سید علی قرشی نوشآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح سرشماری عمومی کشاورزی با هدف جمعآوری اطلاعات مربوط به فعالیتهای مختلف بخش کشاورزی شامل زراعت، باغداری و محصولات گلخانهای، دامداری سبک و سنگین، پرورش طیور سنتی، زنبور عسل و کرم ابریشم در هر شهرستان اجرا میشود.
وی افزود: بنا به آمار دوره قبل، ۱۷۱ هزار و ۷۱۱ خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی هستند که ۱۳۰ هزار و ۷۵۷ خانوار معمولی ساکن، ۴۰ هزار و ۲۹۴ خانوار بهرهبردار غیر ساکن و ۵۸۶ شرکت عمومی هستند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان، تصریح کرد: زمینهای کشاورزی و باغهای استان اصفهان ۳۸۲ هزار و ۴۶۷ هکتار از مساحت استان اصفهان را تشکیل میدهند که ۳۱۱ هزار و ۴۳۰ هکتار زمین کشاورزی و ۷۱ هزار و ۳۷ هکتار مربوط به باغ و قلمستان است.
وی تأکید کرد: از مجموع ۱۶۸ هزار و ۷۶۴ بهرهبردار بخش کشاورزی،۴۳ هزار و ۶۱۹ نفر بیسواد و ۱۲۵ هزار و ۱۴۵ نفر باسواد هستند که ۶۸ هزار و ۸۵۹ بهرهبردار تحصیلات ابتدایی، ۴۷ هزار و ۷۴۰ نفر کمتر از دیپلم، ۱۲۸۹ نفر تحصیلات تخصصی کشاورزی و ۷۹۸۰ نفر نیز تحصیلات دانشگاهی غیر کشاورزی دارند.
قرشی نوشآبادی گفت: مساحت بهرهبرداری با زمین آبی ۳۲۹ هزار و ۷۴ هکتار است که ۲۵۹ هزار و ۸۴۲ هکتار آن زمینهای کشاورزی است و از مجموع ۵۲ هزار و ۷۲۷ هکتار مساحت بهرهبرداری دیم، ۵۱ هزار و ۵۸۸ هکتار زمین کشاورزی و ۱۱۳۸ هکتار نیز باغ و قلمستان است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان، افزود: بر اساس ساختار اجرایی ترسیم شده از سوی مرکز آمار ایران، در هر شهرستان فرماندار به عنوان مدیر اجرایی و یک نماینده از سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان معاون فنی و آموزشی مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده دارند.
وی تصریح کرد: طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان اصفهان با شرکت ۳۷۸ نفر نیروی اجرایی شامل ۲۸ نفر معاونان فنی و آموزشی، ۷۹ نفر کارشناس مسئول فنی و ۲۷۱ نفر امور آمارگیر اجرا خواهد شد.
قرشی نوشآبادی گفت: مهمترین موضوع پیش از آغاز سرشماری، تبلیغات و اطلاعرسانی به مردم است که رسانهها و حتی شبکههای اجتماعی میتوانند در آگاهی بخشی به مخاطبان این طرح برای ارائه آمار صحیح به آمارگیران، نقش مهمی داشته باشند.
سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰ سال یکبار اجرا میشود و آخرین دوره آن در سال ۱۳۹۳ انجام شد که با توجه به تغییرات سریع در این بخش و همچنین توصیه سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) ضرورت اجرای این طرح اجتنابناپذیر است.
انتهای پیام
نظرات