• شنبه / ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403090301083
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

محل‌های زندگی و تخم‌ریزی پشه آئدس را بخشکانید تا سالم بمانید

محل‌های زندگی و تخم‌ریزی پشه آئدس را بخشکانید تا سالم بمانید

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس بیمارستان بوعلی زاهدان گفت: بیماری تب دانگی معمولاً کشنده نیست و مهمترین راه مقابله با آن از بین بردن محل‌های تخم‌ریزی پشه آئدس است که می تواند تا حد زیادی از ابتلا به بیماری‌های منتقله از طریق پشه آئدس پیشگیری کند.

دکتر غلامرضا ملاشاهی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: تب دانگ از طریق گزش پشه آئدس منتقل می شود و این پشه ویروس را از فرد آلوده به افراد سالم انتقال می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده حتی پشه آئدس با یکبار گزارش از فرد آلوده می تواند ویروس را از طریق تخم به نسل های بعدی منتقل کند.

وی افزود: بیماری تب دانگی معمولاً کشنده نیست اما در مواردی که به شکل شدیدتری به نام «دنگی هموراژیک» بروز کند خطرناک و کشنده است و نیاز به درمان فوری دارد و ضروری است در صورت بروز علایم بالینی همراه با خونریزی، افت فشار خون یا اختلال هوشیاری بلافاصله به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه شود.

این متخصص عفونی با اشاره به اینکه سابقه سفر به مناطق آلوده و علائم بالینی در تشخیص بسیار کمک کننده می باشد تصریح کرد: بیماری دنگی در نهایت به وسیله آزمایش خون به اثبات می‌رسد که زیرساخت های آن در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فراهم‌ شده‌است.

ملاشاهی افزود: ویروس تب دانگی در اکثر افراد به مدت ۴ تا ۵ روز در خون فرد بیمار وجود دارد که ممکن است تا ۱۲ روز طول بکشد، لازم است در این مدت بیمار در داخل پشه‌بند باشد.

وی تاکید کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفت که مهمترین آنها نیز از بین بردن محل‌های تخم‌ریزی پشه و خشکاندن آب‌های راکد حتی با حجم بسیار کم، تورکبی درب و پنجره، تخلیه روزانه زباله و آب‌های زیر گلدان و ظرف آب احشام و پرندگان و استفاده از پشه‌بند است.

به گفته دکتر ملاشاهی، نوشیدن زیاد مایعات، تغذیه مناسب، استراحت کافی و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک در درمان سریع‌تر این بیماری موثر است.

وی ادامه داد: علیرغم برخی باورهای غلط بعضی از افراد که معتقدند هر فرد تنها یک بار به این بیماری مبتلا می‌شود، باید گفت که تب دانگی دارای ۴ نوع ویروس مختلف است و در افراد با نیش پشه آلوده آئدس احتمال ابتلای به نوع دیگر ویروس تب دانگ وجود دارد که در این صورت بیماری با علائم شدیدتری بروز و احتمال مرگ‌و میر بیشتر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha