توکل آبشناس در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بخش کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم توسعه در نهاوند است که با توجه به سرابهای موجود شهرستان، این بخش از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه نهاوند از قابلیت فراوانی در بخش شیلات و آبزیپروری برخوردار است، تصریح کرد: این شهرستان با سهم ۷۰ درصدی حجم تولیدات شیلاتی استان به عنوان دهکده شیلاتی غیرساحلی کشور نامگذاری شده است.
آبشناس با بیان اینکه سهم شهرستان در صنعت آبزیپروری استان همدان در بخش تکثیر و تفریخ ماهیان سردآبی ۹۰ درصد و در بخش پرورش ماهیان سردآبی و گرمآبی ۷۵ درصد است، اضافه کرد: نهاوند ظرفیت جلوگیری از خروج ارز با تولید ۴۰ درصد تخم چشمزده و ۳۷ درصد بچه ماهی کشور را دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۹۰ مزرعه آبزیپروری بزرگ و کوچک در شهرستان با مجوز تولید چهارهزار تُن ماهی قزلآلا و ۳۶۵ میلیون تفریخ و تکثیر توانسته علاوه بر تأمین بخشی از بازار داخلی طی دو سال گذشته ۱۰۰۰ تُن ماهی سردآبی به روسیه صادر کند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: توسعه شیلات و غذاهای دریایی به اصلاح سبک زندگی مردم و ایجاد اشتغال کمک میکند که در این راستا جشنواره شیلات به همراه طبخ غذاهای دریایی در شهرستان برگزار میشود.
به گفته آبشناس، با توجه به اهمیت ماهی و آبزیان در سلامت غذایی خانوادهها و در راستای افزایش سرانه مصرف ماهی در سبد غذایی خانوادهها و همچنین ظرفیتهای شهرستان بهعنوان قطب شیلات غیرساحلی کشور، اهمیت برگزاری چنین جشنوارههایی ضروری است.
وی تأکید کرد: این جشنواره فرصت خوبی برای معرفی ظرفیتهای نهاوند در حوزه شیلات غیرساحلی، فرهنگسازی مصرف آبزیان و صادرات ماهی است.
به گفته آبشناس، این جشنواره از ساعت ۸ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۲۴ آبانماه در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند برگزار میشود و همچنین به نفرات برتر در بخش طبخ غذاهای دریایی این جشنواره پس از داوری هدایای ارزندهای اهدا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات