«علی فاضلی» در این خصوص اظهار کرد: با توجه به مسئولیت سنگین شرکت شهرکهای کشاورزی برای توسعه شهرکهای گلخانهایی، دامپروری و شیلاتی، ضرورت تشکیل شورای توسعه شهرکهای کشاورزی الزامی است.
فاضلی با اشاره به وظایف شرکت شهرکهای کشاورزی استان، افزود: هدایت، راهبری و توسعه زیرساختهای شهرکهای کشاورزی شامل شهرکهای دامپروری، شیلاتی و گلخانهای، اداره امور شهرکهای کشاورزی و نظارت بر آنها، سیاستگذاری، برنامهریزی، مطالعه، طراحی، احداث، توسعه و تکمیل شهرکهای کشاورزی، حمایت و پشتیبانی از توسعه بازار و همکاریهای فنی، اقتصادی و فناوری بین شهرکهای کشاورزی با سایر بخشهای ذیربط و ایجاد زمینههای ارائه خدمات فنی، مالی، اداری، آموزشی و بازرگانی از جمله وظایف شرکت شهرکهای کشاورزی استان است.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان ایلام با اشاره به هدفگذاری صورتگرفته در برنامه پنجساله هفتم توسعه برای این شرکت، گفت: افزایش بهرهوری در واحد سطح به میزان ۵۰ درصد در پایان برنامه، افزایش ۱۵ درصدی سالانه سهم ارزش افزوده فراوری محصولات کشاورزی از ارزش افزوده بخش کشاورزی، افزایش حجم تولید و صید محصولات شیلاتی، تولید محصولات گلخانهای کشور به میزان حداقل ۱۰ میلیون تن در پایان برنامه و شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی از جمله این اهداف است.
وی اضافه کرد: طبق همین قانون وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است حداکثر ظرف ۶ ماه از لازمالاجرا شدن این قانون نسبت به تولید و صادرات محصولات گلخانهای بزرگمقیاس در قالب شهرکها و قطبهای کشاورزی مطابق با ضوابط قانونی و مقررات حاکم بر آنها و مناطق مربوط اقدام کند.
فاضلی افزود: در این راستا ایجاد شهرکهای کشاورزی برای ارتقای توان تولید بخش کشاورزی، حرکت در راستای تأمین امنیت غذایی، مقابله با تاثیر نامطلوب پدیدههای خشکسالی، سرمازدگی و بحران کمآبی، کاهش هزینههای تولید و بالا بردن سطح اشتغال در این بخش ضروری است.
وی اضافه کرد: ما برای اجرای برنامههای هدفگذاری شده در استان به مشارکت و همکاری همه مسوولان استانی نیاز داریم که امیدواریم با تشکیل شورای توسعه شهرکهای کشاورزی در استان و تحت ریاست استاندار محترم و همکاری همه دستگاههای اجرایی استان، شاهد تحقق اهداف سند هفتم توسعه و ایجاد امنیت غذایی در جامعه باشیم.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان ایلام گفت: مجتمعها و شهرکهای کشاورزی، محیطهای کنترل شده تولید محصولات کشاورزی است که محدوده معینی را با مدیریت یکپارچه و هدفمند با رعایت ضوابط و معیارهای فنی برای استقرار مجموعهای از واحدهای تولیدی، کشاورزی و مدیریت زنجیره تأمین فراهم میکند.
این مسئول افزود: کاهش قیمت تمام شده محصول در شهرکها و مجتمعها از طریق استفاده مشترک از بسیاری از خدمات و امکانات، امکان تولید محصولات سالم و ارگانیک در بستر مجتمعهای کشاورزی و امکان حضور مؤثر در بازارهای داخلی و خارجی با توجه به میزان بالای تولید محصول از نظر کمی و کیفی از دیگر امتیازات تشکیل شرکت شهرکهای کشاورزی است.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی ایلام افزود: شهرک گلخانهای صد هکتاری در بخش مرکزی شهرستان مهران در حال حاضر بهعنوان بزرگترین شهرک گلخانهای استان ایلام محسوب میشود که شبکه آب کشاورزی و شرب داخل شهرک مذکور انجام و همچنین استخرهای آب احداث شده و در صورت فراهم شدن تأمین آب این شهرک از سامانه گرمسیری زمینه واگذاری آن به سرمایهگذاران داری صلاحیت فراهم میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان ایلام، فاضلی گفت: شرکت شهرکهای کشاورزی استان ایلام علاوه بر این شهرک صد هکتاری، مطالعه ۶ شهرک جدید گلخانهایی در سطح ۱۴۰ هکتار درسطح استان در دست مطالعه و اقدام دارد و شهرک گلخانهایی سرابباغ آبدانان در سطح ۱۷ هکتار با انجام زیرساخت توسط خود متقاضی آماده واگذاری به سرمایهگذار است و همچنین شهرک گلخانهای ۱۶ هکتاری رضاآباد شهرستان مهران مطالعات آن انجام و در صورت تأمین آب از سامانه گرمسیری مهران آماده واگذاری به سرمایهگذار است.
انتهای پیام
نظرات