دکتر «حبیبالله محمودیان» با بیان این مطلب به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مسجد شهر باستانی سیمره یکی که در شهر فعلی درهشهر استقرار دارد، متعلق به قرون اولیه اسلامی است و در جریان کاوش در این مکان بخشی از تزئینات گچکاریهای بسیار ظریف مسجد بهدست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: شاید بتوان مسجد «والی ایلام» را قدیمیترین مسجد استان محسوب کرد، قدمت آن به ۹۰ سال پیش میرسد، مسجد مذکور بهوسیله والی پشتکوه بنا شده و به همین نام نیز معروف است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مسجد جامع ایلام را از مساجد مهم استان نام برد و گفت: این مسجد در سالهای اخیر بازسازی شده و مکان برگزاری نماز جمعه و محافل مذهبی است.
وی مساجد دیگر دارای قدمت استان را شامل مسجد صاحب الزمان ایلام در محله «خناخه»، مسجد سید قاسم حائری در «رستم آباد» مهران، مسجد جامع مهران، مسجد ملکشاهی و مسجد مهر ملکشاهی برشمرد.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص تکایای دارای قدمت در استان نیز تشریح کرد: تکیهی سید محمد موسوی از مراکز مذهبی ایلام است که با تلاش و عشق و اراده سیدجلیلالقدر سیدمحمد موسوی بنا شده است، به گفته یکی از نوادگان سید، جرقه بنای این تکیه بهدنبال خوابی که دید، اتفاق افتاد هماکنون به این نام معروف است.
تکیهی زرین چنگ در محدوده میدان امام خمینی شهر ایلام، تکیه شوهانی در محدودهی میدان انقلاب شهر ایلام، تکیهی مرحومه طاووس اسلامی در محدوده ی باغ معروف به باغ اسلامی در بخش مرکزی شهر ایلام، تکیه نوروزآباد در محلهی نوروزآباد، تکیه شادآباد در محله شادآباد شهر ایلام، تکیه علویه فاطمه جهرمی شهر مهران، تکیه سیدقاسم حائری، شریفنیا و تکیه ابوالفضل از دیگر تکایای دارای قدمت استان هستند.
انتهای پیام
نظرات