عبدالعظیم بهفر شامگاه ۱۶ آبان در همایش روز جهانی غذا و تجلیل از واحدهای برتر مواد غذایی و بهداشتی که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که میدانید مقام معظم رهبری بر اساس سیاستهای کلی نظام سلامت، وزرات بهداشت را بهعنوان تولیت سلامت کشور معرفی کردهاند.
مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این مسئولیت بسیار مهم و حیاتی است و باید به بهترین شکل ممکن مدیریت شود. در معدود حوزههایی شاهد چنین ترتیبی، مانند تولیت آستان قدس رضوی هستیم.
وی افزود: در حوزه وزارت بهداشت، هویت سلامت به وزارت مربوطه سپرده شده و وزارت بهداشت موظف شده است تا سلامت جامعه را بهویژه در مواجهه با تهدیدات مختلف تامین کند.
بهفر اضافه کرد: در خصوص سیاستگذاریهای کلی مرتبط با غذا، باید توجه داشته باشیم که طبق سیاستهای ابلاغی، باید رویکردهای مشخصی را دنبال کنیم؛ این موارد همچنین شامل پایش و صدور مجوزهای بهداشتی است که باید مطابق با شرایط فعلی و نیازهای جامعه، مدیریت شود.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به ظرفیتهای کشور در تولیدات کشاورزی، باید این توانمندی را به نحوی مدیریت کنیم که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، بتوانیم به صادرات نیز بپردازیم. در این راستا، صدور گواهیهای بهداشتی مربوط به فرآوردههای نهایی و خام کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در کنار این وظایف، باید پایشهای مرتبط با تامین سلامت فرآوردهها در هنگام تولید، عرضه و مصرف آنها انجام شود، همچنین باید سطح سلامت کارکنان و جامعه ارتقا یابد تا بتوانیم از بیماریهای غیرواگیر جلوگیری کنیم.
بهفر بیان کرد: تمامی این برنامهها به دانشگاهها و صنعتگران ارائه شده تا به نحو مقتضی در این خصوص همکاری کنند که از جمله تلاشهای انجام شده، میتوان به بازرسیهای بهداشتی و نظارت بر عدم قاچاق محصولات اشاره کرد.
وی اظهار کرد: در ۶ ماهه اول سال، حدود ۶۰۰ مورد صادرات بهداشتی از استان خراسان رضوی به خارج از کشور انجام شده که توسط دانشگاه علوم پزشکی تأیید شدهاند. این تلاشها نمایانگر مسئولیتپذیری بالای دانشگاه و پاسداری از سلامت عمومی است.
انتهای پیام
نظرات