• یکشنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403071511300
  • خبرنگار : 71129

قزاقستان ساخت نیروگاه برق اتمی را به رای می‌گذارد

قزاقستان ساخت نیروگاه برق اتمی را به رای می‌گذارد

قزاقستان در همه پرسی امروز (یکشنبه) در مورد ساختن اولین نیروگاه هسته‌ای خود رای گیری انجام می‌دهد؛ ایده‌ای که توسط دولت قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور در حالی مطرح شده که این کشور آسیای مرکزی به دنبال حذف تدریجی نیروگاه‌های آلاینده زغال سنگ است.

به گزارش ایسنا، امروز شهروندان جمهوری شوروی سابق- قزاقستان- برای شرکت در همه پرسی ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای به مراکز رای گیری می‌روند. فرم رای گیری تنها حاوی یک سوال خواهد بود و آن این است: «آیا موافق ساخت نیروگاه هسته‌ای در قزاقستان هستید؟» با انتخاب پاسخ «بله» یا «خیر».

در زمانی که بیش از ۱۲ میلیون نفر واجد شرایط شرکت در رای گیری هستند که بین داخل و خارج از کشور تقسیم شده‌اند، تصمیم گرفته شد که پنج مرکز رای گیری در روسیه که دارای جامعه بزرگ قزاقستانی است در سفارت قزاقستان در مسکو و کنسولگری‌های عمومی در شهرهای سن پترزبورگ، کازان، آستاراخان و اومسک باز شود.

این طرح به دلیل خطراتی که میراث آزمایش هسته‌ای شوروی سابق و بیم مشارکت روسیه در این پروژه است، با انتقاد عمومی روبه‌رو شده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، «وادیم بوریکو» یکی از وبلاگ نویس‌های معروف قزاقستانی گفت: «به این نتیجه رسیده‌ام که تصمیم برای ساخت نیروگاه هسته‌ای و ساخت آن با شرکت هسته‌ای دولتی روسیه روس‌اتم قبلا در دفتر ریاست جمهوری قزاقستان گرفته شده است و مردم قزاقستان به شعب رای گیری دعوت می‌شوند تا فقط این تصمیم را تایید کنند.»

قزاقستان با وجود ذخایر قابل توجه گاز طبیعی، برای نیازهای برق خود بیشتر به نیروگاه‌های زغال سنگ متکی است که توسط برخی نیروگاه‌های برق آبی و بخش رو به رشد انرژی‌های تجدیدپذیر تکمیل می‌شود.

این کشور آسیای میانه در حال حاضر برق را عمدتا از روسیه وارد می‌کند، زیرا تاسیساتش که بسیاری از آنها قدیمی هستند، برای تامین تقاضای داخلی دچار چالش هستند.

دولت می‌گوید برای تکمیل منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی به یک منبع انرژی قابل اعتماد نیاز است و از آنجایی که قزاقستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اورانیوم در جهان است، انرژی هسته‌ای یک انتخاب منطقی است.

توکایف چند روز پیش از رای گیری گفته بود: «برای اینکه از پیشرفت جهانی عقب نمانیم، باید از مزیت‌های رقابتی خود استفاده کنیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha