حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدعلی محمدی به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار در گفتوگو با ایسنا، گفت: ابعاد شخصیتی همه انسانها سه نوع بینشی، گرایشی و کنشی است.
وی ادامه داد: مرحله اول راه رسیدن به سعادت و تکامل، مربوط به باورها و اعتقادات، یعنی بُعد شخصیت بینشی است؛ مرحله دوم گرایشات و علاقهمندیها و در نهایت اصلاح رفتاری و عملها است.
محمدی افزود: برای الگوگیری از حضرت زینب(س) در حوزه بینشها، باید باورهای ایشان را با باورهای خود بسنجیم و با توجه به اعتقادات ایشان باورهای خود اصلاح کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: ویژگیها بینشی حضرت زینب(س) در خدامحوری، ولایتمداری و آخرت مداری و توجه به معاد خلاصه میشود.
محمدی عنوان کرد: در جریان عاشورا وقتی که ابن زیاد فکر کرد که پیروز میدان است، به حضرت زینب(س) روی کرد و گفت که آیا کار خدا را با اهلبیت(ع) دیدید؟ حضرت اینگونه پاسخ داد، من از خدای مهربان جز خیر و خوبی ندیدم؛ پاسخ ایشان نشان دهنده کمال بینش توحیدی ایشان بود.
وی ادامه داد: اوج ولایتمداری ایشان در روز عاشورا نشان داده شد؛ زمانی که فرزندانشان قصد میدان کردند به امام حسین(ع) فرمودند برادرم این دو قربانی را از من بپذیر، همانگونه که حضرت ابراهیم قربانی آورد و پذیرفته شد و اگر اینگونه نبود که جهاد برای زنان روا نیست، جان خودم را فدای تو میکردم.
محمدی، آخرت مداری و توجه به معاد شخصیت حضرت زینب(س) را مورد توجه قرار داد و گفت: ایشان در مقابل طعنههای ابن زیاد فرمود: به زودی در آخرت خدا تو و این شهدا را جمع خواهد کرد و از شما خواهد پرسید چرا این فساد و فجایع را بار آوردید و چرا این جنایت انجام دادید.
وی افزود: توان علمی حضرت زینب(س) بسیار بالا بود؛ ایشان برای مردم کوفه تفسیر بیان میکرد و«تفسیر کهیعص» یکی از تفسیرهای معروف ایشان است.
محمدی با اشاره به ویژگیها اخلاقی حضرت زینب(س)، ادامه داد: شجاعت وصف نشدنی حضرت با سنخرانی ایشان در شهر کوفه و شام بعد از واقعه عاشوراعیان بود.
وی افزود: ایشان با شجاعت بارها جلوی شهادت امام سجاد(س) را توسط ابن زیاد گرفت و فرمود تا من زنده هستم اجازه نمیدهم امام سجاد(س) را شهید کنید.
وی با اشاره به فلسفه نامگذاری سالروز ولادت حضرت زینب(س) به نام روز پرستار، ادامه داد: حضرت زمان زیادی را در طول زندگی خود از اهلبیت(ع) پرستاری کردند.
محمدی بیان کرد: در سن کودکی زمانی که حضرت زهرا(س) در ماجرای دفاع از امام خود به شدت مجروح شدند و در بستر بیماری افتادند، پرستاری ایشان به عهده حضرت زینب بود.
وی افزود: نقش پرستاری حضرت زینب(س) بعد از ضربت خوردن امام علی(ع) و خوراندن زهر به امام حسن(ع) به دلیل روحیه دلسوزی و فداکاری، ایشان پررنگ تر دیده میشود.
این کارشناس دینی، با اشاره به نقش حضرت زینب(س)در واقعه عاشورا، ادامه داد: در واقعه عاشورا امام سجاد(ع) در بستر بیماری بودند و حضرت زینب(س) مسئولیت پرستاری ایشان را برعهده داشت و همچنین به عنوان تکیه گاهی برای بازماندگان واقعه عاشورا ایفای نقش کرد.
محمدی تصریح کرد: پرستاریهای حضرت زینب(س) باعث میشود حضرت زینب به عنوان برترین الگو پرستاری برای جامعه شناخته شود؛ پرستاری که بیماران را دوست دارد و عاشقانه فداکاری میکند.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای کلیدی حضرت زینب(س) صبر و استقامتشان بود و پرستاران هم برای تحمل فشارهای کاری و مواجه با افراد بیمار باید از صبر ایشان الگوگیری کنند.
این استاد حوزه تاکید کرد: فداکاری و ایثار، ایجاد حس امنیت، مهربانی و عطوفت، شجاعت، جلوگیری از ظلم به بیمار ومدیریت بحران دیگر ویژگیهایی است که پرستاران باید از حضرت زینب(س) الگوبرداری کنند.
محمدی عنوان کرد: حضرت زینب(س) در زمینه علم و دانش بسیار توانا بود، به طوری که به عالمه غیر معلمه معروف بود؛ بنابراین برای الگو گیری از حضرت زینب(س) پرستاران باید توان علمی خود را برای بهتر شدن روند درمان بیماران افزایش دهند.
محمدی گفت: بهترین الگو صبر برای ما حضرت زینب(س)است، اوج صبر ایشان در مقابل شهادت فرزندان و پیکر خونین امام حسین(ع) نمود پیدا میکند.
این کارشناس دینی در پایان گفت: دیگر ویژگی بارز حضرت زینب(س) حجاب و عفت و عبادتهای بیشمار بود؛ ایشان به واسطه عبادتهایشان به «عابده آل علی» معروف بودند.
انتهای پیام
نظرات