• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403082820593
  • خبرنگار : 71496

العربی الجدید: حماس روی تغییرات در آمریکا حساب زیادی باز نمی‌کند

العربی الجدید: حماس روی تغییرات در آمریکا حساب زیادی باز نمی‌کند

بازگشت دونالد ترامپ به منصب ریاست جمهوری آمریکا در ماه ژانویه آتی، به سوال‌ها درباره تاثیر این تغییر بر روند درگیری عربی-اسرائیلی به ویژه با توجه به استمرار جنگ غزه، حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و افزایش مطالبات بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس دامن زده اما به گفته یکی از رهبران جنبش حماس، این جنبش روی تغییر دولت‌های آمریکا حساب زیادی باز نمی‌کند و سیاست‌های واشنگتن در قبال رژیم صهیونیستی ثابت بوده و با تغییر حزب حاکم تغییر اساسی نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، یک منبع در جنبش حماس که خواست نامش فاش نشود، در گفتگو با وب‌سایت «العربی الجدید» اظهار کرد: دولت آمریکا چه جمهوری‌خواه چه دموکرات کاملا متمایل به اسرائیل است و نمی‌تواند هیچ موضعگیری مغایر با خواسته‌های تل‌آویو اتخاذ کند. ما این مساله را در مواضع دولت‌های قبلی از جمله در طول جنگ فعلی غزه و قبل از آن در بسیاری از موضعگیری‌های سیاسی درباره این درگیری شاهد بودیم، بر این اساس آمریکا چه با دولتی جمهوری‌خواه چه دموکرات در حمایت از اسرائیل یکی است و حتی در این جنگ خونینی که از سوی کل جهان غیرقابل قبول است، نمی‌تواند در کنار فلسطین بایستد.

منبع یاد شده در حماس تاکید کرد: جنبش اساسا برای بازدارندگی مقابل تلاش‌های رژیم اشغالگر جهت تحمیل نقشه‌های خود تحت پوشش جنگ، بر مقاومت ملت فلسطین و حمایت کشورهای عربی و اسلامی حساب باز می‌کند.

پیش از این نیز «باسم نعیم» از رهبران برجسته حماس در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفته بود که حماس آماده رسیدن به آتش‌بس در غزه است و از دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا می‌خواهد رژیم صهیونیستی را تحت فشار بگذارد.

این عضو دفتر سیاسی حماس اظهار کرد: در صورت ارائه پیشنهادی برای آتش‌بس به شرط پایبندی دولت اشغالگر به‌ آن، حماس حاضر به توافق برای آتش‌بس در نوار غزه است.

نعیم در ادامه نیز از دولت آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آن خواست رژیم صهیونیستی را برای متوقف کردن جنگ و حملاتش به نوار غزه و منطقه و نیز پایان دادن به رنج و مشکلات ملت فلسطین تحت فشار بگذارد.

جنگ غزه و جانبداری همیشگی آمریکا از رژیم صهیونیستی

«میریت مبروک» مدیر برنامه مصر در مرکز خاورمیانه در واشنگتن نیز به العربی الجدید گفت: دولت ترامپ به اسرائیل نزدیک‌تر بوده و خواهد ماند، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و بیشتر راست‌های اسرائیلی مشتاقانه منتظر بازگشت ترامپ بودند، ترامپ همان رئیس جمهوری است که سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس اشغالی منتقل کرد و او به انعطافش در برابر سیاست‌های اسرائیل شناخته می‌شود.

مبروک در ادامه اظهار کرد: احتمال دارد اسرائیل از ارتباط نزدیک ترامپ با جارد کوشنر، داماد و مشاور سابقش برای اعمال فشار بیشتر بر کشورهای مجاور همانند مصر و اردن استفاده کند.

مدیر برنامه مصر در مرکز خاورمیانه در واشنگتن افزود: احزاب راست اسرائیل در چارچوب تلاش‌هایشان برای حل مساله فلسطین مطابق رویکرد خودشان، سعی دارند فلسطینی‌ها را از غزه به مصر و ساکنان کرانه باختری را به اردن کوچ دهند.

او در ادامه نیز پیش‌بینی کرد: مصر هرگز تسلیم فشارهای اسرائیل به ویژه در ارتباط با بازگشایی مرزها برای پناهجویان فلسطینی نخواهد شد و اگر فشارها افزایش پیدا کند، این مساله احتمالا به تنش میان دولت مصر و دولت ترامپ منجر می‌شود.

مبروک با اشاره به اینکه مصر و نیز اردن از پذیرش پناهجویان از غزه امتناع می‌کنند، تاکید کرد: این امتناع ممکن است به حساس شدن روابط مصر-آمریکا منجر شود اما قاهره بر موضعگیری‌های خود مصر بوده و هرگز امتیازاتی نخواهد داد که به تغییر در جغرافیای جمعیتی منطقه منجر شود.

هیچ تصمیم جادویی برای توقف جنگ وجود ندارد

«حسین هریدی» معاون سابق وزیر خارجه مصر در گفتگو با العربی الجدید اظهار کرد: به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا می‌تواند ابتدا فرصت‌های دستیابی به توافق آتش‌بس در لبنان را تقویت کرده و سپس این توافق گسترش یافته و شامل حال نوار غزه نیز شود.

هریدی در ادامه نیز گفت: به نظر می‌رسد قصد ترامپ برای توقف تدریجی تنش، رویکردی منطقی برای آرام کردن اوضاع در منطقه از طریق طرح‌هایی باشد که ابتدا بر مناطق مشخصی متمرکز است.

«عمار فاید» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل نیز به العربی الجدید گفت: صرف تمایل ترامپ به توقف جنگ به تنهایی برای رسیدن به صلحی واقعی کافی نیست.

استاد فاید اظهار کرد: جنگ غزه احتمالا از نظر میدانی پایان پیدا کرده اما رژیم اشغالگر هنوز عملیات‌های مستمر خود را علیه آنچه گروهک‌های حماس می‌خواند، انجام می‌دهد.

او در ادامه گفت: احتمالا ترامپ در راستای اعمال فشار بر تمامی طرف‌ها بدون ارائه میانجیگری واقعی تلاش ‌کند و این می‌تواند فشار بیشتری را بر مقاومت فلسطین و کشورهای عربی وارد کند به ویژه اگر این مساله با توافق‌هایی همراه شود که شامل تایید و به رسمیت شناختن شهرک‌های موجود در کرانه باختری از سوی آمریکا باشد.

فاید افزود: هر گونه سازش آتی پیچیده خواهد بود و احتمال شامل تدابیری برای بازسازی است که به حمایت مالی منطقه‌ای نیاز دارد.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل ادامه داد: بازگشت ترامپ می‌تواند موجب اقدامات دیپلماتیک یا سیاسی درخصوص بحران در غزه شود اما بعید است ترامپ توانایی توقف جنگ تنها با اتخاذ یک تصمیم را داشته باشد، اصطلاح توقف جنگ روشن و شفاف به نظر نمی‌رسد به ویژه که جنگ غزه در بعد میدانی تقریبا تمام شده است.

او در ادامه گفت: آنچه را که اکنون در شمال غزه در جریان است، می‌توان به عنوان عملیات‌های رژیم اشغالگر برای تعقیب «گروه‌های» حماس در نظر گرفت، عملیات‌هایی که پیش‌بینی می‌شود حتی بعد از اعلام رسمی توقف جنگ ادامه پیدا کند و قطعا ترامپ به طور کلی با این عملیات‌ها مخالفتی نخواهد کرد.

فاید همچنین تاکید کرد: چالش واقعی برای اعلام توقف جنگ می‌تواند روز پس از جنگ باشد و در حقیقت این همان چیزی است که توقف رسمی جنگ غزه را به تعویق می‌اندازد.

او در پایان نیز گفت: ترامپ تمایل دارد به جای میانجی‌گری میان طرف‌ها و یا مذاکره با آنها، بر تمامی طرف‌ها فشار وارد کند و احتمال فشارهایی نیز بر نتانیاهو وارد می‌شود اما فشار بیشتر برای مقاومت فلسطین و کشورهای عربی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha