محمد طالب آملی یکی از شاعران پارسیگوی ایرانی که درسال ۹۸۷ هجری در شهر آمل دیده به جهان گشود که در دوران حیات خود با آثار و طبع شعری هنرمندانه خود توانست فرهنگ اصیل ایرانی و زبان فارسی را با تاثیرپذیری بالایی در جهان آن روزگار تبلیغ کند.
این شاعر برجسته ایرانی در معرفی و توسعه فرهنگ اصیل ایرانی و زبان فارسی به ویژه در شبه قاره هند سهم و نقش مهمی بر عهده داشت.
ابراهیم محمدپور عصرشنبه ۱۲ آبان درنشست خبری همایش بین المللی طالب آملی گفت: این همایش که با همکاری دانشگاه مازندران برگزار میشود، از معتبرترین همایشهای حوزه فرهنگی در مازندران است که داری کد است و از این نظر مقالههای ارائه شده از سوی محققان و اندیشمندان حوزههای فرهنگی کشورهای فارسی زبان برای دانش پژوهان قابل استناد و معتبر خواهد بود.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی به واسطه فارسی زبانها و شاعران نامی ایرانی به خصوص طالب آملی و نیز داعی الاسلام از شهرستان آمل در کشور هند وجود دارد، گفت: پس از برگزاری همایشی که دو سال گذشته برای طالب آملی در کشور هند برگزار شده بود و هیاتی از آمل در این مراسم حضور داشتند، برگزاری متقابل این همایش در شهرستان آمل و زادگاه طالب آملی مورد توافق قرار گرفت که این همایش با برنامهریزی های انجام شده توسط هیات اجرایی و شورای برگزاری همایش به همت شورای اسلامی شهر، شهرداری آمل و دانشگاه مازندران، اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان آمل و دانشگاههای سطح شهرستان و برخی نهادهای دولتی و غیردولتی برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی طالب آملی با اعلام آمادگی سفرای کشورهای تاجیکستان وهند به همراه رایزنهای فرهنگی کشورهای ترکیه، پاکستان، افغانستان وبنگلادش درطی دو روز برگزاری این همایش در شهرستان آمل خبر داد و گفت: یک گروه از این میهمانها از کشور هند عصر شنبه به مازندران سفر کردند و میهمانهای دیگر همایش نیز در روزهای آینده وارد مازندران و شهرستان آمل خواهند شد.
محمدپور ادامه داد: دکترغلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان فارسی و برخی دیگر از اندیشمندان حوزه زبان فارسی از کشورمان به همراه دانشجویان خارجی از دانشگاههای کشورهای فارسی زبان در این همایش دو روزه در آمل حضور خواهند داشت.
همایش در چند کارگاه تخصصی
وی در خصوص برگزاری همایش طالب آملی گفت: روز سه شنبه ۱۵ آبان و نخستین روز این همایش که در دانشگاه شمال آمل و از ساعت ۸ صبح شروع خواهد شد، با سخنرانی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان فارسی ایران، سفیر هند در ایران، رایزن فرهنگی هند، استاندار مازندران و مدیران استانی سخنرانی خواهند کرد.
محمدپور ادامه داد: در پنج کارگاه تخصصی دیگر که به معرفی طالب آملی و آثار ادبی و تاثیرات حضور او در کشور هند و گسترش زبان فارسی به حضور رایزنهای فرهنگی، اندیشمندان و محققان و دانشجویان کشورهای فارسی زبان پیگیری خواهد شد.
اجرای موسیقی ایرانی و هندی در روز دوم همایش
دبیر اجرایی همایش بین المللی طالب آملی به برنامههای پیشبینی شده در دومین روز این همایش که در سالن بزرگ اریکه آریایی آمل برگزار خواهد شد، اشاره کرد و گفت: برنامههایی از جمله اجرای موسیقی مازندرانی، ایرانی و هندی، شعر خوانی از اشعار طالب آملی، تئاتر و تقدیر از عوامل برگزاری و میهمانهای خارجی این همایش پیشبینی شده است.
محمدپور اضافه کرد: در روزهای گذشته با نصب بنر و پرچمهای مرتبط با برگزاری همایش و پرچم کشورهای فارسی زبان در مسیر ورودی شهر و میادین اصلی شهر آمل به همت شهرداری آمل نصب شد و فضای شهر حال و هوای این همایش بینالمللی به خود گرفته است.
دبیرخانه دائمی همایش در آمل
وی با بیان اینکه هدف اصلی در برگزاری همایش بینالمللی طالب آملی، معرفی مشاهیر و مفاخر فرهنگی و ادبی شهرستان آمل و نقش تاثیرگذار و بی بدیل آنها در پاسداشت شعر و زبان فارسی در سطح کشور و کشورهای منطقه از جمله هند بوده است، گفت: به همین منظور دبیرخانه دائمی این همایش در آمل راه اندازی و برنامهریزی ها بر این هست که هر سال یا دو سال، یکی از مفاخر نامی شهرستان آمل در قالب همایش بزرگی معرفی شود.
انتهای پیام
نظرات