارزمی:

واحدهای تحقیق و توسعه صنایع می‌توانند در دانشگاه خوارزمی مستقر شوند

واحدهای تحقیق و توسعه صنایع می‌توانند در دانشگاه خوارزمی مستقر شوند

ایسنا/البرز رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: واحدهای تحقیق و توسعه صنایع می‌توانند در دانشگاه خوارزمی مستقر شوند و با دانشجویان ارتباط برقرار کنند.

به گزارش ایسنا، بیژن عبداللهی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره هفته پژوهش و فناوری استان البرز که روز شنبه ۱۰ آذر در سالن جلسات کتابخانه مرکزی دانشگاه خوارزمی برگزار شد؛ گفت: جهان امروز درباره مزیت رقابتی بر روی منابع غیرملموس و انسانی متمرکز شده است. محل تبلور این مزیت رقابتی دانشگاه است.

عبداللهی افزود: امروز در دنیا مزیت رقابتی بر روی دانشگاه و آموزش عالی برای تربیت نسل متخصص، فناور و کارآفرین قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه امروز دانشگاه صرفاً به معنای انتقال دانش نیست؛ گفت: انتظار از دانشگاهیان فرق کرده و به سمت استفاده از علم نافع جلب شده است. دانشگاه باید به کمک اعضای هیئت علمی تغییر ایجاد کند و اولین تغییر هم در فکر و ذهن دانشجویان است. امروز جامعه ما به تربیت افرادی نیاز دارد که مثمر ثمر باشند و در جامعه تغییر ایجاد کنند.

رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: این تغییر باید با پژوهش رقم بخورد. بر همین اساس از یک استاد دانشگاه انتظار می‌رود علاوه بر اینکه به ارائه آموزش می‌پردازد؛ پژوهشگر هم باشد و نتایج پژوهش خود را در کلاس‌های درس ارائه کند.

عبدللهی با بیان اینکه پژوهش مبنای علم است؛ خاطرنشان کرد: یافته‌های پژوهشی اساتید فراتر از کلاس درس، باید به صنایع و اجتماع وارد شود. به همین دلیل نقش دانشگاه فقط در چهاردیواری اطراف آن خلاصه نشده و باید در جامعه تعریف شود.

وی گفت: ما امروز با دانشگاه‌های نسل پنج مواجه هستیم. این نوع دانشگاه‌‎ها طی چند سال اخیر در دنیا کارهای بزرگی انجام و حوزه‌های علم و پژوهش را تغییر داده‌ و مدیران فناور برای نسل‌های آتی تربیت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه خوارزمی با اشاره به اهمیت توجه به مباحثی چون هوش مصنوعی، یادگیری به کمک ماشین، علوم زیستی رباتیک، نانوفناوری، کوآنتوم، سیستم‌های حمل و نقل، بلاکچین و فناوری مالی و ... گفت: امروز ما چاره‌ای نداریم که به این سمت برویم.

عبداللهی با بیان اینکه یادگیری دیگر زمان و مکان و منبع خاصی نمی‌شناسد؛ گفت: بنابراین وزارت علوم و دانشگاه‌ها باید رویکرد خود را به این سمت تغییر دهند. تنها راه، برنامه‌های پژوهشی است و اگر می‌خواهیم از لاک سنتی بیرون بیاییم باید فرهنگ فناوری را در دانشگاه و خارج از دانشگاه دنبال کنیم.

رئیس دانشگاه خوارزمی با اشاره به اهمیت ایجاد پیوند میان دانشگاه به عنوان ایده‌پرداز و صنایع به عنوان بهره‌بردار ایده‌ها، گفت:  هفته پژوهش به دنبال پر کردن این شکاف بین دانشگاه و صنایع است. البته این برنامه نباید به هفته پژوهش محدود شود.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا واحدهای تحقیق و توسعه صنایع می‌توانند در دانشگاه خوارزمی مستقر شوند و با دانشجویان ارتباط برقرار کنند. جای صنایع در دانشگاه خوارزمی خالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha