• پنجشنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403081007260
  • خبرنگار : 50989

متخصص مغز و اعصاب:

سکته مغزی قابل پیشگیری است

سکته مغزی قابل پیشگیری است

ایسنا/قم یک متخصص مغز و اعصاب، فشار خون را مهم‌ترین فاکتور در بروز سکته مغزی دانست و گفت: با توجه به زیرساخت‌های قوی پزشکی و درمانی که در کشور داریم باید از شبکه‌های بهداشتی در روستاها و شهرها به عنوان بستری برای جلوگیری از عوامل بروز سکته مغزی استفاده کنیم.

دکتر سید امیر حجازی استاد دانشگاه علوم پزشکی قم به مناسبت هفته پیشگیری از سکته مغزی (۷ تا ۱۴ آبان ماه) در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در تمام دنیا، سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر و ناتوان‌کننده‌ترین بیماری است که بیشترین هزینه را به خانواده‌ها و دولت‌ها تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: میانگین سن ابتلاء به سکته مغزی در کشور ایران پایین‌تر از سطح جهانی است و این نشان‌دهنده نیاز به پیشگیری جدی‌تر در کشور است.

حجازی بیان کرد: چند عامل اصلی برای بروز سکته مغزی وجود دارد؛ نخستین و مهم‌ترین عامل، فشار خون است، پس از آن، چربی خون، دیابت، مصرف دخانیات، چاقی مفرط، عدم فعالیت بدنی، افزایش سن و آلودگی هوا قرار دارند.

وی افزود: اگر فشارخون افزایش یابد و فرد از آن مطلع نباشد، خطرناک خواهد بود، بنابراین، با توجه به زیرساخت‌های قوی پزشکی و درمانی که در کشور داریم، باید از شبکه‌های بهداشتی در روستاها و شهرها به عنوان بستری برای جلوگیری از عوامل بروز سکته مغزی استفاده کنیم.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: اگر مردم به موقع به خانه‌های بهداشت مراجعه کنند و فشار خونشان بررسی شود، می‌توان از بخش زیادی از سکته‌های مغزی جلوگیری کرد. همچنین درمان چربی خون نیز بسیار مهم است و توصیه می‌شود هر شش ماه یک‌بار برای تست چربی خون به مراکز درمانی مراجعه کنند.

حجازی با بیان اینکه کنترل دیابت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: در زندگی شهرنشینی، به دلیل فعالیت کم و مصرف فست‌فودهای پرکالری، چاقی افزایش می‌یابد که خود عامل بروز چربی خون و دیابت نوع ۲ است، فعالیت بدنی منظم می‌تواند از بروز دیابت جلوگیری کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل مؤثر در بروز سکته، مشکلات قلبی است که با مراجعه به پزشک و استفاده از داروها می‌توان از آن پیشگیری کرد؛ اگر این عوامل در مراکز بهداشت کنترل شوند، شاهد کاهش قابل توجهی در بروز سکته مغزی خواهیم بود.

این استاد دانشگاه گفت: سکته مغزی به دو نوع تقسیم می‌شود؛ سکته‌های خونریزی‌دهنده و سکته‌های ناشی از بسته شدن رگ. هر سکته‌ای که بزرگ‌تر باشد، بیشتر منجر به مرگ می‌شود، اما سکته‌هایی که به دلیل فشار خون و چربی خون به وجود می‌آیند، بیشتر ناتوان‌کننده هستند.

حجازی در پایان اعلام کرد: بی‌حسی یک طرف بدن، عدم تعادل و سرگیجه ناگهانی از جمله علائمی هستند که فرد باید پس از شناسایی آن‌ها، با اورژانس تماس بگیرد؛ هر دقیقه، دو میلیون نورون بعد از سکته مغزی از بین می‌روند و هرچه زودتر فرد به پزشک مراجعه کند، به نفع بیمار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha