• دوشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403080705104
  • خبرنگار : 71628

از گنبد آهنین تا اف۱۵؛

اندیشکده آمریکایی: دولت بایدن ۷۰ درصد از هزینه جنگ غزه را پرداخته است

اندیشکده آمریکایی: دولت بایدن ۷۰ درصد از هزینه جنگ غزه را پرداخته است

در مقاله یک اندیشکده آمریکایی مطرح شده که آمریکا با ارائه بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه، حدود ۷۰ درصد از هزینه‌های این جنگ را تامین کرده و رژیم اشغالگر، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های مالی آمریکا از زمان چنگ جهانی دوم بوده است.

به گزارش ایسنا، اندیشکده «واتسون» دانشگاه «براون» در گزارشی مطرح کرد که آمریکا از آغاز جنگ غزه، بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است که تسلیحات و تجهیزات و اعزام ناوهای هواپیمابر به نزدیکی اراضی اشغالی را شامل می‌شود. حدود ۱۷.۹ میلیارد دلار آن، مستقیما، صرف کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی و ۴.۸۶ میلیارد دلار آن نیز صرف عملیات‌های نظامی آمریکا در این منطقه جنگی شده است.

روزنامه اقتصادی و عبری کالکالیست با انتشار این مطلب نوشت: این پروژه اندیشکده واتسون گستره کمک‌های آمریکا در جنگ‌هایی که در آن مداخله مستقیم دارد را آشکار کرده و نسبت به نبود شفافیت دولت آمریکا درباره آمار مربوط به آن، لحنی انتقادی دارد.

در مقاله این اندیشکده  با عنوان «هزینه‌های آمریکا در زمینه عملیات‌های نظامی اسرائیل و عملیات‌های مرتبط آمریکا در منطقه، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴» آمده است: برای مردم آمریکا، روزنامه‌نگاران و اعضای کنگره، فهم دقیق میزان تجهیزات و کمک‌های نظامی ارائه‌شده دولت آمریکا به ارتش آمریکا در طی یک سالی که از این جنگ گذشته، دشوار بوده است. همچنین، آگاهی عمومی کمی از هزینه‌های ارتش آمریکا در عملیات‌های مرتبط آن در منطقه، به‌ویژه در یمن وجود داشته است.

اندیشکده آمریکایی: دولت بایدن ۷۰ درصد از هزینه جنگ غزه را پرداخته است
ممهمات آمریکایی ارائه شده به ارتش رژیم صهیونیستی

این گزارش که طی روزهای اخیر ماه میلادی جاری منتشر شده،‌ نشان‌دهنده نتایج مهمی، به ویژه، با توجه به درخواست‌های دولت بایدن برای آتش‌بس در غزه در پی ترور «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و افزایش کمک‌های انسانی به این منطقه است.

آمریکا هزینه حدود ۷۰ درصد از جنگ غزه را پرداخت کرده است

طبق این گزارش، مبلغ ۵.۲ میلیارد از این کمک‌های مالی به مبلغ کل ۸۵ میلیارد شکل اسرائیل(۲۲ میلیار دلار) قرار است سال میلادی آینده به رژیم صهیونیستی ارائه شود. طبق آمارهای رسمی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، هزینه کلی جنگ حدود ۲۵۰ میلیارد شکل(۶۵ میلیارد دلار) برآورد شده و هزینه‌های ارتش، از جمله هزینه‌ عملیات‌ها، تجدید قوای آن و حمایت‌های لجستیکی از آن حدود ۱۱۸ میلیارد شکل(۳۱ میلیارد دلار) هزینه دارد. بنابراین، آمریکا هزینه حدود ۷۰ درصد ازاین جنگ را پرداخت کرده است.

این روزنامه در ادامه گزارش خود آورده است: اگرچه این محاسبات به دلیل جریان نقدی دقیق نیست، دراین که بدون کمک آمریکا، کسری بودجه اسرائیل در بازه ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ به میزان بی‌سابقه‌ای می‌رسید، یعنی ۴.۳ درصد بیشتر از میزان تولید ناخالص داخلی، تردیدی نیست. از این رو، نمی‌توان با اطمینان گفت که این جنگ بدون کمک‌های آمریکا، با شدت و گستره فعلی آن انجام می‌شد.

کالکالیست نوشت که در مقاله اندیشکده واتسون بر اهمیت راهبردی تامین مالی آمریکا برای سامانه‌های دفاع موشکی، از جمله گنبد آهنین، فلاخن داوود و اَرو تاکید شده است. علاوه بر این، به دلیل گسترش این جنگ، تامین ذخایر تسلیحات و مهمات رژیم صهیونیستی، از جمله ارسال محموله‌های مهم گلوله‌های توپ، بمب‌ها، مهمات هدایت‌شونده و موشک‌های ضدتانک نقشی تعیین‌کننده داشته است.

رژیم صهیونیستی از زمان جنگ‌ جهانی دوم، بیشترین کمک‌های مالی آمریکا را دریافت کرده است

طبق مقاله اندیشکده واتسون، این بودجه کلان تنها بخش اول کمک‌های نظامی دولت بایدن به رژیم صهیونیستی بوده است؛ دولت بایدن در ۱۳ اوت سال جاری، توافق تسلیحاتی دیگری را به ارزش ۲۰.۳ میلیارد دلار اعلام کرد که شامل فروش جنگنده‌های اف-۱۵ از شرکت بویینگ بود. این بسته کمک‌های نظامی، شامل ۵۰ جنگنده اف-۱۵(۱۸.۸ میلیارد دلار)، بیش از ۳۲ هزار مهمات تانک(۷۷۴ میلیون دلار)، خودروهای تاکتیکی(۵۸۳ میلیون دلار)، ۳۰ موشک پیشرفته برد متوسط هوا به هوا(۱۰۲ میلیون دلار) و ۵۰ هزار گلوله خمپاره(۶۱ میلیون دلار) است.

طبق این سند، رژیم صهیونیستی از زمان جنگ جهانی دوم، بیشترین کمک‌های نظامی آمریکا را دریافت کرده  که طی ۶۶ سال، ارزش کل آن ۲۵۱.۲ میلارد دلار است.

علاوه بر این، اندیشکده واتسون در مقاله خود اشاره کرد که کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم صهیونیستی طی سال گذشته میلادی، به بالاترین حد خود در تاریخ روابط طرفین رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha