• چهارشنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۳ / ۲۱:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403071814750
  • خبرنگار : 50996

مشاور مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی:

جاری کردن اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) در زندگی مردم امری مهم است

جاری کردن اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) در زندگی مردم امری مهم است

ایسنا/خراسان رضوی پژوهشگر مطالعات فرهنگی و مشاور مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: اینکه چگونه بتوانیم مفاهیم والای وابسته به حوزه زیارت، فرهنگ رضوی و اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) را در زندگی مردم جاری کنیم یک امر بسیار مهم است.

محمدجواد استادی امروز، ۱۸ مهرماه، در همایش «هم‌اندیشی ملی بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی» که در سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در این راستا که خود را مجموعه‌ای مسئله‌محور تعریف کرده است، حدود ۳ سال پیش تصمیم گرفته شد کلیه کنش‌ها و فعالیت‌های مجموعه بر اساس ماموریت‌هایی که تعریف شده است، انجام گیرد.

وی در خصوص مهم‌ترین وظیفه مکتب هنر رضوی اضافه کرد: مهم‌ترین وظیفه یک موسسه امتداد بخشیدن اجتماعی زیارت به وسیله زبان هنر است؛ اینکه چگونه بتوانیم مفاهیم والای وابسته به حوزه زیارت، فرهنگ رضوی و اندیشه و سیره حضرت رضا(ع) را در زندگی مردم جاری کنیم یک امر بسیار مهم است.

استادی ادامه داد: ابتدا این موضوع را تبدیل به مسئله کردیم و پس از گفت‌وگوهای فراوان ایده‌ای تحت عنوان مکتب هنر رضوی بیان شد که این ایده به دنبال این است تا در نهایت مدلی را برای تحقق فناوری این مفاهیم از جنبه‌های انتزاعی به جنبه‌های ملموس پیدا کند.

 وی خاطرنشان کرد: اولین مرکزی که به ما دست همراهی داد و کمک‌های بسیار شایانی در جلو بردن این ایده داشت دانشگاه هنر ایران بود که تفاهم‌نامه‌ اولیه‌ای برای مدت ۳ سال امضا و سپس دائمی شد. قراردادی نیز اخیرا بین این ۲ مجموعه تنظیم شده و این قرارداد قرار است از پژوهش‌هایی که در کشور در حوزه مکتب هنر رضوی اتفاق می‌افتد، حمایت کند.

امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مرکز آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در ادامه اظهار کرد: مکتب هنر رضوی مکتبی است که می‌توان آن را از ۲ منظر نگاه کرد، به آن پرداخت و پیرامون آن بحث کرد. از یک منظر این مکتب شبیه به مکاتب هنری است که در جهان از پس خلق آثار هنری به وجود آمده‌اند؛ بسیاری از مکاتب هنری گذشته این گونه است که هنرمندانی آثاری را خلق کردند و پس از آن با برسی آن مجموعه آثار به این مکتب رسیدیم.

حرم مطهر رضوی بی‌مانندترین گنجینه هنری اسلام است

وی ادامه داد: در جوار مضجع شریف حضرت رضا(ع) هنرمندان زیادی در جهان اسلام آثار فاخر و زیبایی را خلق کردند و شاید بتوان آن را بی‌مانندترین گنجینه هنری جهان اسلام دانست.

حکیمی افزود: مکتب هنرهای رضوی از زاویه دیگری شبیه مکاتب هنری معاصر جهان است؛ مکاتبی که از دل اندیشه‌ها برآمده‌اند و ما با اندیشه‌ای مواجه هستیم که سخنان و سیره حضرت رضا(ع) و مفاهیم دینی است. باید تفکر کرد که چگونه می‌توان زیبایی‌های سخنان حضرت رضا(ع) را به زیباترین زبان و زیباترین وجه به جامعه منتقل کرد.

وی تاکید کرد: این امر مهم ممکن نخواهد شد مگر آنکه به زبان هنر آن را انتقال داد و این هنرمند است که می‌تواند به زیباترین وجه زیبایی‌های کلام معصومین را به جامعه منتقل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha