• شنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403072116250
  • منبع : وزارت نفت

نقش راهبردی اتصال شبکه گاز ایران و روسیه در تأمین انرژی منطقه و جهان

نقش راهبردی اتصال شبکه گاز ایران و روسیه در تأمین انرژی منطقه و جهان

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از نقش مهم اتصال شبکه گاز ایران و روسیه در تأمین انرژی منطقه و جهان سخن گفت و موقعیت ایران در مرکز کریدور شمال - جنوب عرضه و انتقال انرژی را منحصر به‌فرد خواند.

به گزارش ایسنا، سعید توکلی که روز سه‌شنبه، (۱۷ مهر) به‌صورت ویدئوکنفرانس در سیزدهمین مجمع بین‌المللی گاز سنت‌پترزبورگ، شرکت کرده بود، نقش ایران را با دارا بودن ظرفیت تولید روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز و شبکه بسیار گسترده توزیع و صادرات در تأمین انرژی مورد نیاز خود و کشورهای منطقه بسیار مهم توصیف کرد.

وی با تشریح موقعیت ایران به‌عنوان یکی از ارکان مهم تأمین‌کننده انرژی در منطقه و جهان، گفت: ایران تنها تأمین‌کننده گاز وارداتی کشور عراق و از تأمین‌کنندگان اصلی گاز مورد نیاز ترکیه است و ما قصد داریم تا صادرات و تجارت گاز با هر دو کشور را گسترش دهیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: روسیه و ایران به‌عنوان نخستین و دومین دارندگان ذخایر گاز جهان می‌توانند با همکاری یکدیگر، نقش مهمی در تأمین انرژی پاک برای منطقه و جهان و تبیین سیاست‌های بین‌المللی مناسب در این زمینه داشته باشند.

به گفته توکلی، یکی از نمونه‌های موفق این همکاری‌ها، تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) بود که با تلاش دوجانبه ایران و روسیه، همچنین مشارکت‌ دیگر کشورهای صادرکننده گاز تشکیل شد و امید می‌رود که این سازمان در آینده، نقش مؤثرتری در بازار گاز و تأمین منافع حداکثری برای کشورهای صادرکننده داشته باشد.

وی بر موقعیت منحصر به‌فرد ایران در مرکز کریدور شمال جنوب عرضه و انتقال انرژی تأکید کرد و افزود: این موقعیت فرصتی مناسب است تا با همکاری دیگر کشورها ازجمله روسیه، عرضه گاز از طریق توافق‌های چندجانبه، سوآپ و ترانزیت به کشورهای دیگر فراهم شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران کشورهای هدف در این کریدور را ترکیه، عراق، پاکستان، هند و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس اعلام کرد.

براساس این گزارش، توکلی پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دو طرف، اظهار امیدواری کرد که این تفاهم‌نامه نتایج خوبی برای دو کشور در پی داشته و منشاء اتفاق‌ها و همکاری‌های مؤثر بین کشورهای همسایه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha