• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403081611796
  • خبرنگار : 50469

یک روانشناس:

مهم‌ترین مسئله در دوره نوجوانی مدیریت روابط بین فردی و هیجان‌ است

مهم‌ترین مسئله در دوره نوجوانی مدیریت روابط بین فردی و هیجان‌ است

ایسنا/ایلام یک روانشناس گفت: مدیریت هیجان‌هایی مانند ترس، خشم و عشق بسیار اهمیت دارد، معمولاً شدت و زور این هیجان‌ها در دوره نوجوانی بسیار بیشتر از منطق است و بر آن غلبه می‌کند. 

«مهدی مومنی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نوجوانی مقطعی است که تقریباً از ۱۲ سالگی شروع و تا حدود ۱۸ و حتی ۲۰ سالگی ادامه دارد. با وجود اینکه بسیاری نوجوانی را دوره طوفان و تنش می‌دانند. این دوره یک دوره بسیار خوب برای رشد و توانمندی جسم است، همچنین ذهن نیز در این دوره بسیار خلاق است.

این روانشناس با اشاره به اینکه هویت نوجوان در این مرحله در حال شکل‌گیری است، تصریح کرد: هویت جنسی، جنسیتی، ملی، اخلاقی و معنوی نوجوان در این مرحله در حال شکل‌گیری است. نوجوان در این مرحله می‌تواند انتخاب‌های موثری همچون انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب دانشگاه، انتخاب مهارت‌های بنیادی و اساسی برای شغل‌یابی را در این دوره سنی کسب کند، لذا نوجوانی یک مقطع طلایی و بسیار خوب است، به شرطی که ما به درک و فهم درستی از این دوره برسیم و والدین نیز در کنار نوجوان بتوانند آن را برای گذر و عبور خوب از این مرحله هدایت و حمایت کنند.

وی با اشاره به اینکه ماهیت دوره نوجوانی آسیب‌زا نیست، گفت: همانند سایر مراحل رشدی، نوجوانی می‌تواند مرحله‌ای آسیب‌زا نیز باشد. در تمام مراحل رشدی چالش‌ها و مسئله‌های زندگی می‌تواند وجود داشته باشد که اگر این مشکلات به درستی حل نشوند، در آن مقطع سنی تبدیل به یک بحران می‌شوند.

مومنی افزود: در این دوره سنی بدن به شدت در حال تغییر و رشد است، هورمون‌های مختلف، خصوصا ترشح هورمون‌های جنسی در این مرحله به شدت بالا می‌رود، به همین دلیل کنجکاوی‌های جنسی در حال شکل‌گیری است. اگر هویت و مفهوم هویت یکپارچه و ایمن در این دوره شکل نگیرد، نوجوان می‌تواند با بحران‌های مختلفی در حوزه هویت خصوصاً هویت جنسیتی و سایر هویت‌های مختلف دچار بحران‌ شود. معمولاً تجربه روابط عاطفی با جنس مخالف از ۱۷ سالگی به بعد شکل می‌گیرد، لذا لازم است تربیت درستی در این سن برای نوجوان در نظر گرفته شود تا بتواند خود را از آسیب‌های عاطفی و روابط آسیب‌زا حفظ کند و به دیگران نیز آسیب نزند.

این روانشناس با اشاره به اینکه مدیریت روابط بین فردی و هیجان‌های مختلف در این مرحله بسیار مهم است، افزود: مدیریت هیجان‌هایی مانند ترس، خشم و عشق بسیار اهمیت دارد. معمولاً شدت و زور این هیجان‌ها در دوره نوجوانی بسیار بیشتر از منطق است و بر آن غلبه می‌کند. یادگیری مهارت‌های زندگی و ایجاد علاقه در نوجوان برای گرفتن مشورت تخصصی نیز می‌تواند به‌عبور کم‌خطر نوجوان از این مرحله حساس کمک کند. 

مومنی ادامه داد: مشورت دادن به نوجوان برای انتخاب‌های درست در حوزه رشته تحصیلی، انتخاب شغل، یادگیری مهارت‌ها می‌تواند نوجوان را در مسیر استقلال و مدیریت مالی قرار دهد و نوجوان را به یک شهروند خلاق، فعال و تولیدگر در جامعه تبدیل کند. مجموعه‌ای از این اتفاقات می‌تواند نوجوان را به یک شخص شاداب، پویا، فعال، امیدوار و هدفمند تبدیل کند، لذا این نوجوان‌ها آسیب‌های کمتری می‌بینند و در باتلاق افسردگی، یأس و افکار خودکشی نمی‌افتند و می‌توانند به یک عنصر فعال اجتماعی تبدیل شوند که می‌تواند از خود و دنیای پیرامون خود به درستی مراقبت کند و روابط اجتماعی و معنوی درستی را در این سن پایه‌گذاری کند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha