به گزارش ایسنا، دکتر عماد احمدوند امروز در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران نانو، توسعه فناوریهای نانو را به واسطه دو دهه برنامهریزی دانست و اظهار کرد: فناوری نانو از یک مفهوم ناشناخته به پدیدهای تبدیل شده که اثرات اقتصادی قابل توجهی را دارد و برای این امر ما چندین فاز را پشت سرگذاشتهایم.
وی افزایش تعداد مقالات علمی و پژوهشهای دانشگاهی در حوزه نانو را از دیگر اقدامات توسعهای در حوزه نانو نام برد و خاطر نشان کرد: در کنار رشد تحقیقات، شاهد رشد چشمگیر محصولات و شرکتهای فعال در این حوزه نیز بودهایم، بهطوری که اکنون بیش از ۱۶۰۰ محصول نانویی توسط شرکتهای دانشبنیان تولید شده که دارای تاییدیه نانو مقیاس است.
احمدوند با بیان اینکه حجم اقتصادی نانو فناوری هر سال دو برابر شده است، یادآور شد: حجم بازار محصولات نانویی داخلی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو حجم فروش شرکتهای نانویی را ۶۲ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: شرکتهای ما اکنون فراتر از بازار داخلی عمل میکنند. با وجود محدودیتها، صادرات محصولات نانویی تولید داخل نیز رو به افزایش است و در سال گذشته، ۱۴۵ میلیون دلار از این محصولات به ۴۹ کشور صادر شده است.
وی همچنین تاکید کرد: فناوری نانو با تمرکز بر حوزههای اقتصادی و صادراتی در مسیر توسعه قرار گرفته و اثرگذاری محصولات نانویی فراتر از ارزش اقتصادی آنها در بازار است.
احمدوند خاطرنشان کرد: استراتژی ما در توسعه اکوسیستم نانو، تاکید بر افزایش نقش اقتصادی و صادراتی این فناوری است.
به گزارش ایسنا، در حاشیه آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران نانو با حضور بخشیانی معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری و دکتر احمدوند دبیر ستاد نانو ۵ قرار داد همکاری به امضا رسید.
این قراردادها به این شرح است:
۱. قرارداد همکاری تامین کاتالیست FCC میان یکی از شرکتها با شرکت پالایش نفت آبادان.
۲. دومین قرارداد شرکت پالایش آبادان با یکی از شرکتها در زمینه تامین کاتالیست FCC بوده است.
۳. قرارداد فروش کامپاندهای پلیمری حاوی پایدارکنندههای نانویی.
۴. قرارداد فروش کامپاندهای EPP .
۵. قرارداد فروش سامانه نانو اکسیژن (واتوکس).
انتهای پیام
نظرات