به گزارش ایسنا، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمان نوآوری ایران که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت کشور در ابعاد مختلف مرهون فعالیت شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری بوده است. با توجه به تحریمها و شرایط بینالمللی و داخلی کشور، باید مطابق با پیشرفتهای علمی در حوزههای گوناگون حرکت کنیم. دستیابی به این هدف، جز با اتکا به شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای علمی و پارکهای فناوری میسر نخواهد شد.
استاندار البرز با بیان اینکه در استان البرز بهطور کامل در خدمت شرکتهای دانشبنیان هستیم و این امر مطابق با سیاستهای نظام و دولت انجام میشود، گفت: استان البرز بهعنوان قطب علم و فناوری کشور شناخته میشود و با داشتن ۴۶۸ شرکت دانشبنیان، در رتبه چهارم کشوری قرار دارد. بر اساس قولی که آقای عباسی، رئیس پارک علم و فناوری، داده است، تا پایان سال به رتبه سوم خواهیم رسید.
وی ادامه داد: در برخی از بخشهای کشاورزی، صنعت دارو، تجهیزات و صنایع شیمیایی و ماشینآلات پیشرفته، رتبه دوم کشوری را داریم و در صورت عدم احتساب پایتخت، در این حوزهها در رتبه اول قرار میگیریم.
به گفته وی، بیش از ۵۵ هزار دانشجو، ۳۰ مرکز پژوهشی و ۳۰ مرکز فناوری و شتابدهنده در این استان فعالیت دارند که مزیتهای قابلتوجهی در کشور و در حوزه فناوری بهشمار میروند. رشد شرکتهای دانشبنیان در استان بیش از دو برابر شده و با توجه به ظرفیتهای موجود، این میزان قابل افزایش است.
عبداللهی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، شاهد تاسیس نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی با همکاری بخش خصوصی و با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی در محل پارک علم و فناوری استان بودیم تا پیوند صنعت، دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان تقویت شود.
استاندار البرز افزود: استان البرز قطب شرکتهای دارویی، بهویژه داروهای بیوتکنولوژی، است و با دارا بودن ۹۰ شرکت دارویی، رتبه دوم کشوری را دارد که از این تعداد، ۶۱ شرکت دانشبنیان در زنجیره ارزش بهعنوان قطب دارویی معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: دبیرخانه زنجیره ارزش دارویی با هدف توسعه فناوریهای دانشبنیان و تکمیل زنجیره ارزش نوآورانه و تسهیل امور مربوط به شرکتها، توسط معاونت فناوری نوآوری وزارت علوم به پارک علم و فناوری البرز واگذار شده است.
عبداللهی در ادامه بیان کرد: در سه سال گذشته، شاهد مشارکت حداکثری بخش خصوصی در حوزه دانشبنیان بودهایم و صندوق پژوهش استان نیز با سرمایه ۳۸۰ میلیارد تومان بهصورت فعال در حال فعالیت است.
استاندار البرز در پایان اظهار کرد: راهاندازی دبیرخانه مالکیت فکری ویژه زیستبوم دانشگاهی کشور که همواره از دغدغههای مهم بوده، از جمله اقدامات ارزشمند انجامشده است. با توجه به رشد شرکتهای دانشبنیان و جایگاه مناسب استان البرز در حوزه پژوهش و فناوری، درخواست تامین منابع مالی با بهره کم را داریم تا انشاءالله شاهد توسعه زیستبوم فناوری البرز باشیم.
انتهای پیام
نظرات