• یکشنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403082014636
  • خبرنگار : 71974

یازدهمین کنگره بین‌المللی «زخم و ترمیم بافت» به ابتکار جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود

یازدهمین کنگره بین‌المللی «زخم و ترمیم بافت» به ابتکار جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود

دبیر یازدهمین کنگره بین‌المللی «زخم و ترمیم بافت» گفت: سیزدهمین کنگره بین‌المللی «زخم و ترمیم بافت»، با هدف تبادل دانش و ارائه راهکارهای جدید برای درمان زخم‌های مزمن، به ابتکار جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه «زخم یارا» برگزار خواهد شد. این رویداد فرصتی برای هم‌اندیشی محققان و پزشکان داخلی و خارجی است.

به گزارش ایسنا، مهدی طبایی، دبیر یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت، در نشست خبری این برنامه اظهار کرد: کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت به ابتکار جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه زخم یارا، با هدف تبادل علمی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه زخم و بافت، با حضور محققان، دانشجویان و پژوهشگران داخلی و مهمانان خارجی برگزار خواهد شد.

وی افزود: موضوع این کنگره بررسی انواع زخم‌هاست که امروزه چالش‌های جدی برای سلامت انسان ایجاد کرده‌اند. این زخم‌ها، علاوه بر ایجاد ناتوانی‌های جسمانی، می‌توانند تأثیرات منفی در جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیستم درمانی به همراه داشته باشند. بنابراین باید به این موضوع پرداخته شود تا با بهره‌گیری از روش‌ها و سیستم‌های نوین، زمینه‌ای برای هم‌اندیشی در این زمینه فراهم شود.

طبایی همچنین گفت: زخم‌های ناشی از سوختگی، تصادفات و زخم‌های ناشی از بیماری‌ها، از جمله زخم‌های دیابتی، موضوعاتی هستند که در این کنگره مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی در توضیح زخم‌های مزمن بیان کرد: این زخم‌ها به آن دسته از زخم‌هایی اطلاق می‌شود که بیش از ۶ هفته از آغاز درمان آنها گذشته اما بهبود قابل توجهی در آنها حاصل نشده است. عمده این زخم‌ها مربوط به بیماری دیابت و ناشی از سبک زندگی‌های جدید است که تعداد مبتلایان آن در حال افزایش است.

طبایی تصریح کرد: براساس آخرین آمارهای جهانی، شیوع دیابت ۶.۵ درصد افزایش داشته و سالانه ۲۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. جمعیت افراد دیابتی در حال حاضر بیش از ۴۶۰ میلیون نفر است که پس از هند و چین، سومین کشور پرجمعیت را با این تعداد مبتلا تشکیل می‌دهند.

دببر کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم افزود: از هر ۴ نفر مبتلا به دیابت، یک نفر دچار زخم می‌شود و از هر ۴ زخم دیابتی، یک نفر مجبور به قطع عضو خواهد شد. شیوع قطع عضو در افراد فعال خانواده، به‌ویژه مردان، بیشتر است که این موضوع تأثیرات جدی اقتصادی و اجتماعی بر خانواده‌ها دارد.

طبایی خاطرنشان کرد: سالانه ۴۵ میلیون نفر درگیر زخم پای دیابتی هستند و به دنبال راهکاری برای درمان آن می‌گردند. متأسفانه، ۳۰ درصد از مبتلایان به این نوع زخم‌ها در طی ۵ سال فوت می‌کنند که این رقم حتی بیشتر از مرگ‌ومیر ناشی از برخی سرطان‌های شایع است.

وی همچنین عنوان کرد: چاقی، سبک زندگی ناسالم و نوع تغذیه از عوامل مؤثر در ایجاد این بیماری‌ها هستند. ایران نیز ششمین کشور چاق جهان است و این مسئله زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله زخم‌های مزمن می‌شود.

دبیر کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم در ادامه اظهار کرد: پیری جمعیت نیز یکی از عوامل تشدیدکننده دیابت است، به‌طوری‌که میزان شیوع این بیماری در سنین بالای ۶۵ سال بیش از ۲۸ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: نوع دیگری از زخم‌ها، زخم‌های فشاری هستند که در بیماران دارای فلج اندام‌ها و محدودیت حرکتی به دلیل وابستگی به تخت ایجاد می‌شود. زخم‌های وریدی و واریسی نیز از دیگر انواع زخم‌ها هستند که بنا بر آمارها، درمان آن‌ها در آمریکا سالانه ۲۵ میلیارد دلار هزینه در بر دارد.

طبایی در پایان تأکید کرد: یکی از مشکلات اصلی ما در درمان زخم‌های مزمن، نبود شبکه مناسب برای ارائه خدمات درمانی به بیماران است که باید در سال‌های آینده ایجاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha