حسینعلی امیری امروز، ۹ آبان در نشست با فرمانداران شهرستانهای استان فارس ضمن قدردانی بابت زحمات و خدا قوت به آنان، گفت: حقیقتاً زحمات در بخشهای قابل توجه، به ویژه با محدودیتهای منابعی که وجود دارد طاقت فرساست؛ مشکلات اعتباری و شرایط حاکم بر جامعه را، فرمانداران که با مردم مستقیم در ارتباط هستند، میدانند.
وی افزود: از ابتدای حضور در استان، در جلسات مختلف و دیدارهای متعدد نگاه و برنامه خود برای اداره فارس و روش مدیریتی که به آن پایبند هستم را تبیین کردهام؛ همچنین رویکرد رئیس جمهور و گفتمان ایشان که وفاق ملیست را به صراحت عنوان کردهام. تکرار برخی مطالب گاهی ممکن است آزاردهنده باشد اما برای نهادینه شدن مطالبی که در آن خیر وجود دارد باید مرتباً موارد را تکرار کرد تا موثر واقع شده و نهادینه شود.
امیری، انتخابات را نعمت بزرگی دانست و از آن به عنوان تنفس جامعه یاد کرد و در ادامه افزود: قرار نیست همه افراد مانند یکدیگر فکر، عمل و رفتار کنند. جامعه ما متنوع و متکثر است و اداره کشور بر اساس آراء عمومی است و هیچ نهادی وجود ندارد که به نوعی پایه و اساس آن، رأی و انتخاب مردم نباشد. شوراهای روستا، شوراهای شهر، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری همه منتخب مردم هستند و این بدان معنیست که طبق ساختار اساسی کشور ما از رهبری تا مسئول یک روستا توسط مردم انتخاب میشوند.
وی با اشاره به اینکه همه ما از جانب رئیس جمهور وکالت داریم گفتمان دولت چهاردهم که وفاق ملی است را اجرا کنیم، گفت: در گفتمان رئیس جمهور هیچ تقابل سیاسی وجود ندارد. فعالیتهای خوب ادامه مییابد و طبق سیاستهای کلی نظام و ابلاغیههای مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه کشور اداره خواهد شد و اسلام و عقلانیت و رحمت و مدارا از جمله ویژگیهای این گفتمان است.
امیری با تاکید بر اینکه در حکومتداری همه افراد باید دیده شوند، اظهار کرد: وقتی به ضروریات مدیریتی، الزامات و اخلاقات اسلامی اضافه شود وظیفه کارگزاران دوچندان میشود چرا که یک آدم، از نگاه آموزههای اسلامی یک عالم است پس حق نداریم با هیچ فردی تحقیرآمیز برخورد کنیم؛ رفتار صادقانه و خالصانه مدیران، در مردم احساس ارزشمندی ایجاد میکند و این احساس پشتوانه بسیار مهمی برای نظام جمهوری اسلامی است و وقتی سرمایه و پشتوانه مردمی وجود داشته باشد حکومت از عهده خیلی از مشکلات برمیآید.
استاندار فارس در بخش دیگر سخنان خود به جایگاه اصلی فرماندار اشاره کرد و اقتدار، متانت، وجاهت، صاحب سبک و نظر و ارجحیت قوه عاقله بر احساس را از اصلیترین ویژگیهای یک فرماندار تراز برشمرد و افزود: در کلمه فرماندار بار سیاسی و حقوقی مترتب است لذا شخص باید در شأن جایگاه فرماندار بروز کند و ظاهر شود؛ هیچکس اجازه ندارد به این موضوع بیتوجهی کند؛ البته اثبات این جایگاه به نوع رفتار و گفتار آقایان فرمانداران محترم نیز بستگی دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه مطالب متنوعی از جانب فرمانداران مطرح شد، کمبود شدید نیروی انسانی و پایین بودن حقوق و مزایای وزارت کشور را مورد توجه قرار داد و از رایزنیها برای حل این موضوعها در سطوح ملی سخن گفت و افزود: کار شبانهروزی فرمانداران را درک میکنم پس معتقدم فرماندار باید خیالش از خیلی جوانب از جمله معیشت و مسکن آسوده باشد تا کار و مسئولیت آسیب نبیند. آنچه مربوط به بنده است در استان را حتماً کمک میکنم و برای مسائل ملی در حد توان پیگیری خواهم کرد.
امیری گریزی به اتباع بیگانه و معضلات آن هم زد و در این زمینه اظهار کرد: در خصوص اتباع دارای مجوز، باید خدمات لازم را به ایشان ارائه کنیم؛ اگرچه به صراحتاً اعلام کردهایم فارس ظرفیت این حجم از مهاجرین را ندارد اما، نمیتوان به اتباع دارای مجوز نیز خدمات ارائه نکرد.
استاندار فارس در ادامه، عزل و نصب مدیران و مقامات محلی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: براساس قانون، عزل و نصب مدیران استانی باید حتماً با اطلاع و هماهنگی استانداران باشد و در شهرستانها هم با فرمانداران؛ اگر بدون اطلاع فرمانداری، مدیری منصوب شد موضوع را اطلاع دهد البته در عزل مدیران صرفاً اطلاع کافی است و نیازی به هماهنگی ندارد اما در نصب هماهنگی قبلی، تصریح قانون و مقررات است.
وی حمایت تمام و کمال خود از فرمانداران را اعلام کرد و افزود: بنده با ساختار کار میکنم و معتقدم اگر فرماندار اقتدار نداشته باشد، شهرستان اداره نمیشود؛ گروههای مختلفی وجود دارند که ارزشمند هم هستند اما اگر میخواهند کار آنها موثر واقع شود، باید در ساختار تعریف شوند.
امیری از فرماندار به عنوان مسئول اجرای سیاستهای عمومی در محدوده مسئولیت یاد کرد و گفت: مسئول نظارت بر عدم اجرای وظایف دستگاه محلی با توجه به ابزارهای قانونی در اختیار، شخص فرماندار است.
وی در ادامه برگزاری انتخابات را مورد توجه قرار داد و با بیان ویژگیها و مشکلات آن، گفت: ستاد انتخابات کشور فرای وزارت کشور است و این وزارت نیز جزئی از ستاد انتخابات کشور است لذا هر اداره باید درخواستهای قانونی ستاد انتخابات را در چارچوب قوانین اجرا کند و طبیعتاً ترک آن نیز ترک وظیفه ذاتی محسوب میشود.
استاندار فارس در پاسخ به مطالب مطرح شده از جانب فرماندار شیراز نیز اظهار کرد: شیراز را باید یک شهرستان دید و موضوعاتی که مربوط به شهرستان شیراز است باید با محوریت فرماندار در شهرستان تصمیمگیری و اجرای آن پیگیری کرد.
امیری در پاسخ به مسائل مرتبط با بودجه و اعتبارات استانی هم گفت: بودجه فارس پایه خوبی ندارد لذا مسئولان ملی قول مساعد دادهاند تا با همکاری آنان این مشکل را مرتفع کنیم و اعتبار استان متناسب با خدمات آن اصلاح و ارتقا یابد.
وی در پایان سخنان خود خطاب به فرمانداران گفت: کار در ساختار و چارچوب آن انجام شود تا با نهادینه شدن حاکمیت قانون، بتوانیم در سایه نظام جمهوری اسلامی، ایران سربلند را در همه ابعاد توسعه دهیم.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، مشکلات آزادراه شیراز ـ اصفهان، هزینه جاری فرمانداریها، موضوعات مرتبط با گردشگری و مسائل مربوط به حوزه سوخت از دیگر مواردی بود که در این جلسه به آنها پرداخته شد.
انتهای پیام
نظرات