• چهارشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403071109431
  • خبرنگار : 50187

مدیرکل بهزیستی استان کرمان:

بهزیستی در توجه به پدیده سالمندی، تنهاست

بهزیستی در توجه به پدیده سالمندی، تنهاست

ایسنا/کرمان مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه بهزیستی درمورد پدیده سالمندی نمی‌تواند به‌تنهایی اقدامی پیش ببرد و در بهترین حالت می‌تواند اطلاع رسانی و آگاهی‌بخشی انجام دهد، گفت: امروزه نحوه ورود دستگاه‌ها به پدیده سالمندی کُند است.

علیرضا وحیدزاده ۱۱ مهرماه به مناسبت روز جهانی تکریم سالمندان با حضور در مرکز مراقبت و نگهداری روزانه سالمندان کرمان، با آنها به گفت و گو نشست.

وی در ادامه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سالمندان دعوت می‌کنم از خدمات مراکز روزانه ما استفاده کنند. در حال حاضر مراکز روزانه خدمات سالمندی عملا بازخوردی که باید داشته باشند، ندارند زیرا مراجعه‌کننده و مطالبه‌گر وجود ندارد و هم اکنون خیلی از مراکز مراقبت روزانه  سالمندان خالی هستند.

وی افزود: عمده نگرانی ما در ارتباط با سالمندان رها شده، مجهول‌الهویه و کسانی است که با وجود نگهداری در منزل خدمات موردنیاز را دریافت نمی‌کنند. یعنی خانواده‌ها و خود سالمندان نمی‌دانند که برای اینکه سالمندی سالمی داشته باشند چه کارهایی را باید انجام بدهند

وحیدزاده با اشاره به اینکه نگرانی بهزیستی در ارتباط با خانواده‌هایی است که فرصت نمی‌کنند به سالمندانشان سر بزنند، گفت: ما به دنبال تغییر نگرش برای حرکت خانواده‌ها به سویی هستیم که سالمندان آنان بتوانند از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه کرمان به عنوان پایلوت(واحد نمونه) طرح شهر دوستدار سالمند در کشور انتخاب شده، افزود: نگهداری این عنوان مقوله با ارزشی است و از همه دستگاه‌ها انتظار می‌رود در این زمینه اهتمام داشته و با بهزیستی همکاری کنند.

وی بیان کرد: شهر دوستدار سالمند شهری است که به تناسب خدماتی که برای آحاد جامعه دارد، برای حضور موثر سالمند در نظام اجتماعی هم تسهیلگری می‌کند و درباره موضوع سالمندی باید به سمت شهرهایی حرکت کنیم که کمترین موانع را برای حضور اجتماعی سالمندان داشته و دوستدار سالمند باشند.

وحیدزاده گفت: نظام اجتماعی ما به سمت سالمندی در حال حرکت است و شاید یک دهه دیگر به سمت سالخوردگی حرکت کند اما هیچ مطالبه‌گری برای خدمات جدید در این مقطع احساس نمی‌کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه بهزیستی درمورد پدیده سالمندی نمی‌تواند به‌تنهایی اقدامی پیش ببرد و در بهترین حالت می‌تواند اطلاع رسانی و آگاهی‌بخشی انجام دهد، گفت: هر کدام از دستگاه‌ها باید به تناسب ظرفیت‌ها در این مقوله ورود کنند، ولی امروزه نحوه ورود این دستگاه‌ها به پدیده سالمندی کُند است.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان ۶ مرکز شبانه‌روزی نگهداری از سالمندان وجود دارد، اظهار کرد: به ما الزام شده این مراکز به خانه‌های حمایتی و کوچک تبدیل شوند.

وحیدزاده با بیان اینکه نیازمند سازوکارهایی هستیم که در آینده افرادی در خانه‌ها از سالمندان پرستاری کنند، افزود: بین ۱۰ تا ۱۱ درصد از جمعیت استان کرمان به سمت سالمندی حرکت کرده و حتی برای این حجم جمعیت نیاز به ایجاد زیرساخت در تمامی شهرستان‌های استان وجود دارد.

وی بیان کرد: باید در تمامی شهرستان‌های استان مراکز ارائه خدمات به سالمندان در قالب مراکز خدمات روزانه، تیم‌های سیار و شبانه‌روزی ایجاد کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه بیش از ۹ بنیاد فرزانگان در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد سه بنیاد در کرمان و ۶ بنیاد در شهرستان‌های استان است و البته باید در تمامی شهرستان‌ها بنیادهای فرزانگان برپا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha