• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403082316954
  • خبرنگار : 50105

با افزایش تورم خرده فروشی

سومین اقتصاد بزرگ آسیا به چالش سبزی رسید

سومین اقتصاد بزرگ آسیا به چالش سبزی رسید

تورم خرده‌فروشی هند در ماه اکتبر به بالاترین حد خود در ۱۴ ماه گذشته رسید که ناشی از جهش قیمت سبزیجات و امیدها به کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در ماه آینده بود.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که تورم خرده فروشی سالانه ۶.۲۱ درصدی در ماه اکتبر برای اولین‌بار در بیش از یک سال گذشته از مقدار تحمل بانک مرکزی عبور کرد و بالاتر از برآورد ۵.۸۱ درصدی در نظرسنجی رویترز بود. بانک مرکزی هند موظف است تورم را در محدوده ۲ تا ۶ درصد و هدف میان‌مدت ۴ درصد نگه دارد. در ماه سپتامبر، تورم ۵.۴۹ درصد بود که بالاترین میزان در ۹ ماه گذشته بود.

افزایش قیمت موادغذایی قدرت خرید خانوارها با درآمد متوسط ‌را کاهش داده و بر درآمد شرکت‌ها تأثیر گذاشته و به رشد سومین اقتصاد بزرگ آسیا آسیب وارد کرده است.

بانک مرکزی رشد تولید ناخالص داخلی را ۷.۲ درصد برای سال مالی ۲۰۲۴ تا۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده است، اما پیش‌بینی‌کنندگان با توجه به نشانه‌هایی از ضعف در مصرف شهری شروع به کاهش تخمین‌ها کرده‌اند. با وجود این، تورم بالا به این معنی است که بانک مرکزی احتمالاً کاهش نرخ بهره را به تعویق می‌اندازد، حتی اگر در ماه اکتبر موضع سیاست پولی خود را تغییر دهد، که نشان‌دهنده کاهش نرخ‌های آینده است.

تورم سالانه اقلام خوراکی که نزدیک به نیمی از سبد مصرفی را تشکیل می‌دهد، از ۹.۲۴ درصد در ماه گذشته به ۱۰.۸۷ درصد افزایش یافت. قیمت سبزیجات در اکتبر ۴۲.۱۸ درصد نسبت به سال گذشته پس از افزایش ۳۶ درصدی در سپتامبر افزایش یافت. نرخ تورم غلات ۶.۹۴ درصد در مقایسه با ۶.۸۴ درصد در ماه سپتامبر بود، در حالی که نرخ تورم حبوبات ۷.۴۳ درصد در مقابل ۹.۸۹ درصد در ماه قبل بود.

نرخ تورم روغن ۹.۵۱ درصد در مقایسه با ۲.۴۷ درصد در ماه قبل بود که بیشتر ناشی از افزایش قیمت روغن خوراکی بود. قیمت سبزیجات شدیدترین جهش را داشت. تورم اصلی، بدون احتساب قیمت‌های بی ثبات موادغذایی و سوخت، در نزدیکی ۳.۷ درصد در اکتبر ثابت ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha