• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403082820657
  • خبرنگار : 71956

رئیس کل بانک مرکزی:

بسته ۲۰۰ همتی نقدینگی به واحدهای تولیدی تزریق می‌شود

بسته ۲۰۰ همتی نقدینگی به واحدهای تولیدی تزریق می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از راه‌اندازی بسته نقدینگی ۲۰۰ همتی برای تزریق به واحدهای تولیدی  خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین در نشست مشترک با رئیس اتاق ایران و اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های ۲۰ گانه اتاق ایران که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران با موضوعاتی از جمله التهاب بازار و نوسانات نرخ ارز و مدیریت بانک مرکزی در این رابطه، مسئله پیمان سپاری ارزی، ناترازی واحدهای تولیدی در رابطه با تولید با نرخ آزاد، مسئله تورم و چالش‌های آن برای واحدهای تولیدی و نقدینگی واحدهای تولیدی برگزار شد، گفت: بی شک بخش مهمی از سیاست های بانک مرکزی بر تجارت کشور اثر گذار است. 

وی افزود: در خصوص بحث ارز، ما در ماه های اخیر سیاستهای خود را اعلام کرده ایم و در حال حاضر در حال نهایی کردن آن هستیم وما نخایتا ترز را به یک بازار تبادلی منتقل میکنیمو نرخ ارز تحت یک سیستم مچینگ شکل خواهد گرفت و امیدواریم این موضوع به ثبات بازار کمک کند.

علامت دهی به اقتصاد توسط بازار ارز توافقی 

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: زمانی که دو سال پیش نوسانات ارزی شدت یافت، سامانه نیما را راه اندازی کردیم و سعی کردیم پیش بینی پذیری نرخ ارز در سامانه نیما محقق شود. با این حال، نیما یک بازار نبود و تنها یک سامانه بود و نرخ اصلی در بازار توافقی شکل خواهد گرفت و کشف نرخ اصلی در بازار ارز توافقی شکل می‌گیرد که علامت دهی به بازار را از طریق بازار توافقی محقق خواهد شد.

فرزین اظهار کرد: ما به دنبال کاهش مرجعیت نرخ بازار غیر رسمی هستیم و در تلاشیم تا مرجعیت رسمی ارزی در کشور در بازار ارز توافقی محقق شود.

وی خاطر نشان کرد: در خصوص پیمان سپاری ارزی، از آنجایی که این موضوع یک قانون است با این حال، با فعال شدن بازار ارز توافقی همه تولیدکنندگان می‌توانند در بازار توافقی ارز خود را عرضه کنند که کمک بسیاری به تسهیل فرایند عرضه ارز به تولیدکنندگان و تجار است.

این سیاستگذار پولی کشور اظهاد کرد: در خصوص نقدینگی واحدهای تولید، قبول داریم که تا حدودی کنترل نقدینگی باعث انسداد واحدهای تولیدی شده است. با این حال مقرر شده یک بسته بالای ۲۰۰ همتی راه اندازی شود تا منابع نقدینگی جدید به واحدهای تولیدی تزریق شود.

بازگشت ارز به خوبی صورت می‌گیرد

فرزین در ادامه اظهار کرد: آمارهای موجود نشان می‌دهد که تجار و تولیدکنندگان کشور ارز خود را باز می‌گردانند و درصد بسیار کمی هستند که ارز خود را باز نگردانند چراکه به منابع نیاز دارند و بازگشت ارز به خوبی در حال صورت گرفتن است. حال مسئله اصلی موضوع نرخ است، اینکه با چه نرخی ارز موجود عرضه شود و باز گردد و بی شک با اراه اندازی بازار ارز توافقی نرخ واقعی تر و بهینه تر را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: اصلاحات ما تدریجی، آرام و بدون صدا است. ما قصد ایجاد شوک در اقتصاد را نداریم. بازار ارز توافقی چند ماه است که شروع شده ولی در حال ارزیابی رفع ایرادات آن هستیم و هر روز به ما گزارش می‌رسد که چه میزان ارز در بازار ارز توافقی مبادله می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در رابطه با قاعده ۱۰ـ۹۰ در گمرکات این موضوع از ابتدا روش غلطی بود. این موضوع باعث شد بسیاری از کالاها به کشور وارد شده و ما از آن مطلع نبودیم و مدیریت را از دست بانک مرکزی خارج کرده است. ما باید بدانیم که در اقتصاد کشور چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. با این حال این قاعده در رابطه با کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد. اما در رابطه با موضوع تخصیص ارز به کالاهای مانده در گمرکات، اگر قواعد موجود رعایت شود ما در رابطه با تمدید زمان برای تخصیص ارز آمادگی داریم که برای سه ماه دیگر نیز این مدت تمدید شود.

فرزین با اشاره به موضوع مطرح شده مبنی بر تعدیل تسهیلات تکلیفی گفت: طبق قانون تسهیلات تکلیفی پرداختی در هر استان باید متناسب با منابع و سپرده‌های آنها باشد. اما در مناطق کم برخوردار نمی‌توان این قاعده را رعایت کرد، چراکه ما نمی‌توانیم تسهیلات تکلیفی را کاهش دهیم.
 

فرزین گفت: در رابطه با همکاری بیشتر با تجار و تولیدکنندگان، مقرر است در مرکز مبادله ایران، یک طبقه اختصاص داده شود و نمایندگان تمام تجار و فعالان اقتصادی در آنجا مستقر شوند تا در کمترین زمان ممکن مشکلات مربوط به تعهد ارزی برطرف شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در رابطه با مباحث و چالش‌های مطرح شده موجود، موضوع اول بحث تمرکز زدایی است که در ستاد اقتصادی دولت نیز مطرح شد و از سوی رئیس جمهور نیز تاکید شده که منابع استانی در همان استان‌ها سرمایه‌گذاری شود.

وی افزود: در رابطه با موضوع افزایش سرمایه بانک‌ها، مقرر شده امسال بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ همت سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا می‌کند. همچنین در بحث تامین مالی ارزی و ریالی، ما اخیرا فروش اوراق ارزی را آغاز کردیم و سال گذشته نیز در مرکز مبادله طی یک روز ۱۰۰ میلیون دلار اوراق ارزی به فروش رسید و برای امسال نیز دو میلیارد دلار فروش اوراق ارزی در مرکز مبادله پیش بینی شده است و صندوق توسعه ملی نیز به‌عنوان ضامن در این تفاهم نامه وجود دارد.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: امروز بخشی از مشکل تامین مالی مربوطه به این است که بار اصلی تامین مالی کشور بر دوش بازار پول و نظام بانکی است که از این بابت کاملا تحت فشار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha