• سه‌شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403082921621
  • خبرنگار : 50022

شهرستان ۱۹۰ هزار نفری چهارباغ حتی یک بیمارستان ندارد!

شهرستان ۱۹۰ هزار نفری چهارباغ حتی یک بیمارستان ندارد!

ایسنا/البرز فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان چهارباغ با اشاره به مشکلات و آسیب‌های شهرستان چهارباغ، گفت: بهبود وضعیت زیرساختی و اجتماعی این شهرستان به نگاه استانی و ملی نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ حسین حسنیان روز سه شنبه ۲۹ آبان ماه در نشست خبری که به مناسبت چهل و پنجمین سالروز تشکیل بسیج مستضعفین در ناحیه مقاومت بسیج شهرستان چهارباغ برگزار شد؛ گفت: کلمه بسیج یک واژه مقدس و الهام گرفته از مکتب اسلام است که برای اولین بار امام(ره) در کشور عنوان فرمودند. بسیج در زمینه‌های مختلف با حضور خود نه تنها از مشکلات ایران و انقلاب بلکه مشکلات کشورهای دیگر و مستضعفین هم گره گشایی کرده است.

وی با بیان اینکه اگر بسیج در دفاع مقدس در کنار ارتش و سپاه حضور پیدا نمی‌کرد شاید سرنوشت دیگری برای کشور رقم می‌خورد؛ افزود: بسیج در همه بحران‌ها و موضوعات امنیتی، سازندگی، اقتصادی، سیاسی و ... حضور داشته و هر جایی که این تفکر بوده، باعث رشد و بالندگی و هر جا که از تفکر و گفتمان بسیجی غفلت شده، ضربه خورده‌ایم.

املاکی‌های غیرمجاز معضل اساسی چهارباغ

حسنیان درباره مسائل و مشکلاتی که در شهرستان چهارباغ وجود دارد؛ گفت: ویلاسازی در اراضی کشاورزی و فروش اراضی کشاورزی توسط املاک غیرمجاز، یکی از موضوعاتی که در چهارباغ به یک معضل تبدیل شده است. ما مخالف سرمایه‌گذاری و ویلاسازی نیستیم ولی معتقدیم این کار باید در چهارچوب قانون و خارج از اراضی کشاورزی صورت بگیرد. مسئولان استان باید برای این مسأله چاره‌اندیشی کنند. وقتی کشاورزی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد و بحران آب نیز گریبان کشاورزی را گرفته باشد و از طرف دیگر حفر چاه هم ممنوع باشد؛ کشاورز هم به قطعه‌بندی و فروش اراضی کشاورزی رو می‌آورد. بعد هم که تخریب صورت می‌گیرد زمین دیگر به حالت قبل باز نمی‌گردد.

وی افزود: ما معتقدیم کمربند سبز مربوط به اراضی کشاورزی باید حفظ و در اراضی خاصی به صورت قانونی مجوز ویلاسازی داده شود. علاوه بر این طرح هادی روستاهای چهارباغ هم مربوط به سال ۱۳۸۴ است که در سال ۱۳۹۵ هم بازبینی نشده است. در این شرایط که جمعیت هم بیشتر شده ساکنین روستاها برای ساخت خانه در بافت دچار مشکل شده‌اند.

آموزش و پرورش چهارباغ باید مستقل شود

وی در ادامه به مشکلات مربوط به آموزش و پرورش اشاره و اعلام کرد: اگرچه در طول دو سال گذشته ۱۵ مدرسه در چهارباغ ساخته شده است؛ اما اداره آموزش و پرورش چهارباغ باید از زیر نظر ساوجبلاغ خارج و مستقل شود و تا زمانی که چنین وضعیتی وجود داشته باشد تصمیمات عملیاتی نمی‌شود.

تیم فوتبال شهدای چهارباغ به دلیل عدم حمایت ورزش و جوانان البرز به رده پایین سقوط کرد

حسنیان افزود: زیرساخت‌های ورزشی این شهرستان هم کافی نیست. تیم فوتبال شهدای چهارباغ در لیگ دسته سوم کشور حضور داشت اما به دلیل عدم حمایت اداره کل ورزش و جوانان استان به رده پایین سقوط کرد.

جمعیت اتباع در شهرستان ۱۲۰ هزار نفری چهارباغ به ۷۰ هزار نفر رسیده است

وی درباره حضور اتباع خارجی در این شهرستان هم گفت: آمار رسمی از حضور ۴۰ هزار تبعه افغانستانی در این شهرستان حکایت دارد اما برآوردهای غیررسمی حاکی از حضور ۷۰ هزار تبعه افغانستانی است. این مساله باعث به هم خوردن ترکیب جمعیت در برخی روستاها شده و اکثریت جمعیت با اتباع خارجی است. در برخی مدارس مشاهده می‌شود که از کلاس ۳۰ نفری، ۲۵ نفر اتباع هستند. در این شرایط ما در نانوایی‌ها و مدارس مشکل داریم. البته طرد اتباع غیرمجاز در حال انجام است.

حسنیان گفت: زیرساخت‌های درمانی کنونی هم برای چهارباغ که جمعیت آن ۱۲۰ هزار نفر است و در اواخر هفته با حضور ۷۰ هزار جمعیت شناور به ۱۹۰ هزار نفر می‌رسد کافی نیست و در این شهرستان باید یک بیمارستان احداث شود.

اکثر زندانیان رجایی‌شهر به قزلحصار منتقل شده‌اند

وی درباره مجاورت زندان قزلحصار با این شهرستان هم گفت: پس از تعطیلی زندان رجایی‌شهر، اکثر زندانیان به قزلحصار منتقل شدند. مسئولان باید برای این زندان هم چاره‌اندیشی کنند چون برای ما در حوزه اجتماعی معضلات اساسی ایجاد کرده است.

حسنیان درباره برنامه‌های ناحیه مقاومت چهارباغ برای هفته بسیج اعلام کرد: در این هفته ۹ برنامه شاخص و ۶۲ ریزبرنامه در نظر گرفته شده که از برنامه‌های شاخص می‌توان به ویزیت رایگان توسط ۷۰ پزشک، توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی، تجلیل از ۵۰۰ بسیجی، رزمایش گردان‌های بیت‌المقدس، افتتاح پروژه‌های عمرانی، جشنواره بومی، محلی و مسابقات ورزشی و یادواره شهدا اشاره کرد.

وی به اقدامات صورت گرفته توسط این نهاد در طول یکسال اخیر هم اشاره و خاطرنشان کرد: در این مدت سه باب مسکن به طور کامل برای محرومین احداث و ۶۷ خانه نیز با مبالغی بین ۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بازسازی کامل شده است. همچین پیش از آغاز مدارس، ۲۰ مدرسه نوسازی و مرمت شد.

این مسئول ادامه داد: در این مدت ۱۵ سری جهیزیه، ۵۰ قلم وسایل سرمایشی و گرمایشی، هزار بسته نوشت افزار و ۱۲۰۰ بسته پوشاک بین نیازمندان توزیع شده است.

حسنیان افزود: در این مدت ۳۰۰ میلیون تومان کمک نقدی و غیرنقدی و ۶۰۰ میلیون تومان طلا و جواهر برای کمک به مردم غزه، لبنان و جبهه مقاومت جمع‌آوری شده است.

وی درباره تسهیلات مربوط به اشتغالزایی هم اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون با پرداخت حدود ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، ۲۰ کارگاه در شهرستان راه‌اندازی و به ۲۰۰ شغل ایجاد شده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان چهارباغ خاطرنشان کرد: در این یک سال نزدیک به ۵۰ هزار پرس غذای گرم هم به مناسبت‌های مختلف میان نیازمندان توزیع شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha