به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان در دستورکار قرار گرفت.
پیش از شروع جلسه علنی مجلس هم تعدادی از نمایندگان با اهدای تابلویی منقش به تصویری از رییس مجلس در سفر به لبنان، از اقدام انقلابی آقای قالیباف برای انجام این سفر قدردانی کردند.
در جلسه علنی امروز و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون آییننامه داخلی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، با تصویب ماده ۳ این طرح مراجع امنیتی و انتظامی موظف به همکاری و ارائه پاسخ به استعلامات و اطلاعات لازم به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان شدند.
با تصویب ماده ۴ این طرح نیز مجازات نمایندگان متخلف را تشدید شد.
دبیر هیات رئیسه مجلس هم در پی ابهام برخی رسانههای محلی درباره عملکرد سامانه شفافیت آرای نمایندگان مجلس، ضمن ارائه توضیحاتی در این باره تاکید کرد: در سامانه شفافیت آرای نمایندگان مجلس به چند شاخص درباره عملکرد نمایندگان محترم اشاره شده است که یکی از آنها میزان مشارکت در رای به طرحها و لوایحی است که در صحن مجلس مطرح میشود که در برخی از رسانههای محلی مشارکت در رای گیری را با حضور و غیاب نمایندگان محترم اشتباه گرفتند. انتظار است که شاخص مشارکت در رای گیری با شاخص حضور نمایندگان محترم تفکیک شود.
در ادامه نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاههای دولتی، تاکید کرد که مجمع تشخیص به جای صدور بیانیه و اطلاعیه جلسه مشترکی با دولت و مجلس بررگزار کند تا طرح ساماندهی کارکنان دولت تعیین تکلیف شود.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
اسحاقی: مجلس به موضوع اضافهبرداشت بانکها ورود کند
اعتراض نماینده رشت به موضعگیری مداخلهجویانه مقامات آلمان درباره ایران
ثابتی: قانون حمایت از حقوق معلولان به درستی اجرا نمیشود
نماینده رامهرمز و رامشیر: قطعاً پاسخ محکم و کوبندهای به رژیم صهیونسیتی داده میشود
فاطمی: مجلس در حمایت از طرح ساماندهی کارکنان دولت کوتاه نخواهد آمد
****
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، تقاضای مجدد تقاضای استعفای عبدالکریم حسینزاده نماینده مردم نقده و اشنویه از نمایندگی مجلس در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
حسین زاده درجریان بررسی تفاضای استعفایش تاکید کرد: مسئول شدن من در نظام نباید به قیمت تقابل مجلس و دولت تمام شود و یقین دارم که همسو با مطالبات مردم و حوزه انتخابیه خود قدم خواهم برداشت.
در ادامه مخالفان استعفای عبدالکریم حسینزاده از نمایندگی مردم نقده و اشنویه نظرات خود را مطرح کردند و گفتند: مقام معظم رهبری توصیه داشته و دارند که تا میشود از مجلس وزیر و معاون انتخاب نشود چرا که نمایندگان مجلس با مردم پیمان بستند که تا ۴ سال نماینده مردم باشند.
در نهایت نمایندگان با استعفای عبدالکریم حسینزاده از نمایندگی موافقت کردند.
لازم به یادآوری است که استعفای حسینزاده برای اولین بار در جلسه علنی ۲۵ شهریور اعلام وصول شد و در جلسه علنی 4 مهرماه مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان با آن مخالفت کردند.
عبدالکریم حسینزاده در آخرین نطق خود در صحن مجلس با بیان اینکه نهایت درجه عدالت و انصاف و آنچه که راهبرد رئیس جمهور هست را در مسیر توسعه سرزمینی اجرا خواهم کرد، گفت: امیدوارم که ایران و ایرانیان دیگر هرگز این روزهای سخت را نبینند و بتوانیم روزهای خوب را برای ملت و برای کشورمان رقم بزنیم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای حسینزاده در مسئولیت جدید، او را از صحن مجلس بدرقه کردند.
در ادامه جلسه علنی امروز، نمایندگان بعد از موافقت با بررسی با اولویت لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول، کلیات این لایحه را تصویب کردند.
همچنین در مصوبهای به دولت اجازه افزایش سرمایه در صندوق بینالمللی پول را داده شد.
طبق این مصوبه، «به دولت اجازه داده میشود سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران را نزد صندوق بینالمللی پول از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به میزان یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون و ۶۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش دهد که از میزان ۳ میلیارد و ۵۶۷ میلیون و ۱۰۰ هزار حق برداشت مخصوص سهم فعلی به میزان ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون و ۷۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش یابد.»
در جریان بررسی این لایحه، محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی که در صحن مجلس حاضر شده بود، گفت که میزان افزایش سرمایه ایران در صندوق بینالمللی پول (IMF) حدود یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار است که ۷۵ درصد آن به صورت سفته و ریال داده شده و ۲۵ درصد دیگر از محل ارزهایی است که ما در کشورهای دیگر داریم و به صندوق انتقال میدهیم.
انتهای پیام
نظرات