دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت روز مردان (۱۹ نوامبر مصادف با ۲۹ آبان) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سلامت مردان موضوع حائز اهمیتی است که در سالهای اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته، گفت: موضوع سلامت مردان یک بحران خاموش است، از همین رو وزارت بهداشت در سالهای اخیر تلاش کرده برای کمک به رفع این بحران دسترسی بیشتر و موثرتر مردان به خدمات سلامت را فراهم کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: اکنون میزان مراجعه و بهرهمندی مردان از خدمات بهداشتی در مراکز بهداشت و پایگاههای سلامت به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
به گفته شکیبا، در این مراکز خدمات متعددی از جمله بررسی تنسنجی و ارزیابی الگوی تغذیه، فعالیت فیزیکی، بررسی مصرف دخانیات، مشروبات الکی و سوءمصرف مواد مخدر و ... به مردان ارائه میشود.
وی اولویت اصلی در ارتقاء سلامت مردان را پیشگیری، مشاوره و آموزش دانست و اظهار کرد: با خدماتی که در مراکز بهداشت و پایگاههای سلامت انجام میشود، مردان از نظر بیماریهای قلبی و عروقی، برخی سرطانها خصوصا سرطان روده و ... غربالگری میشوند و چنانچه مشکلی در آنها شناسایی شود، اقدامات سطح بعدی مانند ارجاع به پزشک و یا ارجاع به متخصص برای آنها انجام خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معتقد است، مجموع این اقدامات تاثیر بسزایی بر ارتقاء سلامت مردان، خود مراقبتی و بهبود کیفیت زندگی آنها داشته است.
وی با بیان اینکه با وجود همه این برنامهها باز هم جای کار فراوانی در حوزه سلامت مردان وجود دارد، یادآور شد: مردان، طول عمل کوتاهتر و میزان مرگ و میر بالاتری نسبت به زنان دارند که عمدتا ناشی از مواجهه با عوامل خطر اختصاصی است.
شکیبا با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی، حوادث ترافیکی و جادهای و انواع سرطان اصلیترین عامل مرگ و میر مردان است، خاطرنشان کرد: ۳۰ تا ۵۰ درصد این عوامل خطر با اصلاح شیوه زندگی قابل پیشگیری است و از همین رو همچنان باید بر ارتقاء سواد سلامت مردان متمرکز بود.
انتهای پیام
نظرات