• دوشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403071612592
  • خبرنگار : 50046

پرندگان شکاری خراسان شمالی در تله صیادان غیربومی

پرندگان شکاری خراسان شمالی در تله صیادان غیربومی

ایسنا/خراسان شمالی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از حضور صیادن غیرمجاز و غیربومی در این استان برای صید پرندگان شکاری خبر داد.

حمید فخرانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: چند سال است که در این فاصله زمانی صیادان غیرمجاز از استان‌های بوشهر و هرمزگان برای صید پرندگان شکاری به این استان مراجعه می‌کنند که علاوه بر آن‌ها امسال شاهد حضور صیادان دیگری از استان گلستان نیز هستیم.

وی گفت: صیادانی که از جنوب کشور به این استان مراجعه می‌کنند افراد حرفه‌ای در صید پرندگان شکاری هستند و علاوه بر آن به سختی در دام نیروهای یگان حفاظت محیط زیست می‌افتند.

فخرانی افزود: امسال چهار کوخه (دام‌گاه برای صید پرندگان شکاری) در این استان شناسایی شد که صیادهای یکی از این کوخه‌ها که بومی بودند دستگیر و صیادهای سه کوخه دیگر که غیربومی هستند، متواری شدند.

وی با اشاره به اینکه تمام کوخه‌های شناسایی‌شده تخریب شدند، ادامه داد: صیادهای غیرمجاز بیشتر در شهرستان‌های راز و جرگلان، اسفراین و جاجرم اقدام به صید می‌کنند.

وی تصریح کرد: پرندگان شکاری در این استان از گونه شاهین‌سانان هستند و صیادان در این منطقه بیشتر به دنبال صید پرنده‌های ترلان و بالابان به دلیل زیبایی، طول بال‌های بلند، قدرت عمل و سرعت پرواز هستند. از سوی دیگر، این پرنده‌ها نسبت به پرنده‌های شکاری دیگر، راحت‌تر دست‌آموز می‌شوند.

صید پرندگان شکاری خراسان شمالی برای سرگرم شدن خارجی‌ها

محمد تقدیسی کارشناس مسئول حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از صید پرندگان شکاری این استان برای سرگرمی خارجی‌ها خبر داد.

وی با اشاره به اینکه چند سالی است بازگیرها از استان‌های جنوبی برای صید پرنده‌های شکاری به این استان می‌آیند، اظهار کرد: زمان حضور بازگیرها در خراسان شمالی نیمه دوم سال است. با کنترل و پایش‌های مداومی که انجام شده است، امسال شاهد کم شدن تعداد این افراد بودیم.

تقدیسی بیان کرد: حدود ۹۰ درصد زیستگاه پرنده‌های شکاری در این استان توسط محیط زیست شناسایی شده است و همین امر، تاثیر زیادی بر جلوگیری از صید این پرنده‌ها دارد.

وی به حضور جوامع محلی و یاری رساندن آن‌ها به محیط بان‌ها اشاره کرد و افزود: جوامع محلی نقش مهی در حفاظت از پرندگان شکاری و برخورد با صیادان غیربومی داشته‌اند.

تقدیسی ادامه داد: بازگیرها در خراسان شمالی به دنبال صید پرنده‌ای شکاری به نام بالابان از خانواده شاهین هستند که بعد از شکار، آن را به استان‌های جنوبی می‌برند و سپس از طریق سرشبکه‌های خود به برخی کشورهای حاشیه خیلج فارس منتقل می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای یادشده نیز بالابان را برای شکار پرنده هوبره می‌خرند، گفت: آن‌ها هوبره را در محلی رها و سپس پرنده بالابان را آزاد می‌کنند تا هوبره را شکار کند. این کار، نوعی سرگرمی برای آن‌هاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha