حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی امام جمعه کرمان در این مراسم با اشاره به دستور صریح دین درباره صلح و سازش عنوان کرد: هر جا بستر تکلیف فراهم شده، باید آماده باشیم و اگر جایی بستر تکلیف مهیا نبود، با همان نیت به اجر و پاداش میرسیم.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان ادامه داد: در شوراهای حل اختلاف با رسیدگی به پروندهها در زمان کمتر، حل خصومت بهتر محقق میشود و کارکنان شوراها از زمانی که برای حل اختلاف قدم برداشته و مادامی که تلاش کنید تا پایان کار، ثواب است و این مدال افتخاری برای شماست.
وی تصریح کرد: قضاوت و داوری هم در اسلام جایگاه و شان والایی دارد و هم از اجرا و پاداش فراوان برخوردار است و یکی از جایگاههای رفیعی است که افراد خاص باید در این ماموریت قرار بگیرند و هر فردی نمیتواند در این جایگاه باشد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدامیر ابراهیمی معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان نیز در این مراسم گفت: در تلاشیم تا دعاوی جزئی را به هیئتهای صلح مساجد ببریم تا افراد به خاطر مبالغ جزئی دادخواست و تشکیل پرونده ندهند و چند ماه در نوبت نمانند و این طرح با عنوان «هر مسجد، یک هیئت صلح» اجرا خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کرمان دومین استانی است که داوری در آن شکل گرفته، افزود: شوراهای حل اختلاف کمک دادگاههای صلح خواهند بود تا کار مردم سریعتر انجام شود.
ابراهیمی بیان کرد: طبق قانون شوراهای حل اختلاف، مصوب شده تعداد اعضای شوراها از سه نفر به دو نفر کاهش پیدا کند که این افراد به عنوان صلحیار در هیئتهای صلح مساجد فعالیت خواهند کرد.
همچنین اکبر مختاری رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان در این مراسم اظهار کرد: برآورد این است ماهیانه بیش از ۷۰۰۰ پرونده به دادگاههای صلح استان ارجاع خواهد شد و با توجه به اینکه قانونگذار در کنار دادگاههای صلح، موضوع سازش را پیش بینی کرده، بنابراین برای گرفتار نشدن در بحران اجتماعی و قضائی نیازمند تعامل دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف هستیم.
انتهای پیام
نظرات