• چهارشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403083022752
  • خبرنگار : 50105

تخم‌مرغ غذای مغز است؟

تخم‌مرغ غذای مغز است؟

ایسنا/خراسان رضوی مصرف تخم‌مرغ، موضوع بسیار مورد بحث در دنیای سلامت و تغذیه بوده و به‌عنوان ابر غذا نیز در نظر گرفته شده اما بعد به‌عنوان ماده غذایی پر کلسترول مورد سرزنش قرار گرفته است. به تازگی تخم‌مرغ در سبد مواد غذایی جایگاه «خوب» خود را تقویت کرده است زیرا مواد اولیه شناخته شده در تخم‌مرغ ممکن است پیش از آن چیزی که تصور می‌کردیم برای مغز مفید باشد.

تغذیه خوب باعث عملکرد بهتر اعضای بدن ازجمله مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلب می‌شود. بهترین راه برای یادگیری و افزایش عملکرد مغز و تقویت تمرکز و توجه، خوردن صبحانه است که شامل مواد قندی یا غلات مانند نان است و مصرف میوه، آبمیوه، شیر، پنیر، مغز و تخم‌مرغ می‌تواند محرک خوبی برای شروع فعالیت‌های صبحگاهی باشد.

بر اساس نتایج مقاله «جایگاه و اهمیت تغذیه در کارکرد حافظه و تقویت یادگیری دانش آموزان در سنین مختلف»، باید بدانیم از کدام مواد غذایی بهتر است که در وعده صبحانه استفاده کنیم زیرا مصرف شیرینی و کافئین می‌تواند تاثیر منفی مانند تغییرات خلقی، خستگی و کاهش آب بدن را به همراه داشته باشد. البته نوشیدن آب و مایعات فراوان در روز می‌تواند موجب شادی و افزایش قدرت یادگیری در افراد شود.

زنان مسن‌تری که هر هفته تخم‌مرغ مصرف می‌کنند ممکن است به مرور زمان کمتر متوجه کاهش حافظه و کاهش کندتر عملکردهای اجرایی مغز شوند. تخم‌مرغ، علیرغم اینکه به دلیل محتوای کلسترول بالا بدنام است، می‌تواند به‌طور بالقوه سلامت شناختی را در برخی جمعیت شناختی ارتقا دهد.

جالب اینجاست، در میان زنانی که هر هفته تخم‌مرغ بیشتری مصرف می‌کردند، در طول یک دوره چهار ساله کاهش کمتری در تسلط به آزمونی حیاتی برای توانایی‌های کلامی و عملکرد اجرایی مشاهده شد. این ارتباط حتی پس از در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند سن، تحصیلات، رفتارهای سبک زندگی، سطح کلسترول، پروتئین مصرفی و کالری دریافتی ادامه داشت.

ارث گزارش کرد که مصرف بهینه تخم‌مرغ برای زنان مسن‌تر حدود پنج تخم‌مرغ در هفته است، بنابراین، می‌توان گفت: مصرف روزانه یک تخم‌مرغ =به‌طور بالقوه می‌تواند از زوال شناختی جلوگیری کند.

زنانی که در بالاترین رده مصرف تخم‌مرغ قرار دارند طی چهار سال در مقایسه با زنانی که هرگز تخم مرغ مصرف نکرده‌اند، در نتایج آزمون‌ها متفاوت عمل کردند. اگرچه این ارتباط کم بود اما پس از تعدیل بیشتر برای رفتارها، کلسترول، کالری و پروتئین دریافتی و همچنین پس از تعدیل بیشتر برای دیابت و فشار خون، همچنان قابل‌توجه بود.

دلیل واقعی مفید بودن تخم‌مرغ برای سلامت شناختی کاملا مشخص نیست. مواد مغذی مانند کولین، لوتئین و زآگزانتین که در تخم‌مرغ یافت می‌شوند که با بهبود سلامت مغز مرتبط بوده‌اند. علاوه بر این، پروتئین با کیفیت بالا در تخم‌مرغ می‌تواند به حفظ ساختار و عملکرد عصبی کمک کند.

در حالی که تخم‌مرغ حاوی کلسترول رژیمی است، در مقایسه با گوشت، دارای سطوح نسبتا کمی چربی اشباع شده مضر است. این موارد ممکن است به تخم‌مرغ اجازه دهد تا فواید شناختی را بدون مضرات بالقوه مرتبط با غذاهای با کلسترول بالا ارائه دهد.

تخم‌مرغ با وجود داشتن سطوح بالای کلسترول غذایی، اثر مضری ندارد و حتی ممکن است در طول زمان در حفظ عملکرد شناختی نقش داشته باشد. علاوه بر این، هیچ ارتباط معناداری بین مصرف تخم‌مرغ و تغییرات شناختی در مردان یافت نشد که بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد این تفاوت‌های جنسیتی تاکید می‌کند.

این یافته‌ها نشان می‌دهند، آنچه می‌خوریم می‌تواند بر سلامت ما تاثیر زیادی بگذارد. تخم‌مرغ با مواد مغذی مانند کولین، لوتئین، زآگزانتین و پروتئین با کیفیت بالا، ممکن است بهترین صبحانه برای سلامت مغز باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha