«جواد احمدپناه» در خصوص برگزاری دوره تعیین اهداف اصلاح نژاد گوسفند کردی که در شبکه آموزش کشاورزی استان ایلام برگزار شد به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اصلاح نژاد به ما نشان میدهد که چه صفاتی ارزش اقتصادی بیشتری نسبت به سایر صفات در افزایش بازدهی اقتصادی گله دارد.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح نژاد به ما کمک میکند صفاتی نظیر وزن ۶ ماهگی، وزن بره قابل فروش، چند قلوزایی میزان زندهمانی که بیشترین تأثیر در درآمدزایی و ارزش اقتصادی دامدار دارد را بهبود ببخشیم.
احمدپناه گفت: با بهبود ژنتیکی این صفات در طی زمان، کارایی اقتصاد سیستم پرورش گوسفند افزایش مییابد در حالی که مشخص نبودن هدف اصلاح نژاد یکی از دلایل عدم حصول پیشرفت ژنتیکی در نژادهای مختلف گوسفند است.
به گفته وی هدف اصلاحنژاد باید برای سامانههای پرورش گوسفند مختلف شامل روستایی، عشایری و متمرکز تعیین و مورد استفاده قرار گیرد.
مسئول بخش دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام تصریح کرد: گوسفند کردی هم از این قاعده مستثنی نیست و حفظ و ذخیره آن و ارتقاء عملکردش از نظر صفات تولیدی و رشد و تولید مثل باید بهبود داده شود.
وی اضافه کرد: درست است که برای انجام اصلاح نژاد نیازمند ایستگاه تحقیقاتی هستیم اما در میان یک گله پایوت هم میتوان آن را اجرا کرد و چند گله همکار را برای آن در نظر گرفت تا برنامه اصلاح نژاد در بین گلههای همکار نیز اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات