• دوشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403072317638
  • منبع : نمایندگی مرکزی

عملیات مرمت بقاع متبرکه دو امام‌زاده در ساوه و نراق آغاز شد

عملیات مرمت بقاع متبرکه دو امام‌زاده در ساوه و نراق آغاز شد

ایسنا/مرکزی عملیات مرمت بقعه امامزاده سلیمان(ع) شهر نراق و بقعه امامزاده عبدالله(ع) نیوشت ساوه آغاز شد.

حسین محمودی معاون میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به آغاز عملیات مرمت بقعه امامزاده سلیمان(ع) در شهر تاریخی نراق افزود: نماسازی و اندودکاری بقعه امام‌زاده سلیمان(ع) شهر تاریخی نراق با اعتبار بالغ بر پنج میلیارد ریال از  محل اعتبارات ملی آغاز شده است.

اظهار کرد: این بقعه در قرن هفتم هجری قمری با معماری هشت‌ضلعی، گنبد دوپوش و مصالح خشت و گل بنا شده و در دوره‌ صفوی کاشیکاری گنبد، نماکاری آجر و صحن شرقی به آن اضافه شده و در دوره‌ قاجار دو صحن دیگر به ضلع‌های شمال و جنوب آن الحاق شدند.

محمودی اعتبار در نظر گرفته شده در این پروژه را پنج میلیارد ریال دانست و گفت: این بخش از مرمت بنای تاریخی، با استفاده از مصالح سنتی در دستور کار بوده است.

به گفته وی، بنای تاریخی امامزاده سلیمان نراق به شماره ۳۵۳۶ در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

رضا ایاز رئیس میراث‌فرهنگی ساوه نیز از آغاز مرحله جدید مرمت بقعه امامزاده عبدالله(ع) روستای نیوشت این شهرستان با پنج میلیارد ریال اعتبار خبر داد و گفت: در این مرحله، عملیات کاهگل، بندکشی سفید، کف‌سازی کامل و سفید کاری این اثر ثبت ملی، انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه توجه به آثار و جاذبه‌های گردشگری روستاها با هدف توسعه گردشگری روستایی از اولویت‌های این اداره است گفت: در این راستا پیگیر هستیم روستای نیوشت که در ۲۵ کیلومتری ساوه واقع شده به واسطه داشتن دو اثر تاریخی ثبت شده بقعه امامزاده عبدالله(ع) و درخت ‌هزار ساله چنار و تفرجگاهی طبیعی، به روستای محور گردشگری تبدیل شود.

ایاز با اشاره به اینکه بقعه امامزاده نیوشت ساوه متعلق به دوره صفویه است، گفت: این بقعه شامل یک ایوان ورودی و یک فضای آرامگاهی (حرم) است و بر روی اتاق مرقد، یک گنبد آجری هشت ترک قرار دارد که بر روی ساقه‏ای نسبتا بزرگ استوار است.

به گزارش ایسنا، به نقل از میراث فرهنگی استان، وی افزود: درب ورودی ایوان در سمت جنوب واقع شده و در سالیان اخیر مرمت شده است. حرم از داخل مدور و به قطر ۶ متر است، در دو طرف شمال و غرب طاقچه‏ای دارد و در جنوب آن محرابچه‏ای طراحی شده است. ️از جمله آثار بجا مانده در بقعه، یک جفت درب چوبی ساده قدیمی، دو نقاشی پشت شیشه به ابعاد ۲۰ در ۱۵ سانتی‏متر با نوشته یا ابا عبداللَّه الحسین(ع) و حضرت فاطمه (س) است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha