• جمعه / ۶ مهر ۱۴۰۳ / ۰۶:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403070604253
  • خبرنگار : 50972

مدیرکل بهزیستی استان به مناسبت هفته ملی ناشنوایان مطرح کرد

آمادگی آموزش زبان اشاره به دستگاه‌های مختلف را داریم

آمادگی آموزش زبان اشاره به دستگاه‌های مختلف را داریم

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: برقراری ارتباط مهم‌ترین مشکل افراد دارای اختلال شنوایی بوده که سازمان بهزیستی آمادگی آموزش زبان اشاره به دستگاه‌های مختلف را دارد.

مسعود فیروزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۱۹ هزار نفر  ناشنوا با درجات مختلف شنوایی تحت پوشش بهزیستی هستند که خدماتی مانند مستمری، بسته به تعداد خانوار از حدود یک میلیون تا ۳ میلیون و ۱۰۰هزار تومان، کمک بلاعوض مسکن، ایاب  و ذهاب و کمک‌های موردی درمان به این افراد نیز تعلق می‌گیرد. 

وی با اشاره به اینکه ناشنوایان از حسی مهم محروم هستند، افزود: نشنیدن، گفتار فرد را نیز دچار اختلال می‌کند اما امروزه با توجه به پیشرفت‌های  آموزشی و مداخله‌های زود هنگام، گفتار فرد تقویت می‌شود، اما برقراری ارتباط مهمترین مشکل این افراد بوده  که سازمان بهزیستی آمادگی آموزش زبان اشاره به دستگاه‌های مختلف را دارد. 

مدیرکل  بهزیستی استان خراسان رضوی گفت: مهمترین مسئله برای حضور معلولان در جامعه، پذیرش این افراد است، به‌طوری که لازم است عموم مردم ، محدودیت‌ها و توانایی‌های معلولان را بشناسند تا مسیر را برای حضور و فعالیت بیشتر انها هموار کنند. 

فیروزی ادامه داد: هزینه‌های زیادی به سبد خانوار افراد ناشنوا تحمیل می‌شود. علاوه بر هزینه‌های تهیه سمعک و باتری آن، هزینه تعمیرات سمعک و لوازم توانبخشی و کمک آموزشی نیز از دیگر هزینه‌های این خانواده‌ها است و بهتر است که بیمه‌ها  به این معلولان توجه بیشتری داشته باشند.‌

وی ادامه داد: خدمات خاصه برای افراد دارای اختلال شنوایی شامل غربالگری شنوایی بوده که در کشور برای تمام نوزادان تازه متولد شده در زایشگاه، توسط کارشناسان انجام می‌شود و موارد مشکوک شناسایی و برای تست‌های قطعی ارجاع داده می‌شوند، همچنین کمک هزینه کاشت حلزون نیز به افراد دارای معلولیت شنوایی پرداخت می‌شود.

آمادگی آموزش زبان اشاره به دستگاه‌های مختلف را داریم

حدود ۷۰۰ ناشنوا تسهیلات اشتغال بدون بهره با بازپرداخت ۷ ساله دریافت کردند

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: از دیگر خدمات ویژه کودکان کم‌شنوا، ایجاد مراکز آموزشی است که ۳ مرکز در مشهد و  مراکزی در سبزوار، نیشابور، کاشمر و چندین شهر دیگر برای این امر ایجاد شده و کودکان با مشکلات شنوایی جدی، کم‌شنوا و ناشنوا می‌توانند برای آمادگی حضور در مدارس عادی، به این مراکز روزانه رجوع کنند که آموزش و مهارت‌آموزی دراین مجموعه یارانه‌ای است. 

فیروزی اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۷۰۰ ناشنوا تسهیلات اشتغال بدون بهره با بازپرداخت ۷ ساله دریافت کردند و ضمن پرداخت تسهیلات اشتغال، به کارفرمایانی که افراد معلول را به کار می‌گیرند، مبلغی تحت عنوان ارتقای سطح کارایی نیز پرداخت می‌شود و سهم بیمه کارفرمایان افراد معلول توسط بهزیستی پرداخت می‌شود. 

وی عنوان کرد: روز جهانی ناشنوایان  ۳۰ سپتامبر مصادف با نهم مهر ماه با شعار «زبان دست‌ها را بشنویم و درک کنیم» است و در این راستا سازمان بهزیستی با همکاری کانون ناشنوایان، سامانه اعزام مترجمین را ایجاد کرده تا در ارگان‌های قضایی و ادارات مشکلات و مسائل سد راه ناشنوایان برطرف شود. 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه بهترین زمان کاشت حلزون در سنین پایین و زیر ۶ تا ۷ سال است، اظهار کرد: کاشت حلزون بیش از ۳۰ سال است که در خراسان رضوی انجام می‌شود؛  این عمل مبالغی هنگفت و چند صد میلیونی را به دوش افراد می‌گذارد اما خانواده ایرانی تنها بخش اندکی از این هزینه را پرداخت می‌کند.

 فیروزی با تاکید بر اینکه ناشنوایان امکان فعالیت در اغلب شغل‌ها را دارند، اضافه کرد: مسئله اشتغال گریبانگیر تمامی افراد جامعه بوده و مشکلات بیشتری در این مسیر سد راه معلولان است ولی برای موضوع اشتغال افراد معلول، سهمیه ۳ درصد آزمون استخدامی در نظر گرفته می‌شود و از دستگاه‌های اجرایی خواهشمندیم تا در مصاحبه‌ها اجحافی در حق  معلولین نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha