به گزارش ایسنا، یکی از وعدههای انتخاباتی که موجب پیروزی قاطعانه «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر آمریکا شد، خاتمه جنگ اوکراین در سریعترین زمان ممکن حتی پیش از مراسم تحلیف بوده است؛ وعدهای که در حال حاضر جهان بهخصوص اوکراینیها به آن چشم دوخته تا ببینند که چهل و هفتمین رئیسجمهور ایالات متحده چه برنامههایی برای این کشور جنگزده اروپایی خواهد داشت.
نشریه «پالتیکو» در گزارشی با اشاره به جنگ اوکراین و برنامههای آتی رئیسجمهور منتخب آمریکا برای کییف مینویسد: «پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بهوضوح حماقت غرب را درخصوص تداوم این جنگ و بازگشت اوکراین به مرزهای ۱۹۹۱ نشان داده است. حتی برخی از رهبران وعده عضویت سریع اوکراین در ناتو را دادهاند؛ اقدامی که در آیندهای نزدیک چه با ترامپ و چه بدون حضور او چندان محتمل نبوده و نیست.»
این رسانه آمریکایی با طرح حدس و گمانهزنیهایی درخصوص توافق احتمالی میان روسیه و اوکراین و احتمال از دست رفتن دونباس و پذیرش الحاق کریمه به روسیه توسط اوکراین تاکید میکند: «اگر ترامپ در چنین توافقی موفق شود، رهبران اروپایی، جنگطلبان آمریکایی و همچنین رئیسجمهور اوکراین، رئیسجمهور منتخب آمریکا را به از دست رفتن دونباس و کریمه متهم خواهند کرد و برخی هماکنون چنین توافقی را زشت و غیرقابل قبول میدانند.»
پالتیکو استدلال میکند که اگر «دونالد ترامپ» چنین توافقی را میان روسیه و اوکراین ایجاد کند، روسیه از چنین توافقی سود خواهد بود و این کشور را در موقعیت «قویتری» نسبت به قبل قرار خواهد داد.
ارتش اوکراین در شرق نیروهای خود را از دست میدهد و بهرغم حملات غیرمنتظرهای که به «کورسک» روسیه داشته و همچنین تسلیحات زیادی که از غرب دریافت میکند، قادر به حفظ مواضع خود نیست و نیروهای روسیه هر چند با دستاوردهای کم به پیشرویها در دونباس (شرق اوکراین) ادامه میدهند.
پالتیکو با اشاره به نقش و وعدههای ترامپ در راستای خاتمه جنگ اوکراین مینویسد: «ترامپ هنوز برنامهای با جزئیات ندارد و مشاورانش نظرات متفاوتی دارند اگرچه آنها نسبت به اوضاع میدان نبرد آگاه هستند. بهرغم گزارش برخی رسانهها، ترامپ هنوز تیمی را جهت پیشبرد برنامههای صلح برای اوکراین تشکیل نداده است.»
طبق گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، اولین ایدهای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دستکم برای ۲۰ سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد.
ترامپ برای اوکراین گزینه بهتری نسبت به هریس است
این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام اوکراینی که نام خود را فاش نکرده است، گزارش داد: «اوکراین هماکنون به این قضیه پی برده است که ترامپ احتمالا میتواند گزینه بهتری نسبت به کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری و معاون رئیسجمهور آمریکا که شکست خورد، باشد.»
این مقام اوکراینی میگوید: «در بهترین حالت، هریس رویکرد جو بایدن را حفظ میکرد و این سیاست او بود که اوکراین به مرگ تدریجی مبتلا شود و از طرفی، سرعت پیشروی روسیه افزایش مییافت که البته هماکنون هم سرعت این کشور در میدان نبرد در حال افزایش است.»
نشریه پالتیکو در ادامه این گزارش با اشاره به رویکرد ترامپ مینویسد: «ترامپ خواستار خاتمه جنگ اوکراین است اما در این مرحله، اوکراین را از سلاح و تجهیزات خالی نمیکند زیرا میداند که اگر اوکراین فرو بپاشد، آن وقت پوتین کنترل میز مذاکره را در دست خواهد گرفت.»
حتی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه اخیرش اذعان کرد: «مطمئنا با سیاستهای تیم جدید ترامپ، جنگ سریعتر به پایان میرسد. این رویکرد آنها، بیانگر وعدهشان به جامعه خود بوده و همچنین برای آنها بسیار مهم است.»
پالتیکو در پایان با اشاره به ترفند اوکراینیها جهت تداوم کمکهای واشنگتن به کییف میافزاید: «اوکراینیها باید مطمئن شوند که ترامپ آنها را مانع صلح نمیداند و آنها نباید اولین نفری باشند که نه میگویند، حتی اگر ایدههای احمقانه به آنها پیشنهاد شود. آنها باید کاری کنند که روسیه به ترامپ نه بگوید، آن وقت اوکراینیها منطقی بهنظر میرسند. سپس ترامپ به این نتیجه خواهد رسید که تنها راهحل برای کشاندن روسیه به پای میز مذاکره، کمک به اوکراینیها است.»
انتهای پیام
نظرات