به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی تقوی در جشنواره دانشجویی بنیاد آموزش فناوری نانو که امروز در دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با تاکید بر اهمیت جنبههای اجتماعی فناوریها، افزود: در توسعه فناوری علاوه بر جنبههای فنی جنبههای اجتماعی نیز نقش دارد؛ از این رو یک پروژه ترکیبی از عوامل فناوری، اجتماعی و انسانی است.
وی با بیان اینکه برای توسعه فناوری باید سیستم اجتماعی تکنیکی ایجاد شود، خاطر نشان کرد: در حوزههای مختلف گفتمانهای گوناگونی وجود دارد و باید گفتوگو میان این گفتمانها صورت گیرد تا بتوان پروژههای بین رشتهای را تعریف کرد.
تقوی با بیان اینکه جامعه و سیستم مدیریتی ما در این زمینه ضعف دارد، اظهار کرد: پروژههای تحقیقات ابعاد سختافزاری و نرمافزاری و تکنیکی دارد و ما در مدیریت آن ضعف جدی داریم و باید به سمت تربیت مدیرانی برویم که چنین سیستمی را ایجاد کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به رویکردهای جهانی نسبت به اجرای طرحهای تحقیقاتی، افزود: غرب متوجه شده است که کرامت انسانی از طریق تکنولوژی به خطر افتاده است، از این رو ما نباید کورکورانه به سمت توسعه فناوری برویم و لازم است رویکردی انتقادی نسبت به توسعه فناوری داشته باشیم.
تقوی اضافه کرد: از این رو باید در توسعه فناوری علاوه بر تولید فناوری به دنبال ترویج علم، بهرهبرداری و بازخورد فناوری در زندگی مردم باشیم.
انتهای پیام
نظرات