• یکشنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۳ / ۰۵:۵۸
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403072115967
  • خبرنگار : 71649

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

کشف ۴۸۷ سلاح و مهمات شکار در تهران

کشف ۴۸۷ سلاح و مهمات شکار در تهران

رئیس یگان حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: طی ۶ ماه نخست امسال ۵۱ قبضه سلاح غیرمجاز، ۱۸۶ مهمات گلوله‌زنی و ۲۵۰ مهمات ساچمه‌زنی کشف شده است.

فرهاد زندی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آمار کشفیات نیم سال اول امسال اظهار کرد: معمولا بیشترین کشفیات را در شش ماه دوم سال داریم چون پرندگان مهاجر در این شش ماهه وارد کشور می‌شوند و زمستان‌گذرانی می‌کنند.

او ادامه داد: با این حال در شش ماهه اول امسال تاکنون ۵۱ قبضه سلاح غیرمجاز، ۱۸۶ مهمات گلوله زنی و ۲۵۰ مهمات ساچمه زنی کشف شده است. مقدار آتش سوزی مناطق چهارگانه در مجموع ۱۳ هکتار بود و  اطفای حریق این ۱۳ هکتار طی ۱۰ عملیات بوده است.

رییس یگان حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: ۳۶ گونه پرنده شکاری هم کشف شده است و حدود ۴۴۵۰ دام مازاد یا قاچاق که در مناطق چهارگانه چرا می‌کردند، از این مناطق اخراج شدند. طی شش ماهه دوم هم ممکن است این روند ادامه داشته باشد همچنین ۱۳۷ گونه آسیب‌دیده یا خرید و فروش شده یا اهدا شده جهت بازگرداندن به طبیعت توسط مردم به مناطق بازپروری انتقال داده شدند.

او در مقایسه با آمار کشفیات سال گذشته گفت: آمار کشفیات در شش ماهه اول نسبت به پارسال نزدیک به ۱۰ درصد افزایش یافته است. نشست‌ها و جلسات مختلفی با دهیارها و شوراهای مناطق داشتیم و دوره‌های آموزشی هم برگزار کردیم. مقابله با شکارچی غیرمجاز را هم از سوی مردم داشتیم و با مراکز نیروی انتظامی، پلیس‌های کوهستان و کلانتری‌ها برای جلوگیری از تخریب محیط زیست و شکار و صید غیرمجاز تفاهمنامه امضا کردیم و با آن‌ها گشت‌های مشترک داریم.

زندی ادامه داد: تعداد گشت و پایش‌ها و استفاده از همیارهای محیط زیست افزایش یافته است. هم کارت همیاری صادر شده و هم سامانه ۱۵۴۰ در اختیار آن‌هاست تا تماس بگیرند و تخلفات را گزارش دهند. فرهنگسازی مهم است اما از سوی درگ هم احتمال افزایش شکار و شکارچی‌های غیرمجاز به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز بالا رفته است. بعضی‌ها به این دلیل برای شکار کردن وسوسه می‌شوند.

رییس یگان حفاظت محیط زیست استان تهران درباره امکانات یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در مواقع ضروری گفت: ما یک آمبولانس ویژه حمل گونه‌های آسیب دیده با کلیه تجهیزات جانبی‌اش در اختیار داریم. اگر اتفاقی برای گونه‌های جانوری رخ دهد، می‌توانیم به‌سرعت آن گونه را به کلینیک‌های درمانی دامپزشکی منتقل کنیم. در بحث اطفای حریق هم تجهیزات خوبی داریم و به‌صورت انفرادی دهیارها و جوامع محلی را تجهیز کردیم تا امکانات لازم را برای اطفای حریق در مواقع اضطراری داشته باشند.

زندی در پایان اظهار کرد: ما باید هم‌پای علم روز تجهیز شویم. به عنوان نمونه پایش به وسیله پهپاد نیاز یگان‌هاست. برای پایش‌های سنتی و به‌صورت پیاده به نیروی اجرایی بیشتری نیاز داریم. لازم است تجهیزات نوین را به کار بگیریم تا از مناطق نگهداری و متخلفان را به‌سرعت شناسایی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha