• یکشنبه / ۲۹ مهر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403072921880
  • خبرنگار : 50975

آیا دنیای مادران بعد از تولد فرزند دگرگون می‌شود؟

آیا دنیای مادران بعد از تولد فرزند دگرگون می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک روانشناس و پژوهشگر حوزه دین گفت: یکی از مهم‌ترین نکاتی که مادران باید درک کنند، این است که مادری با تغییرات بسیاری همراه است، از لحظه‌ای که فرزند متولد می‌شود، دنیای یک زن به طور کامل دگرگون می‌شود.

محمدحسین افشاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پذیرش تغییرات بعد از مادر شدن اظهار کرد: این تغییرات تنها محدود به تغییرات فیزیکی مانند خستگی و کمبود خواب نیست، بلکه تغییرات عمیق‌تر روحی و روانی را نیز شامل می‌شود، تغییراتی که می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، چرا که زندگی دیگر همچون گذشته نخواهد بود و برنامه‌ریزی‌های گذشته به هم می‌ریزد. 

وی با بیان اینکه مادران باید این تغییرات را بپذیرند و به جای مقاومت در برابر آن‌ها، خود را با شرایط جدید وفق دهند، گفت: اولین گام برای بهتر بودن مادر مراقبت از خود است، وقتی که مادر زمانی را به خود اختصاص داده و به سلامت روحی و جسمی خود اهمیت می‌دهد، توانایی بیشتری خواهد داشت تا از فرزندان مراقبت کرده تا آن‌ها را به خوبی تربیت کند، همچنین انرژی بیشتری برای رویارویی با چالش‌های مادری داشته باشد.

این روانشناس و پژوهشگر حوزه دین با بیان اینکه مادر بودن یکی از مهم‌ترین و چالش‌ برانگیزترین نقش‌های زندگی است، گفت: اگر مادران به نیازهای خودشان توجه نکنند، به مرور زمان ممکن است دچار خستگی و استرس شوند. 

افشاری ادامه داد: مراقبت از خود نه تنها یک ضرورت بوده، بلکه اولین گام برای تبدیل شدن به یک مادر بهتر است. 

وی تاکید کرد: اولویت دادن به خود، نشانه خودخواهی نیست، بلکه روشی است که کمک می‌کند بهتر و مؤثرتر نقش خود را ایفا کند.

آیا دنیای مادران بعد از تولد فرزند دگرگون می‌شود؟

راهکارهای ایجاد تعادل میان نیازهای فردی و خانوادگی

این روانشناس و پژوهشگر حوزه دین برنامه‌ریزی مناسب را از راهکارهای ایجاد تعادل میان نیازهای فردی و خانوادگی دانست و تصریح کرد: برنامه‌ریزی روزانه یا هفتگی می‌تواند به مادران کمک کند تا زمان مناسبی برای خود و نیازهایشان در نظر بگیرند.

افشاری ادامه داد: این برنامه باید شامل زمان‌هایی برای استراحت، تفریح و فعالیت‌های فردی باشد، همچنین تقسیم وظایف با سایر اعضای خانواده می‌تواند به کاهش فشار بر مادران کمک کند.

به گفته وی درخواست کمک نیز یکی دیگر از راهکارهای ایجاد تعادل میان نیازهای فردی و خانوادگی دانست و افزود: مادران باید یاد بگیرند که از درخواست کمک هراس نداشته باشند، همسر، خانواده یا دوستان می‌توانند در مدیریت مسئولیت‌های خانوادگی کمک کنند و به مادران این امکان را بدهند که زمانی برای خودشان پیدا کنند.

افشاری در مورد اختصاص زمان برای خود، توضیح داد: زمانی که مادران برای خودشان در نظر می‌گیرند، می‌تواند به بهبود روحیه و افزایش انرژی آن‌ها کمک کند، این زمان می‌تواند شامل ورزش، مدیتیشن، خواندن کتاب یا حتی یک ملاقات ساده با دوستان باشد.

وی تعادل میان نقش‌های مختلف را نیز برای مادران مهم دانست و خاطرنشان کرد: مادران اغلب نقش‌های مختلفی از جمله مادر، همسر، کارمند، دوست را در زندگی ایفا می‌کنند، یافتن تعادل میان این نقش‌ها اهمیت زیادی دارد و به آن‌ها کمک می‌کند که بدون احساس گناه، به هر یک از این نقش‌ها به اندازه کافی توجه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha