به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) گفت، برای پاسخگویی به سناریوی شکست احتمالی اوکراین در جنگ با روسیه، ایالات متحده در حال آمادهسازی اروپا برای ورود به درگیری نظامی مستقیم با روسیه است.
لاوروف در نشست بینالمللی «ساخت آینده» که از ۴ تا ۶ نوامبر (۱۴ تا ۱۶ آبان) به میزبانی مسکو برگزار میشود، گفت: «بهعنوان یک گزینه دوم در صورت شکست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین (در جنگ با روسیه) آنها (مقامات ایالات متحده) در تدارک آماده ساختن اروپا برای شروع یک ماجراجویی انتحاری و واردشدن به درگیری مسلحانه مستقیم با روسیه هستند.»
او ضمن انتقاد از تحریمهای آمریکا و متحدانش علیه روسیه که در واکنش به آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ وضع شد، گفت کشورهای غربی آیندهای برای خود در جهان چندقطبی متصور نیستند و تنها به این امید بستهاند که روسیه روزی سقوط کند.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه توازن قدرت جهانی در حال سپریکردن تغییراتی بنیادین و انقلابی است، گفت بیشترین آسیب اقدامات نواستعماری کشورهای غربی به کشورهای درحالتوسعه وارد خواهد شد.
لاوروف در این اجلاس که با حضور نمایندگان ۸۷ دولت جهان برگزار شده، گفت تهدیدات اساسی که جهان را نشانه گرفته نیازمند تقسیم برابر و مساوی قدرت در میان کشورهای جهان است.
او همچنین از یک اتخاذ یک رویکرد واحد و متحد برای رسیدگی به چالشهای بغرنجی که بشریت را نشان رفته حمایت کرد، چالشهایی مانند نابرابری، آینده نسل بشر و توسعه هوش مصنوعی.
لاوروف با بیان اینکه اعتماد جهانی به دلار کاهش یافته و در حال نزول است، با استناد به اظهارات کارشناسان، گفت واحدهای پولی که از دلار فاصله گرفته باشند در تجارت جهانی نقش پررنگتری خواهند داشت.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین با بیان اینکه لزوم گفتگو با غرب را زیر سوال نمیبرد، تصریح کرد مسکو به یاد دارد که غربیها چطور اعتماد جهان به خود را تضعیف کردهاند.
او گفت: «هرگاه بهاندازه کافی بالغ شوند و ارتباطات را ازسرگرفته و به دنبال ایجاد رابطه بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک باشند، درباره نحوه بررسی پیشنهادها میاندیشیم.»
لاوروف در ادامه گفت، دلار به سلاحی برای سرکوب و تنبیه رقبای ژئوپلیتیک غرب تبدیل شده و افزود کار بر روی بسترهای پرداخت جدید گروه بریکس در سال میلادی آینده ادامه مییابد.
او در این نشست بینالمللی گفت: «همانطور که گفتم، کار بر روی ایجاد بسترهای پرداخت جدید در گروه بریکس تحت ریاست روسیه آغاز شده و در سال ۲۰۲۵ در دوره ریاست برزیل هم ادامه خواهد داشت.»
او گفت، سهم ارزهای ملی در تسویهحسابهای روسیه با کشورهای سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۹۰ درصد فراتر رفته است و با کشورهای بریکس هم به رقم ۶۵ درصد نزدیک میشود.
لاوروف افزود: «ما باتوجهبه موقعیت خود بهعنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر صندوق بینالمللی پول، به ایفای نقش مهم خود در این روند ادامه خواهیم داد.»
وزیر خارجه روسیه با تاکید براینکه روسیه به بحث در مورد اصول جهان چندقطبی در پلتفرمهای بین المللی از جمله در اجلاس سران گروه ۲۰ در برزیل ادامه خواهد داد، گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه ژوئیه، تحت ریاست ما، یک بحث آزاد در مورد اصول همزیستی بین کشورها و در یک جهان چندقطبی برگزار کرد. ما تعدادی گام مشخص با هدف بازگرداندن اعتبار و تثبیت وضعیت بینالمللی را برای بحث پیشنهاد کردیم.
لاوروف گفت: ما این گفتوگو را در دیگر پلتفرمهای چندجانبه از جمله این ماه در ریودوژانیرو در اجلاس G۲۰ ادامه خواهیم داد.
این دیپلمات ارشد روس با بیان اینکه در همین حال، گفتوگو در سطح بیندولتی با مشکلاتی روبهرو است، گفت: غرب همچنان در تلاش است تا با هر وسیلهای از جمله «خصوصیسازی دبیرخانههای سازمانهای بینالمللی» به مزایای یکجانبهگرایی دست یابد.
نشست سران گروه ۲۰ از ۱۸ تا ۱۹ نوامبر در برزیل برگزار می شود.
او گفت انگلیس و آمریکا سعی دارند از طریق اوکراین، روسیه را شکست دهند و درست مانند هیتلر، بیشتر کشورهای اروپایی را زیر پرچم نازیها جمع میکنند.
لاوروف با اشاره به اینکه «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در ماه ژوئیه از استقرار موشکهای میانبرد آمریکایی در آلمان استقبال کرده بود، گفت: این نخستین باری نیست که شولتس در برداشتن گامهایی به سود مردم آلمان شکست خورده است. او گفت دولت این کشور در گذشته نیز با تخریب خط لوله انتقال گاز نورداستریم ۲ کنار آمده و به ضرر منافع اساسی اقتصاد آلمان و مردم این کشور عمل کرده است.
وزیر خارجه روسیه همچنین پیشنهادهای اوکراین و برخی کشورهای غربی برای استفاده کییف از تسلیحات غرب در حمله به عمق خاک روسیه را «نسنجیده» توصیف کرد و ضمن بیمعنی خواندن تصور شکست روسیه، گفت کشورهایی که در چنین جنگی با روسیه درگیر شوند، شانس ایفای نقش در نظم چندقطبی جهان فردا را کاهش میدهند.
انتهای پیام
نظرات