دکتر دانیال کهریزی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه کشاورزان باید بذر مورد نیاز خود را صرفا از مراجع رسمی و مراکز معتبر تهیه کنند، گفت: کشاورزان برای رسیدن به عملکرد بهتر باید بذور مرغوب و با کیفیت بکارند.
وی عنوان کرد: محصولات بدست آمده از کشت بذرهای مرغوب سطح سبز یکنواختتری داشته و به دلیل برخورداری از سیستم ریشهای قویتر در برابر تنشهای محیطی هم مقاومت بیشتری دارند.
نایب رئیس انجمن بذر کشور اضافه کرد: استفاده از بذور خودمصرفی خصوصا در کشت گیاهان هیبرید به هیچ عنوان توصیه نمیشود، چون در این نوع کشتها استفاده از بذور خودمصرفی عملکرد مزارع را تا ۹۰ درصد با افت مواجه خواهد کرد.
کهریزی در ادامه به بیان ویژگیهای بذر خوب پرداخت و گفت: بذر خوب بذری است که بنیه قوی داشته و بتواند گیاهچه قوی تولید کند و قوه نامیه و سرعت جوانه زنی بالا در بیش از ۹۰ درصد بذور داشته باشد.
کهریزی در ادامه یک روش هم برای محاسبه درصد جوانهزنی بذر پیشنهاد کرد و گفت: کشاورزان میتوانند قبل از کشت بذر آن را امتحان کنند، به این صورت که ۲۰، ۳۰ عدد از بذر را در یک نعلبکی ریخته یا روی یک دستمال خیس قرار داده و حدود یک هفته آن را مرطوب نگه دارند و در صورتی که کمتر از ۹۰ درصد بذرها جوانه زده باشند، از کشت آن صرف نظر کنند.
وی با بیان اینکه بذر خوب بذری است که سالم بوده و از هرگونه قارچ زدگی یا آفت و بیماری پاک باشد، تاکید کرد: بذر خوب بذری است که خلوص بالایی داشته و عاری از بذر بقیه ارقام و یا گونههای گیاهی و علفهای هرز باشد و خلوص فیزیکی و ژنتیکی داشته باشد.
کهریزی اظهار کرد: بذور خوب بذوری هستند که رطوبت داخلی آنها در حد مطلوب بوده و در شرایط مناسب یعنی رطوبت و دمای کم نگهداری شده باشند.
کهریزی با بیان اینکه درشتی بذر یکی از عوامل مرغوبیت بذر است، تصریح کرد: بذرهای ریز و ضعیف دارای قوه نامیه کمتری بوده و بوتههای ضعیف تولید کرده که محصول کمتری تولید میکنند.
انتهای پیام
نظرات