غلامرضا ساکتی ضمن اعلام این خبر بیان کرد: شهرداری اصفهان برای کنترل موشها در شهر برنامهای مدون دارد. کارشناسان به مناطق مختلف شهر مراجعه و مکانهای آلوده و کلونیهای موش را شناسایی و ثبت میکنند. سپس این اطلاعات روی نقشهها ثبت میشود. اقدامات مبارزه با استفاده از روشهای فیزیکی، شیمیایی و بهبود مکان زندگی موشها صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و خشکی رودخانهها و مادیها موجب شده است که موشها به سمت مناطق مسکونی، پارکها و باغچهها مهاجرت کنند، افزود: از عوامل اصلی افزایش جمعیت موشها دسترسی آسان به غذا و پسماندهایی است که خارج از زمان مقرر کنار باغچهها و روپوشها قرار میگیرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ادامه داد: سمومی که برای کنترل موشها استفاده میشود، دوز کنترلشده دارد و برای انسان یا حیوانات دیگر خطری ندارد. این سمها تنها برای جوندگان طراحی شده است و حتی اگر پرندگان یا حیوانات دیگر به آن دسترسی پیدا کنند، مشکلی برایشان ایجاد نمیشود.
ساکتی با اشاره به طرح ضربتی و اقدامات فوری برای کنترل جوندگان توضیح داد: طرح ضربتی به این شکل اجرا میشود که تعداد زیادی کارشناس به مدت یک هفته در مناطقی با آلودگی بالا مستقر میشوند و بهصورت گروهی عملیات کنترل جوندگان را انجام میدهند. این طرح بسیار مؤثر بوده و به کاهش جمعیت موشها کمک کرده است.
سرنوشت سگهای بدون صاحب شهر
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، وی درخصوص مدیریت سگهای بدون صاحب در سطح شهر اصفهان نیز خاطرنشان کرد: برای کنترل جمعیت سگهای بدون صاحب در مناطق حاشیه شهر، شهرداری تیمهایی شامل سه اکیپ زندهگیری بهصورت خودرویی و ۱۵ کارشناس را بهکار گرفته است تا این سگها را شناسایی، صید و به پناهگاه منتقل کنند. در این پناهگاهها سگها عقیم میشوند. بعد از طی دوره قرنطینه نیز در محلهایی که امکان آزادسازی ایمن برایشان فراهم است، رها میشوند، برخی از این سگها نیز واگذار میشوند.
انتهای پیام
نظرات