• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403081612273
  • خبرنگار : 30057

استحصال شورابه‌های دریاچه نمک با حمایت مالی هلدینگ کمیته امداد

استحصال شورابه‌های دریاچه نمک با حمایت مالی هلدینگ کمیته امداد

با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه قرار است با انتقال فناوری، شورابه‌های دریاچه نمک استحصال شود.

به گزارش ایسنا، انعقاد تفاهم‌نامه برای استحصال معادن معدنی شورابه‌های دریاچه نمک برنامه دیگر آخرین روز پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نانو و میکرو بود که میان هلدینگ مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی(ره) و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شد.

هادی احمدیان، مدیر عامل این شرکت هلدینگ در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان این همکاری را پروژه استحصال شورابه دریاچه نمک دانست که با همکاری وزارت صمت اجرایی می‌شود و گفت: این همکاری در راستای استحصال پتاس و اکسید منیزیم است که برای این منظور با سرمایه‌گذاری این هلدینگ و دانش فنی این شرکت دانش‌بنیان قرار است اقدام به استحصال شورابه‌های این دریاچه شود.

رخشا، رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان نیز با اشاره به فعالیت شرکت در زمینه نانو مواد و نانو تکنولوژی در تصفیه آب و پساب و استحصال فلزات ارزشمند از معادن اظهار کرد: این قرارداد در زمینه استحصال ترکیبات فلزی استراتژیک مثل منیزیوم و لیتیوم از شورابه‌های کشور است.

وی بیان کرد: در کشور مقدار زیادی از شورابه‌ها را که قابل استحصال هستند، داریم که بر اساس این قرارداد شروع به یک کار تحقیقاتی و پژوهشی به صورت پایلوت برای استحصال فلزات استراتژیک از شورابه‌ها مثل لیتیوم و منیزیوم، نیکل و کبالت است.

رخشا گفت: با توجه به اینکه این شورابه‌ها در اختیار این هلدینگ است، این کار مشترک آغاز شده است، در ابتدا این کار به صورت پایلوت در یکی از شورابه‌های کاشان آغاز خواهد شد، اما به تمام شورابه‌های کشور قابل توسعه است.

وی افزود: مدت قرارداد اولیه یک ساله است، اما برای رسیدن به یک واحد صنعتی نیاز به دو سال زمان است.

رخشا گفت: در این زمینه از فناوری‌ای استفاده می‌کنیم که در دنیا خیلی استفاده نشده و این فناوری الکترولیز غشایی است؛ تکنولوژی جدیدی است که دستاورد واحد تحقیق و توسعه خود شرکت است.

وی ادامه داد: استحصال مواد معدنی از شورابه‌ها مقرون به صرفه‌تر از لحاظ مصرف انرژی، کاهش پالایندگی و کاهش مواد زائد تولیدشده از روش‌های معمول است.

رئیس هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: منیزیوم استحصال شده در صنایع ساخت خودرو و ساخت قطعات هواپیما مورد استفاده است.

رخشا یادآور شد: ظرفیت یک شورابه بالغ بر ۵۰ میلیون تن در سال قابل استحصال است که عدد خیلی بزرگ است و برای ما در ظرف پایلوت روزی یک تن است.

وی یادآور شد: این استحصال می‌تواند صرفه‌جویی ارزی و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha