بختیار خلیقی امروز (۱۸مهر) در نشست فعالان اقتصادی استان که به مناسبت روز ملی سازمان بازرسی برگزار شد، اظهار کرد: در حدود ۶ سال اخیر میزان تعهدات سررسید شده صادرکنندگان استان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو بوده که از این میزان تاکنون ۲۶۶ میلیون یورو بازگردانده شده است.
وی با بیان اینکه بازگشت ارز حاصل از صادرات مشکلاتی را برای صادرکنندگان استان ایجاد کرده است، افزود: تولیدکنندگان استان به صورت ریالی اقدام به صادرات میکنند و موظف هستند نسبت بە برگشت آن به صورت ارزی اقدام کنند.
خلیقی بیان کرد: صدور کارتهای بازرگانی یکبار مصرف، مشکلاتی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات ایجاد کرده است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه وجود این مشکلات منجر به کاهش انگیزه در تولیدکنندگان استان برای صادرات شده است، عنوان کرد: انتظار میرود همچون سال ۱۳۹۷ و قبل از آن، در استانهایی مانند کردستان به صورت ریالی بازگشت ارز حاصل از صادرات انجام شود.
۴۲.۵ درصد اقتصاد کردستان مربوط به بخش صمت است
خلیقی به شاغلان مجموعه صمت استان اشاره و اظهار کرد: وجود ۹۶ هزار واحد صنفی، فعالیت ۹۰ هزار بافنده فرش و اشتغال مستقیم ۱۵ هزار نفر در بخش صنعت و بیش از پنج هزار نفر در بخش معدن از جمله مزیتها و ظرفیتهای مجموعه صمت استان است.
وی با اشاره به اینکه ۸۶ هزار مرزنشین در شعاع ۲۰ کیلومتر مرزهای استان سکونت دارند و ۴۷۰ نفر هم در مناطق مرزی دارای کارت بازرگانی هستند، افزود: دو پنجم جمعیت کردستان را جامعه صنعت، معدن و تجارت تشکیل داده است.
خلیقی با بیان اینکه ۴۲.۵ درصد اقتصاد استان مربوط به حوزه صمت است، اضافه کرد: در حال حاضر هزار و ۶۲ واحد صنعتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۸۶۰ واحد فعال و ۱۳۱ واحد غیر فعال و مابقی نیمه فعال است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: نهضت احیای واحدهای راکد در دستور کار قرار گرفته و با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی و بسیج مهندسین استان برای عارضه یابی و فعالسازی این واحدها اقدامات زیادی در حال انجام است.
خلیقی یادآور شد: با توجه به اینکه برای بخش صنعت رشد هشت درصدی، معدن ۱۳ درصد و تجارت هم رشد ۲۴ درصدی تعیین شده است، در استان هم برش ماهانهای برای دستیابی به این هدف تهیه شده است.
انتهای پیام
نظرات