• سه‌شنبه / ۸ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403080805564
  • خبرنگار : 50212

باید و نبایدهایی برای پیشگیری از آتش‌سوزی در خوابگاه‌های دانشجویی

باید و نبایدهایی برای پیشگیری از آتش‌سوزی در خوابگاه‌های دانشجویی

ایسنا/مرکزی مسئول واحد آموزش و پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه برخی اقدامات پیشگیرانه درخصوص آتش‌سوزی در خوابگاه‌های دانشجویی را تشریح کرد.

عماد صادقی شب گذشته هفتم آبان در جریان بازدید شبانه از خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی ساوه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خوابگاه‌های دانشجویی از اماکن تجمعی محسوب می‌شوند، ولی ساختمان‌های بازدید شده علیرغم سکونت تعداد قابل توجهی از دانشجویان به سیستم اعلام و اطفاء حریق و همچنین خاموش‌کننده‌های دستی به تعداد کافی، مجهز نیستند و همین موضوع زنگ خطر بزرگی برای خوابگاه‌های دانشجویی به شمار می‌رود که باید از سوی مسئولین این حوزه جهت رفع نواقص، مورد پیگیری قرار گیرد.

وی در ادامه درباره برخی اقدامات پیشگیرانه درخصوص آتش‌سوزی در خوابگاه‌ها گفت: خوابگاه‌های دانشجویی باید از سیستم گاز واحد یا همان موتورخانه برخوردار باشند و برای پیشگیری از بروز هرگونه آتش‌سوزی یا حوادث دیگر بهتر است که این موتورخانه در خارج از ساختمان تعبیه شود.

وی افزود: همچنین در سیستم برق ساختمان نیز باید از فیوزهای محافظ جان استفاده کرد که این سیستم به هنگام آتش‌سوزی در کمترین زمان ممکن برق ساختمان را قطع کرده و مانع از بروز یک حادثه بزرگ خواهد شد.

مسئول واحد آموزش و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه تاکید کرد: همچنین در اتاق های خوابگاه‌های دانشجویی نباید از وسایل گرمایشی غیر استاندارد استفاده شود، همچنین این ساختمان‌ها باید دارای یک آشپزخانه مرکزی در مکان مناسب باشند و از اجاق خوراک‌پزی در اتاق‌ها استفاده نشود. هر طبقه از این خوابگاه‌های دانشجویی باید دارای «درب دودبند» بوده و نیز سیستم اعلام و اطفاء حریق باید به صورت اتوماتیک در ساختمان آماده بکار باشد و تجهیزاتی همچون خاموش‌کننده‌های دستی و پنل اعلام حریق حتما باید در دسترس نگهبان ساختمان باشد.

صادقی گفت: تعمیرات اساسی آسانسور و داشتن سیستم بلک اوت، همچنین سیستم برق استاندارد در خوابگاه‌های دانشجویی نیز دارای اهمیت است و باید به صورت جدی مورد توجه متولیان جهت اقدامات لازم برای تعمیر اساسی و رفع نواقص موجود قرار گیرد.

وی افزود: این سازمان همچنین آمادگی دارد تا آموزش‌های ایمنی، نحوه تخلیه اضطراری، امداد و نجات، اطفاء حریق و ... را نیز به مسئولان و دانشجویان ارائه دهد تا در صورت وقوع هرگونه حادثه احتمالی در مراکز آموزشی، خوابگاه‌های دانشجویی و ... امدادرسانی با سرعت و کیفیت مناسبی انجام شود.

وی افزود: در بازدیدی که از خوابگاه های دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی ساوه انجام شد بخش‌های مختلف خوابگاه های یاد شده شامل تاسیسات برقی و گازی، محل اسکان دانشجویان و سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و خاموش کننده‌های دستی بازدید و نواقص موجود و نکات ایمنی لازم برای اصلاح و ایمن سازی فوری ارائه شد.

وی افزود: این بازدیدها از شروع سال تحصیلی جدید و بازگشایی دانشگاه‌ها توسط کارشناسان سازمان صورت پذیرفته و دستورالعمل‌های ایمنی و ناایمنی‌های موجود در این خوابگاه‌ها طی دو مرحله اخطار اول و دوم به مسئولین ذیربط اعلام شد.

در جریان بازدید دادستان ساوه از خوابگاه‌های دانشجویی، شهردار، رئیس دانشگاه آزاد، معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی، جمعی از مدیران شهری و مسئولان انتظامی، رئیس آتش نشانی ساوه نیز حضور داشتند که تذکرات لازم در خصوص ایمنی خوابگاه های دانشجویی به مسئولان مربوطه داده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha