به گزارش ایسنا، به نقل از روابطعمومی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران (ایسفا) وابسته به جهاددانشگاهی، این نشست باهدف بررسی مشکلات دانشجویان و ارائه راهکارهای پیشنهادی با حضور دکتر قربان محمد پورقاز، استاد اقتصاد مدیریت، دکتر سید سعید هاشمی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه علم و فرهنگ، مهندس صمد سلیمان زاده مدیر عامل شرکت ساختمانی "ویو" ، بیتا بیات، مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین المللی گلریز، دکتر سیدشهرامالدین توکلی، مدیر برنامهریزی بهداشت و درمان صنعت نفت، دکتر سیدرضی آقا سیدی، معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی، دکتر ثریا احمدی، مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی، افسانه بیات، مدیر عامل و مریم مجیدیان مدیر اعتبارات صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران برگزار شد.
افسانه بیات مدیرعامل صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران ضمن تشکر از حضور خیرین و ارایه گزارش عملکرد صندوق به تشریح چالشهای موجود پرداخت و از خیرین خواست تا با ارائه راهکارهای نوآورانه و حمایتهای مالی، به بهبود وضعیت دانشجویان کمک کنند.
وی تأکید کرد: همکاری بینبخشی میتوانند ضمن تجهیز منابع بیشتربرای صندوق، فرصتهای بهتری برای تعلق خاطر دانشجویان فراهم کند.
در ادامه نشست دکتر قربان محمدپورقاز استاد اقتصاد مدیریت با اشاره به تجربیات خود در سالها فعالیت در حوزه مسئولیت اجتماعی به اهمیت توجه به دانشجویان و ارائه مدل های آینده پژوهشی و راهکارهای تخصصی راهبردی گفت: ما میتوانیم با همافزایی و ارائه راهکارهای تخصصی آینده سرزمین خود را بسازیم.
دکتر سید سعید هاشمی، عضو هیئتمدیره صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران، تأکید کرد: تقویت فرهنگ میتواند در بخشهای مختلف کمک کند. هدف ما در صندوق، فرهنگسازی است تا دانشجویان پس از توانمندسازی به همنوعان خود کمک کنند.
این رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به کارنامه درخشان صندوق در دو ده قبل گفت: باتوجهبه اینکه صندوق زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکند و شفافیت مالی کامل را دارد و از طرف دیگر در میان جامعه دانشگاهی و دانشجویان شناخته شده است، امروز به این سطح از بلوغ رسیده است که فعالیتهای خود را بهصورت چشمگیر گسترش دهد.
در این نشست مهندس صمد سلیمان زاده مدیر عامل شرکت ساختمانی "ویو" با بیان اینکه لطف خداوند باعث حضور برخی افراد در مجموعههای خیر میشود اظهار کرد: بسیاری از افراد کمک به همنوع را رسالت خود میدانند، اما مشغلههای روزانه آنها را از این کار دور میکند.
برنده جایزه جهانی معماری ۲۰۲۴ در کشور ایتالیا با اشاره اهمیت توجه به مشکلات جوانان خاطرنشان کرد: بیتوجهی به مشکلات جوانان که آیندهسازان کشور هستند، میتواند صدمات جبرانناپذیری به کشور وارد کند.
وی در ادامه افزود: امروز افراد جامعه میخواهند نتیجه کمکهایشان را ببینند. بسیاری از افراد وقتی با مشکلات دانشجویان آشنا میشوند، کمکهای زیادی به جوانان خواهند کرد. اما این امر نیازمند شفافیت و مسئولیتپذیری مجموعههای متولی است.
بیتا بیات مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین المللی گلریز، با اشاره به شرایط بد اقتصادی کشور گفت: من مخالف این هستم که کمک به دانشجویان را با عنوان خیرین ذکر کنیم، زیرا دانشجویان و دانشگاهیان پلتفرم آینده کشور را ترسیم میکنند. فعالیتهای این صندوق در راستای ساخت آینده کشور است.
این بانوی بازرگان با بیان این که سرمایهگذاری برای آینده کشور از مسئولیت اجتماعی خیرین است بیان کرد: حمایت از دانشجویان مثل رسیدگی به باغ میوهای است که بهره آن را خود خیرین میبرند. کشورهای خارجی تمام تلاش خود را برای بدست آوردن این قشر انجام می دهند تا کشور را ضعیف کنند.
دکتر سیدشهرامالدین توکلی، مدیر برنامهریزی بهداشت و درمان صنعت نفت دیگر عضو شورا با اشاره به مشکلاتی که دانشجویان دهه شصت در دانشگاهها با آن مواجه بودند، گفت: وظیفه ما این است که به دانشجویان امروز اطمینان خاطر دهیم که در کنار آنها هستیم تا مشکلاتی را که ما در دوران دانشجویی تجربه کردیم، نداشته باشند.
توکلی با تأکید بر ضرورت ایجاد تعلق خاطر جوانان نسبت به کشور و ملت، افزود: بهتر است نظمی ایجاد کنیم که سازمانهای بزرگ در حوزه مسئولیت اجتماعی خود، از دانشجویان حمایت کنند تا آنها در زمان تحصیل با آرامش به کسب علم بپردازند و بدانند که بعد از فارغالتحصیلی جذب بازار میشوند و از امنیت شغلی برخوردارند.
دکتر سیدرضی آقا سیدی، معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی، با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک پلتفرم دانشبنیان است، اظهار کرد: آموزش مهارتی نیازی است که دیده میشود. جهاددانشگاهی این امکان را دارد با همافزایی با بخش خصوصی از دانشجویان حمایت کرده تا نیروی ماهر و متعهد تحویل جامعه دهد.
عضو هیئتمدیره صندوق با تأکید بر ایجاد اعتماد برای سرمایهگذاری و آیندهسازی، گفت: تقویت شبکه نیکاندیشان، برای افزایش سرمایه اجتماعی صندوق ضروری است، لذا باید منابع مادی و معنوی افراد بیشتری بهرمند شویم تا مسئله را درست صورتبندی کنیم.
این استاد دانشگاه با معرفی اپلیکیشن نئوبانک جهاددانشگاهی که با حمایت و مدیریت دانشجویان در جهاددانشگاهی اجرا می شود افزود: در جهاددانشگاهی اپلیکیشن نئوبانک راهاندازی کردهایم که تمام خدماتی را که دانشجو به آن نیاز دارد از جمله خدمات مالی صندوق و ....ارائه دهیم، این اپلیکیشن بسیار جامع است که در آینده می تواند نیازهای خیرین را هم به صورت غیر حضوری براورده کند.
دکتر ثریا احمدی مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به تجربه خود در دانشگاه شهید بهشتی گفت: در خصوص مسئولیت اجتماعی در کشور ما با دو معضل روبرو هستیم اولین مشکل در مفهوم مسئولیت اجتماعی که معنی خیریه یا وظیفه از آن استفاده می شود ولی در اصل فراتر از وظایف است، و دیگری مأموریتگرا بودن به این معنی که صنایع در حوزه تخصصی در مسئولیت اجتماعی فعالیت کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه منابع مسئولیت اجتماعی کشور بدون هدف صرف میشود اظهار کرد: من باور دارم با هدایت منابعی که شرکتها در این حوزه خرج میکنند میتوان بسیاری از معضلات کشور را حل کرد. همچنین میتوان با استفاده از ظرفیتهای صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران و جهاددانشگاهی دانشجویان را در مسیری هدایت کنیم که دانشجوی خبره تربیت کنیم.
در پایان این نشست، دکتر آقا سیدی سرپرست سازمان تجاریسازی و دانشبنیان جهاددانشگاهی آمادگی خود را برای راه اندازی دبیر خانه دائمی شورای سیاستگذاری مسئولیت اجتماعی صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران در این سازمان اعلام کرد.
گفتی است نشستهای بعدی خیرین با حضور، جمعی از خیرین، مسئولین صندوق قرضالحسنه دانشجویان ایران در برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات