• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403080906791
  • خبرنگار : 50037

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خبرداد

کمبود ۴۰ درصدی محیط‌بان در همدان

کمبود ۴۰ درصدی محیط‌بان در همدان

ایسنا/همدان فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان از کمبود ۴۰ درصدی نیروی محیط‌بان در سطح استان همدان خبر داد.

رضا دانش‌پژوه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در حاضر ۳۸ تا ۴۰ درصد از پست‌های سازمانی محیط زیست سطح استان بلاتصدی و خالی بوده و نتوانستم نیرو جذب کنیم.

وی با بیان اینکه این کمبود نیرو محیط‌بان هم شامل مناطق حفاظت شده و هم شامل پست محیط‌بان ادارات شهرستانهای استان می‌شود، خاطرنشان کرد: به‌دلیل این کمبود نیرو، همکاران محیط‌بان سطح استان به ناچار مجبورند توان و انرژی بیشتری برای انجام وظیفه خود بگذارند تا بتوانیم این خلاء را جبران کنیم.

دانش‌پژوه ادامه داد: سازمان محیط زیست و اداره کل محیط زیست استان همدان برای رفع این مشکل سعی کرده که از سیستم هوشمند برای پایش استفاده کند تا از این طریق نیز مقداری از این خلاء مرتفع شود.

وی با اشاره به اینکه استان همدان دارای شش منطقه حفاظت شده به وسعت ۶۳ هزار هکتار و ۱۲ منطقه شکار ممنوع به وسعت ۲۰۰ هزار هکتار است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از شش منطقه حفاظت شده سطح استان همدان قسمت مهمی از دو منطقه خانگرمز تویسرکان و نیز لشگردر ملایر از طریق نصب دوربین به صورت هوشمند پایش می‌شود.

 دانش‌پژوه گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده این پایش‌ها به صورت هوشمند موثر و سودمند بوده و موجب کاهش تخلفات و ارتقا سطح حفاظتی منطقه شده است.

وی در ادامه با اشاره به ناوگان خودرویی محیط زیست استان همدان تصریح کرد: در حال حاضر ناوگان خودرویی محیط زیست استان همدان ۳۰ دستگاه بوده که از این تعداد ۱۰ دستگاه خودرو سواری و ۲۰ دستگاه آن خودروی کمک‌دار عملیاتی هستند.

دانش‌پژوه ادامه داد: از ۲۰ دستگاه خودروی کمک‌دار عملیاتی محیط زیست استان همدان ۲۰ درصد آن فرسوده بوده و نیاز به نوسازی دارد، ضمن اینکه دو دستگاه خودروی کمک‌دار عملیاتی جدید نیز باید به ناوگان خودرویی محیط زیست استان افزوده شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان همچنین با تاکید بر اینکه نیاز است شغل محیط بانی به عنوان مشاغل سخت و زیان بار در کشور محسوب شود، گفت: با توجه به سختی کار شغل محیط بانی معمولا عمر مفید هر محیط بان تنها ۱۵ تا ۲۰ سال می‌تواند باشد که این امر معرفی شغل محیط‌بانی را به عنوان مشاغل سخت ضرورت می‌بخشد.

دانش‌پژوه با بیان اینکه خوشبختانه در سنوات اخیر حمایت بیمه‌ای و غذایی از محیط‌بانان خوب و مطلوب بوده است، خاطرنشان کرد: توجه ویژه تر به این موضوع از نقش موثری در ارتقاء سطح کاری همکاران محیط بان برخوردار خواهد بود.

وی همچنین گفت:محیط بانان درخواست دارند که قانون به کارگیری سلاح در کشور اصلاح شود تا نیروهای محیط‌بان بتوانند مانند سایر نیروهای مسلح در شرایط خاص از سلاح استفاده کنند و با این اقدام حمایت کافی از محیط‌بانان به عمل آید.

دانش‌پژوه اضافه کرد: آموزش محیط بانان نیز از جمله مواردی است که از نقش موثری در توانمندی محیط بانان در انجام وظیفه و کارآمدی و ارتقاء بهره‌وری نیروی انسانی برخوردار خواهد بود که نیاز به توجه ویژه دارد. 

به گزارش ایسنا، بر اساس استانداردهای جهانی هر محیط بان قلمرویی معادل یک‌هزار هکتار را باید تحت پوشش قرار دهد و این در حالیست که در کشور ما این سرانه به طور متوسط در حدود ۱۱هزار هکتار به ازای هر محیط‌بان است که این امر، مسئولیت و فشارهای مضاعفی را بر آن‌ها تحمیل می‌کند.

در کشور ما هر محیط‌بان وظیفه ۱۰ محیط‌بان را بر اساس استانداردهای جهانی ایفا می‌کند. باید به این گروه شریف و زحمتکش که منجی محیط زیست و طبیعت هستند، نگاه ویژه‌ای داشت.

امسال روز هشت آبان ماه در شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز ملی محیط‌بان ثبت شده که به‌طور قطع این روز از سال آینده در تقویم رسمی کشور نیز ثبت خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha