• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403082820416
  • خبرنگار : 50534

/گزارش/

صنایع غذایی ظرفیتی مغفول مانده در زنجان

صنایع غذایی ظرفیتی مغفول مانده در زنجان

ایسنا/زنجان صنایع غذایی نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشاورزی دارند، زیرا این صنایع محصولات کشاورزی را پردازش و بسته‌بندی کرده و به صورت ارزش‌افزوده‌تر به بازار عرضه می‌کند. این عمل باعث افزایش ارزش محصولات کشاورزی، اشتغال‌زایی در مناطق روستایی و کاهش ضایعات و هدررفت مواد غذایی می‌شود.

در ایران و استان زنجان صنایع غذایی نقش مهمی در اقتصاد کشاورزی دارد. زنجان به عنوان یکی از استان‌های مهم کشاورزی ایران، تولیدات بسیار زیادی در زمینه کشاورزی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به محصولات غلات، خوراک دام، محصولات باغی مانند گردو، زردآلو و زیتون اشاره کرد.

بنابراین، توسعه صنایع غذایی در ایران و استان زنجان می‌تواند به توسعه اقتصاد کشاورزی کمک کرده و سهم مهمی در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در این حوزه داشته باشد.

سازمان جهادکشاورزی استان زنجان در این رابطه می‌گوید: صنایع غذایی ظرفیتی است که بایستی به آن در راستای افزایش ارزش افزوده کشاورزی توجه بیشتری شود. 

روح‌الله حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار می‌کند: تبدیل مواد خام و محصولات کشاورزی به صورت باکیفیت با ارزش افزوده بالا از رسالت‌های صنایع غذایی است که در محصولاتی مثل زیتون این نیاز بیشتر از گذشته دیده می‌شود. 

بسته‌بندی اهمیت بسزایی در حیطه صنایع غذایی دارد و می‌تواند تاثیر بسزایی بر اقتصاد و صادرات ایران داشته باشد. بسته‌بندی مناسب محصولات غذایی از جمله عوامل مهم در جذب مشتریان و تقویت بازارفروش است. بسته‌بندی مناسب موجب افزایش عمر مفید محصولات، افزایش ارزش افزوده و رقابت‌پذیری، جلوگیری از خرابی و فساد محصولات و همچنین امکان انتقال بهتر محصولات به بازارهای داخلی و خارجی را فراهم می‌کند. 

بسته‌بندی باعث ایجاد ارزش افزوده برای محصولات می‌شود 

در این رابطه کارشناس صنایع غذایی می‌گوید: بسته‌بندی باعث ایجاد ارزش افزوده برای محصولات می‌شود و در نتیجه به افزایش درآمد صنعت‌گران و کشاورزان کمک می‌کند. همچنین، بسته‌بندی باعث تسهیل در صادرات محصولات به کشورهای دیگر می‌شود که در نهایت منجر به افزایش درآمد ارزی و تقویت اقتصاد کشور می‌شود. 

هانیه امیری در باره آینده صنعت غذایی ایران، می‌افزاید: صنعت غذا چه در ایران و چه در جهان همیشه رو به رشد بوده و هست زیرا انسان‌ها همواره به غذا نیاز دارند و چالش‌های بزرگ در این میان کاهش منابع خام افزایش مخاطرات زیست محیطی و افزایش هزینه‌ها است. 

از جنبه سلامت جامعه، اقدامات جدید و نوآوری‌ها در صنایع غذایی می‌تواند تأثیرگذار باشد. بهبود فرآیندهای تولید، استفاده از مواد اولیه با کیفیت‌تر و مدیریت بهتر زنجیره تأمین مواد اولیه می‌تواند منجر به ارتقاء استانداردهای بهداشتی و کیفیتی برای محصولات غذایی شود. به این ترتیب، مصرف‌کنندگان با دسترسی به محصولات سالم‌تر، تغذیه‌ی بهتری خواهند داشت که به بهبود سلامت جامعه کمک می‌کند. 

 غذاهای فراسومند چیست؟ در جوامع ایران چگونه است؟  

غذاهای فراسودمند یا غذاهای سالم و مفید برای سلامتی بدن بسیار مهم هستند. این نوع غذاها معمولاً حاوی مواد مغذی اصلی مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها لازم است. برخی از غذاهای فراسودمند شامل سبزیجات و میوه‌ها تازه، ماهی و گوشت سفید، غلات کامل، مغزهای خشک، لبنیات کم چرب، روغن‌های سالم مانند روغن زیتون و آووکادو و غذاهای کامل شده با پروبیوتیک و پرهزئین می‌باشند.

در ایران نیز آگاهی افراد از اهمیت تغذیه سالم و فراسودمند در حال افزایش است. برنامه‌های تلویزیونی و رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌های تغذیه و افزایش اهمیت به سلامت در جامعه باعث شده است که افراد بیشتر به انتخاب غذاهای سالم توجه کنند. همچنین بازار تغذیه سالم در ایران نیز در حال گسترش است و می‌توان به انواع محصولات ارگانیک، طبیعی و بدون افزودنی‌های شیمیایی اشاره کرد.  

توسعه صنایع غذایی و تولید غذا داروها می‌تواند به تنوع بیشتر در منابع غذایی و افزایش میزان تولید منجر شود. این امر باعث افزایش امنیت غذایی مردم و کاهش خطرات کمبود غذا می‌شود. 

موسس مرکز آپیک زنجان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در باره اینکه چرا ترکیبات به صورت قرص یا شکل‌های دارویی دیگر تهیه نمی‌شوند، می‌گوید: به جز در کشور ما که متاسفانه علاقه زیادی به مصرف دارو وجود دارد در اغلب کشورها به غذا خوردن علاقه دارند و یا اینکه غذا را به داروها ترجیح می‌دهند به همین دلیل در همه دنیا این غذا داروها بیشتر به صورت غذا رایج است تا دارو و حتی دمنوش غذا داروها بیشترین رونق را در کشور ژاپن دارند  

مهدی شجاعی می‌افزاید: از یک ماده غذایی ترکیبات موثر را استخراج و وارد غذاهای دیگر کرده‌اند و غذایی به وجود آمده که علاوه بر خاصیت غذایی خاصیت دارویی نیز دارند. غذا داروها زیر مجموعه غذاهای فراسودمند هستند.

 لذا توانایی دسترسی به غذاهای سالم و با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است و توسعه صنایع غذایی می‌تواند راهی برای بهبود سطح زندگی جامعه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha