به گزارش ایسنا، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در مقالهای که پیش از اجلاس منتشر شد، بر فوریت و امکان سنجی حذف سرطان دهانه رحم تاکید و آن را یک فرصت تاریخی توصیف کرد.
او با تاکید بر تأثیر چشمگیر واکسنها، تشخیصها و درمانها در مبارزه با این بیماری، نوشت: برخلاف اکثر سرطانهای دیگر، تقریباً همه موارد سرطان دهانه رحم و مرگ و میرهای مرتبط با آن قابل پیشگیری است.
تقریباً تمام سرطانهای دهانه رحم توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد میشوند و به طور نامتناسبی بر زنان در کشورهای با درآمد کم و متوسط تأثیر میگذارد که ۹۴ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان دهانه رحم را تشکیل میدهند.
در حالی که کشورهای با درآمد بالا در حال حذف شدن هستند - که به آمار کمتر از چهار مورد در هر ۱۰۰ هزار زن اطلاق میشود - بسیاری از کشورها هنوز دسترسی عادلانه به ابزارهای نجات زندگی ندارند.
به گزارش آناتولی، بار جهانی این بیماری شوکه کننده است و سالانه ۶۶۰ هزار مورد جدید تشخیص داده میشود. این میزان از شیوع بیماری، خانوادهها و جوامع را تحت تاثیر قرار میدهد، کودکان را یتیم میکند و خانوادهها را در فقر فرو میبرد.
آدهانوم گفت: با پیشرفت های علمی، دستیابی به این هدف به طور فزایندهای واقع بینانه شده است و معرفی واکسن HPV تک دز که اکنون توسط ۶۰ کشور پذیرفته شده است، یک تغییر رویکرد در بهبود پوشش واکسیناسیون است.
از زمان فراخوان سازمان جهانی بهداشت برای اقدام در سال ۲۰۱۸، بیش از ۶۰ کشور دیگر واکسن HPV را در برنامههای ایمن سازی خود گنجاندهاند.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که دستیابی به حذف این بیماری به تعهد سیاسی قوی و همکاری بین المللی برای اطمینان از دسترسی عادلانه به ابزارهای مورد نیاز، بستگی دارد. او گفت: تحقق این فرصت نیازمند رهبری سیاسی مصمم است.
سازمان جهانی بهداشت امیدوار است که اجلاس G۲۰ حمایت از برنامههای واکسیناسیون گسترده، خدمات تشخیصی پیشرفته و درمانهای قابل دسترس به ویژه در محیطهای محدود به منابع را افزایش دهد.
حذف سرطان دهانه رحم یک دستاورد بزرگ بهداشت عمومی و گواهی بر قدرت همبستگی جهانی خواهد بود.
تدروس گفت: ما ابزار و فرصت لازم را داریم. اکنون زمان اقدام است.
انتهای پیام
نظرات