به گزارش ایسنا به نقل از آهن یک، از آنجایی که در فرآیند تولید انواع لولههای درزدار (welded pipe) از جوشکاری استفاده میشود؛ در نتیجه این نوع از لولهها پاسخگوی صنایع پرفشار نیستند. بنابراین برای جبران کمبود مقاومت لولههای درزدار، از لوله مانیسمان استفاده میشود زیرا به علت نداشتن خط جوش که محلی برای ایجاد عیوب، نشت، جوانهزنی و رشد ترک محسوب میشود، در برابر فشار و تنشهای فیزیکی مقاومت بالایی داشته و خود را با تغییرات آب و هوایی به خوبی تطبیق میدهند.
برای آشنایی بیشتر با این محصول خاص، در این مطلب از وبسایت آهن یک به معرفی لوله مانیسمان،کاربرد آن در صنایع، انواع، روش تولید و نحوه سفارش و تهیه آن از طریق شرکت آهن یک میپردازیم تا به عنوان یک راهنمای مفید مورد استفاده قرار دهید.
معرفی لوله مانیسمان
لوله مانیسمان که در بازار به مانسمان هم معروف است، اولین بار توسط مهندسی آلمانی به نام مانیسمان ابداع و تولید شد. مانیسمان نوعی لوله بدون درز (Seamless) و مقاوم است که به دلیل روش تولید ویژه و خصوصیات منحصر به فرد آن، در صنایع حساس کاربرد مهم و کلیدی دارد. این لوله برای اولین بار در اواخر قرن ۱۹ به صنایع معرفی شد و نام آن از برادران مانیسمان گرفته شده است. میتوان گفت لوله مانیسمان اولین نوع لوله بدون درز است که وارد صنایع ایران شده است.
مواد اولیهای که برای ساخت این نوع لوله استفاده میشود معمولا از مقاطع فولادی به شکل شمش است که از طریق حرارت، کشش، غلطک، عبور از زره و همچنین روشهای گریز از مرکز، تبدیل به محصولی باکیفیت نهایی میشود. بدون درز بودن لولههای مانیسمان، آنها را انواع دیگر لولهها متمایز میکند. از طرفی علاوه بر کیفیت و مقاومت بالا، روشهای خاصی که برای تولید این نوع لوله به کار گرفته میشود باعث شده قیمت لوله مانیسمان در مقایسه با سایر لولههای موجود در بازار گرانتر باشد.
چرا مانیسمان بهتر است؟
به طور کلی در صنعت فولاد، لولهها به دو شکل درزدار و بدون درز تولید میشوند. خط جوش در لولههای درزدار حتی در شرایطی که فرآیند جوشکاری عالی انجام شده باشد، در اغلب موارد میتواند به عنوان نقطه شروع ترک و کاهش عمر مفید لوله عمل کند. اما لوله مانیسمان هیچگونه خط جوش یا اتصال دیگری ندارد و بدنه آن از ساختاری یکنواخت و بدور درز برخوردار است. در نتیجه از نظر استحکام مکانیکی، مقاومت در برابر ساییدگی و خوردگی، مقاومت در برابر حرارت و فشارهای بالا، به طور قابل توجهی کیفیت بالاتری دارد. به همین دلیل در بخشهایی از صنایع که نیازمند خط لولهای با این ویژگیها هستند، بهتر و با ایمنی بیشتری عمل میکند.
انواع لوله مانیسمان
لوله مانیسمان معمولاً در دو سایز 6 و 12 متری و در ردههای 20، 40، 60، 80، 120 و 140 تولید میشود. باید بدانید که ردههای 20 و 40 نسبت به دیگر انواع موجود در بازار بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این لوله به دلیل فرآیند تولید ویژهای که نیاز دارد توسط تعداد معدودی کارخانه تولید میشود اما استاندارد و کیفیت آنها تفاوت زیادی با هم ندارند. لازم به ذکر است که بعضی از سایزهای لوله مانیسمان تنها به صورت وارداتی در بازار موجود هستند. بنابراین «شرکت آهن یک» به عنوان برترین شرکت وارد کننده و بهترین فروشگاه اینترنتی برای خرید لوله مانیسمان و مقاطع فولادی شناخته میشود. انواع لولههای مانیسمان معمولاً به شکلهای زیر تولید و به بازار عرضه میشوند:
- رده 20: این لوله که حدوداً 300 کیلو گرم وزن دارد، ضخامتی برابر با 2 تا 6 میلیمتر داشته و سایز آن 1 تا 12 اینچ است.
- رده 40: وزن این لوله گاهی به 500 کیلوگرم میرسد و سایز آن بین 1 تا 12 اینچ متغیر است. همچنین ضخامت آن نیز از 2 تا 12 میلیمتر متغیر است.
- رده 60: برخلاف سایر لولههای مانیسمان، این لوله بدون درز نیست و به همین دلیل تقاضا برای خرید آن در بازار کمتر است. با توجه به قطر آن که از 8 تا 24 اینچ متغیر است وزن متفاوتی نیز دارد.
- رده 80: این محصول حدوداً 150 کیلوگرم وزن داشته و ضخامت آن بین 3 تا 9 میلیمتر است. لازم به ذکر است که این لوله از نظر سایز متنوع تر است.
- رده 120: این محصول تا 700 کیلوگرم وزن داشته و با توجه به نیاز مشتری، در سایز و ابعاد متنوع به صورت سفارشی تولید میشود.
- رده 160: این لوله وزن بسیار بیشتری نسبت به سایر لولههای مشابه خود دارد.
مراحل تولید لوله مانیسمان
برای تولید لولههای بدون درز روشهای مختلفی وجود دارد. به طور کلی برای تولید یک لوله بدون دزر، یک شمش فولادی که عموما برای کاهش هزینهها به صورت گرد است، طی فرآیندی خاص و پیچیده تبدیل به لوله می شود. رایجترین روشی که برای تولید لوله مانیسمان استفاده میشود روش «سنبهکاری چرخشی» است. مراحل تولید لوله مانیسمان به روش سنبه کاری عبارتند از:
۱. برش شمش فولاد: ابتدا شمش فولادی بر اساس ابعاد مورد درخواست مشتری برش داده میشود.
۲. حرارت دادن: در این مرحله، شمش در کوره قوسی که با سوخت گاز کار میکند، تا مرحله گداختن حرارت میبیند.
۳. سوراخ کردن: مرکز شمش حرارت دیده با استفاده از «دستگاه لخ پرس» سوراخ میشود.
۴. گرد کردن: سطح مقطع شمش با «دستگاه النگیتور» گرد میشود.
۵. شلیک سنبه: در این مرحله سنبهای به طول 12 متر داخل شمش فولادی شلیک میشود.
۶. تابگیری: در این مرحله اگر در لوله تاب و ناصافی وجود داشته باشد، از بین میرود و صاف و یکدست میشود.
۷. جدا کردن سنبه: سنبه از داخل لوله جدا میشود.
۸. کروی کردن: در این مرحله، سر و ته لوله از حالت تیز و برنده به حالت گرد درمیآید.
۹. کشش: سپس لوله با اندازههای مختلف تا 24 متر کشیده میشود.
۱۰. سرد کردن: لوله تولید شده به کمک آب و با فرآیندی خاص خنک میشود.
۱۱. تست: لوله ساخته شده مورد تست آزمایشگاهی قرار میگیرد تا در صورت وجود عیب و ایراد، از بقیه لولهها جدا شود.
۱۲. پولیشکاری و بسته بندی: لوله نهایی به وسیله روغن مخصوص برای جلوگیری از خوردگی پولیش شده و بعد از بسته بندی به شکل شش ضلعی، آماده بارگیری میشوند.
آهن یک بهترین مرجع خرید مانیسمان
بدون تردید میتوان گفت «گروه بازرگانی آهن یک» بهترین مرجع خرید لوله مانیسمان، مقاطع فولادی و ملزومات صنعتی است. چرا که خدمات ویژهای مانند فروش اعتباری محصولات را برای خریداران بزرگ و پروژههای عمرانی فراهم کرده است. این خدمات به خریداران امکان میدهد تا با شرایط پرداخت متنوع و مقرون به صرفه، کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
آهن یک علاوه بر واردات بهترین لوله مانیسمان از برندهای معتبر جهانی و انواع مقاطع فولادی استاندارد و باکیفیت، با بیش از یک دهه سابقه و رویکردی مشتری محور، پاسخگوی نیاز تمامی مشتریان در زمینه تامین و توزیع انواع مقاطع و ورق فولادی، اتصالات، شیرآلات صنعتی و سایر تجهیزات در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، ساختمانی و آبرسانی است. جهت سفارش و خرید لوله مانیسمان میتوانید با کمک کارشناسان شرکت آهن یک با توجه به کاربرد، میزان فشار، دما و شرایط کاری مورد نظر خود، بهترین محصول مناسب را تهیه نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با راههای ارتباطی آهن یک تماس حاصل نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات