• چهارشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403071109076
  • خبرنگار : 71498

وضعیت تامین سوخت نیروگاه‌های کشور و چالش‌های پیش‌رو

وضعیت تامین سوخت نیروگاه‌های کشور و چالش‌های پیش‌رو

تحویل گاز به نیروگاه‌های کشور از ابتدای سال تاکنون، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶.۳ درصد کاهش یافته، این کاهش، نیروگاه‌ها را وادار به مصرف بیشتر سوخت مایع کرده، به‌گونه‌ای که مصرف مازوت و گازوئیل به ترتیب ۲.۱ و ۱.۸ برابر رشد داشته است، با این حال، تحویل گازوئیل ۲۶ درصد افزایش یافته که این موضوع موجب کاهش شدید سطح ذخایر گازوئیل به ۴۱ درصد ظرفیت مخازن شده است.

به‌گزارش ایسنا، با شروع فصل سرما و گذر از ناترازی برق با چالش ناترازی گاز مواجه شده‌ایم، موضوعی که هر سال نیروگاه‌ها را با چالش‌های متعدد مواجه می‌کند، افزایش ناترازی گاز در سال جاری، فصل جدیدی را برای نیروگاه‌ها باز کرده و به‌نظر می‌رسد که امسال با چالش‌های بیشتری مواجه باشیم. طبق اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، کشور با ناترازی روزانه حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز روبه‌روست. این وضعیت به‌ویژه در فصل زمستان و با افزایش مصرف خانگی و صنعتی، به یک مسئله بحرانی تبدیل می‌شود.

پایداری سوخت در بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور

ناترازی گاز نیروگاه‌ها را نیز دامن‌گیر کرده، تاجایی که بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور در حال حاضر با مشکل جدی تأمین سوخت مواجه هستند. بر اساس گزارش‌ها، میانگین کفایت سوخت در این نیروگاه‌ها به حدود ۵ روز کاهش یافته است. برای نمونه، در نیروگاه اسلام‌آباد غرب، سوخت به پایان رسیده است و نیروگاه‌های حرا قشم، کازرون و کرمان نیز کمتر از یک روز سوخت دارند.

کاهش ذخایر گازوئیل و چالش‌های تولید پایدار برق

 تغییر مداوم سوخت نیروگاه‌ها از گاز به گازوئیل و افزایش مصرف مازوت موجب افزایش خرابی‌ها و کاهش ضریب بهره‌برداری از نیروگاه‌ها شده است. در حال حاضر، محدودیت‌های سوخت منجر به توقف تولید ۱۹۶ مگاوات برق در برخی نیروگاه‌ها شده است.

با توجه به کاهش تحویل گاز، پیش‌بینی می‌شود که اگر این روند ادامه یابد، هیچ گونه ذخیره‌سازی برای سوخت در ابتدای فصل سرد نخواهد بود. در صورتی که شرایط مشابه سال گذشته در تحویل و مصرف سوخت تکرار شود، باز موجودی ذخائر نیروگاهها کفایت گذر از دوره سرد سال را نخواهد داشت. از این رو جبران عقب افتادگی ذخیره سازی سوخت در نیروگاهها نیازمند اقدامات اجرایی جدی تر از سال گذشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha