به گزارش ایسنا، «پاول موراویکو» معاون اول وزیر دفاع بلاروس همچنین به سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کرد تا اقدامی را در راستای تامین این مینهای ضد نفر که آمریکا برای کییف تامین میکند، لحاظ کنند.
به نقل از خبرگزاری نووستی، وی پیش از نشست علمی و نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: «سیستمی از بررسیها و توازنها در جهان وجود دارد که شامل ممنوعیت استفاده از مینهای ضد نفر در جنگهای مدرن میشود. این تصمیم از سوی دولت واشنگتن یعنی تهیه و تامین مینها بیشتر برای اوکراین که نقض دیگری در توازن قدرت و تشدید تنشهاست.»
این مقام مسئول دولت مینسک همچنین هشدار داد هیچ تضمینی نیست که از این مینها علیه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی استفاده نشود و این تسلیحات روابط ژئوپلیتیکی را وخیم نکند و باعث بیثباتی و شکست نهادهای سیاست بینالملل نشود.
معاون اول وزیر دفاع بلاروس همچنین خاطرنشان کرد، این فاکتورها یک تاثیر مهم و شگرف بر امنیت بلاروس و تمامی منطقه شرق اروپا دارند.
وی افزود: «این یک واقعیت شناخته شده است که تقابل غرب و شرق به مرحله جدی رسیده است. در این زمینه، تشدید درگیری اوکراین در نزدیکی مرز جنوبی بلاروس یک محرک است. این به دلیل تصمیمات سیاسی غیرمسئولانه است، مانند اعزام مزدوران اوکراینی و خارجی برای حمله به منطقه کورسک، دادن مجوز به کییف برای شلیک سلاحهای دوربرد به زیرساختهای غیرنظامی در روسیه و تامین مینهای ضد نفر به رژیم کییف. این عوامل را نمیتوان نادیده گرفت.»
روزنامه نیویورک تایمز روز یکشنبه به نقل از مقامات دولت آمریکا که نامشان فاش نشد، گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار به اوکراین اجازه استفاده از موشکهای دوربرد اتکمز را برای حمله به عمق روسیه داده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این اقدام را تشدیدکننده اوضاع توصیف کرد.
انتهای پیام
نظرات