«علی اکبر سلمانی» در گفتوگو با ایسنا، زکات را از واجبات مالی دین اسلام خواند و تصریح کرد: برخلاف احسان و صدقه که از مستحبات دینی و ادای آن محدود به شرایط و اموال خاصی نمیشود ولی زکات مقدار معینی از ۹ قلم کالا شامل گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، گوسفند، گاو و شتر، برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور عمومی اجتماعی است.
وی با بیان این که در فقه از زکات به عنوان صدقه واجب یاد میشود، زکات را بر دو نوع زکات بدن که همان زکات فطره است و در عید فطر پرداخت میشود و زکات مال که به غلات چهارگانه، دامها و سکهها با شرایط خاصی تعلق میگیرد، دسته بندی کرد.
سلمانی اظهار کرد: مردم نیکاندیش و مومن یزد نظر به تأکیدات قرآن کریم و جایگاه زکات در دین مبین، علی رغم وضعیت اقتصادی موجود باز هم فریضه زکات را فراموش نکرده و طی هفت ماهه ساله جاری مبلغ ۳۲ میلیارد تومان زکات پرداخت کردند.
وی از توزیع زکات جمع آوری شده طی این مدت بین دو هزار و ۵۰۰ خانواده نیازمند تحت پوشش کمیته امداد استان خبر داد و گفت: زکات جمع آوری شده در هر شهرستان بین نیازمندان و مستمندان همان شهرستان توزیع میشود.
این مسئول با اشاره به فعالیت ۳۰۰ مرکز نیکوکاری در استان، گفت: از سوی مراکز نیکوکاری استان نیز مبلغ ۱۹ میلیارد تومان زکات جمع آوری شده که در همان زمان به حساب نیازمندان و مددجویان واریز شده است.
به گفته وی، اکثر زکات جمع آوری شده، مستحبی بوده که جهت تامین مسکن، جهیزیه، معیشت و درمان نیازمندان هزینه شده است.
سلمانی در پایان با تاکید بر اهمیت پرداخت زکات به عنوان یکی از فروع دین در کنار نماز، روزه، جهاد و خمس، یادآور شد: کسی که زکات میدهد، شاید در ظاهر از اموال و داراییاش کاسته شده باشد اما براساس وعده الهی، پرداخت زکات در واقعیت موجب افزایش داراییها خواهد شد و این اقدام به هرس کردن درختان که باعث پرثمر و پربارتر شدن آنها میشود، تشبیه شده است.
انتهای پیام
نظرات